Новини

Щедрівки від самого серця лунали, з Новим роком щедрувальники вітали!

ImageЧерез тиждень по Різдві, 13 січня відзначають  українці Новий рік – Щедрий вечір (свято преподобної Меланії або Меланки). Вважалося, що Меланка-Вода приходить на Щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини.

13 січня 2016 року голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук зустрів щедрувальників – учасників зразкового обрядово-фольклорного колективу «Весняночка» Сім’янівського будинку культури, які з нагоди Старого Нового року та Щедрого вечора заспівали щедрівки та новорічні пісні.

Постійно діючий колектив «Весняночка» являється учасником обласного Всеукраїнського конкурсу, родзинкою якого є автентичний спів.

Діти були вбрані у новорічні костюми, уміло щедрували, привітали господарів автентичними щедрувальними віншуваннями.

Дзвінким переливом лунали дитячі голоси, бажаючи людям здоров’я, достатку, здійснення мрій, всіляких гараздів, і саме головне – миру. Звичайно, що їх вітання з вдячністю прийняв Анатолій Васильович, який обдарував малят солодкими подарунками.

Голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук зазначив, що дуже добре, коли традиції українського народу не забуваються, а навпаки відроджуються.  

Від депутатського корпусу та від себе особисто голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук сердечно подякував щедрувальникам за таку приємну зустріч, привітав усіх присутніх з новорічними святами і побажав всім мирного неба над головою, міцного здоров’я, благополуччя і здійснення усіх мрій і бажань у новому 2016 році.

Image

Image

Перейти до вмісту