Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageСплата податків і зборів – це конституційний обов’язок кожного

Нещодавно виконуючий обов’язки начальника Конотопської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області Юрій Чеботарьов зустрівся з представника малого бізнесу з метою обговорення проблем рівня сплати акцизного збору з роздрібного продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Очільник інспекції повідомив, що сплата податків і зборів – це конституційний обов’язок кожного і жоден підприємець не повинен нехтувати цим, адже від рівня надходжень податків, в тому числі і акцизного збору, залежить бюджет нашого міста та району.

Юрій Чеботарьов розповів, що згідно електронної бази даних та іншої податкової інформації Конотопська ОДПІ володіє даними щодо фактичних обсягів придбання підакцизної продукції по кожному суб’єкту господарювання у постачальників. Тож, у разі виявлення фактів заниження задекларованих обсягів продажу, в порівнянні з обсягом придбання, яке в свою чергу буде свідчити про заниження бази оподаткування акцизним податком, Конотопською ОДПІ будуть прийматися рішення щодо здійснення контрольно-перевірочних заходів по таким платникам. Додатково посадовець зауважив, що платники, які здійснюють продаж підакцизних товарів не підпадають під дію мараторію на проведення перевірок.

Наприкінці зустрічі очільник інспекції виразив сподівання, що всі суб’єкти господарювання будуть сумлінно виконувати свої обов’язки щодо сплати податків і необхідність в проведенні контрольно-перевірочних заходів не виникатиме.

 

До уваги платників єдиного податку другої та третьої групи дохід яких протягом року перевищив  1 мільйон гривень

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області нагадує, що Законом України від 01 липня 2015 року № 569 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» (далі – Закон №569) визначені умови, за якими фізичні особи платники єдиного податку можуть не застосовувати РРО.

Так згідно із змінами, внесеними вказаним Законом № 569, п. 296.10 Податкового кодексу  визначено, що реєстратори розрахункових операції не застосовуються, зокрема, платниками єдиного податку другої та третьої груп (фізичними особами – підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1млн. гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1млн. гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим.

Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

 

Напередодні новорічних свят конотопські податківці завітали з подарунками до вихованців школи-інтернату

Незабаром прийде Новий рік та Різдво Христове. Ці чудові свята сповнені добром, теплом та радістю. В ці дні кожна дитина мріє знайти свій подарунок під ялинкою. Тому кожного року фахівці Конотопської ОДПІ відвідують  діточок загальноосвітньої санаторної школи – інтернат І-ІІ ступенів. І цей рік не став виключенням.

В.о. начальника податкової інспекції Юрій Чеботарьов в актовій залі закладу привітав дітлахів з наступаючими новорічними святами, побажав їм миру, добробуту, здійснення всіх мрій та вручив солодкі подарунки. 

В  свою чергу, дітлахи забезпечили надзвичайно теплий прийом, а директор загальноосвітнього закладу з великим задоволенням провів екскурсію по своїй рідній школі-інтернату та показав вироби,  виготовлені її вихованцями.

 

Надійність бізнес-партнерів можна перевірити через електронні сервіси від ДФС

Аби переконатися, чи справді існує суб’єкт господарювання, з яким підприємство має намір укласти договір, слід перевірити, чи є про нього відомості в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Для цього слід звернутися до електронного пошуку в ЄДР за посиланням http://irc.gov.ua/ua/poshuk – v – yelr.html. За допомогою цього ресурсу можна дізнатися повну та скорочену назву суб’єкта господарювання, ідентифікаційний код, організаційно-правову форму, місцезнаходження, перелік засновників, дані про розмір статутного фонду, дату і номер запису про взяття і зняття з обліку в органах Державної фіскальної служби України та інші відомості.

Дізнатися про наявність ліцензій можна скориставшись Єдиним ліцензійним ресурсом за посиланням http://irc.gov.ua/ua/poshuk – v – yelr.html. За допомогою цього ресурсу можна дізнатися серію та номер ліцензії, вид діяльності, термін дії ліцензії та орган ліцензування.

З'ясувати чи знаходиться  контрагент на обліку в органах Державної фіскальної служби України допоможе податковий сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес–партнера» за посиланням http://sfs.gov.ua/businesspartner. За допомогою цього ресурсу можна дізнатися дані про облік платника в податкових органах, про відсутність чи наявність податкового боргу.

Також на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (http://sfs.gov.ua/) знаходяться корисні електронні сервіси: «Адреси масової реєстрації платників податків», «Реєстр платників ПДВ», «Реєстр платників єдиного податку».

За допомогою інформаційно–довідкової системи «Банкрутство» за посиланням http://www.bankrut.gov.ua можна перевірити, чи не порушено справу про банкрутство щодо того чи іншого підприємства.

Також, Торгово-промислова палата України веде Реєстр надійних партнерів, яким можна скористатися за посиланням http://www.ucci.org.ua/ru/servngrg.html.

 

Роман Насіров підсумував роботу фіскальної служби у 2015 році

Про попередні підсумки роботи у 2015 році, процеси і зміни, які відбуваються у Державній фіскальній службі України, зокрема, щодо  реформування служби, стану забезпечення бюджетних надходжень та боротьби з тіньовою економікою розповів Голова ДФС Роман Насіров під час прес-конференції 25 грудня в Кабінеті Міністрів України

Разом з керівником служби про свою роботу прозвітували і Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан та начальник Міжрегіонального головного управління – Центрального офісу Євген Бамбізов.

Так, за словами Романа Насірова, основним завданням, виконання якого чекало і суспільство, і Уряд, і Парламент, стало реформування  служби.

«Ми почали зміни з себе. Затверджено нову структуру ДФС – в ній підрозділи сформовані за функціональним напрямом. Це дозволило усунути дублювання функцій та виконати доручення Кабінету Міністрів України щодо скорочення служби на 30 відсотків. Вже звільнено 1862 працівники. А перше незалежне тестування, до якого залучено консорціум незалежних HR-фахівців, пройшли 877 керівників та ключових фахівців центрального апарату та територіальних органів ДФС», – наголосив Роман Насіров.

Також запроваджено Офіс аудиту та проведено сертифікацію аудиторів, розпочато демілітаризацію податкової міліції та реформу Офісу великих платників.

Не менш важливими є й досягнення ДФС у напрямі стабілізації надходжень до бюджету. З початку року до зведеного бюджету ДФС забезпечила надходження 522 млрд. грн. Щомісячне перевиконання планових показників дозволило на початку осені забезпечити Уряду реалізацію соціальних програм та поступово збільшити суми повернення бізнесу податку на додану вартість.

Так, з початку року відшкодовано 58,9 млрд. грн. ПДВ, з них 21 млрд. грн. – протягом трьох останніх місяців.

Збільшились й  середньомісячні суми надходження ПДВ: порівняно з 2014 роком фактично майже на 30%. У листопаді  до бюджету надійшла рекордна сума цього податку – 10,8 млрд. грн., за результатами грудня задекларовано 10,7 млрд. грн. ПДВ.

­Крім того, перевиконання по митному напряму дозволило побудувати 32,8 км нових доріг та розпочати реконструкцію 29,4 км доріг у Чернівецькій, Волинській та Львівській областях. Завдяки експерименту, за яким 50% від суми перевиконання по митним зборам спрямовується на розбудову інфраструктури регіонів, бюджети областей отримали понад 400 млн. грн.

Збільшенню  надходжень бюджету також сприяла ефективна боротьба  з тіньовим бізнесом.

«Основним показником роботи у цьому напрямі є не кількість порушених кримінальних справ  чи вироків суду, а прямий економічний ефект від діяльності оперативних підрозділів ДФС. Це забезпечення надходжень до держбюджету та запобігання тратам державних коштів», – підкреслив Сергій Білан.

Так, державі відшкодовано 932,4 млн. грн. збитків по закінченим кримінальним провадженням. Завдяки використанню системи аналізу ризиків вдалося попередити  спроби формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ на стадії реєстрації  податкових накладних на суму 243 млрд. грн.

Крім того, з початку року припинено діяльність 59 конвертаційних центрів та з їх вигодонабувачів стягнуто до бюджету 770 млн. грн.

Значні кроки було зроблено й у напрямі реформування  митниць, вдосконалення митних процедур, захисту кордонів та приведення митних пунктів пропуску до європейських стандартів.

«Я хочу подякувати всім сумліннім платникам податків за цей рік. І за те, що більшість з них була готова до змін, які відбуваються в країні. До змін, які відбуваються у фіскальній службі.  А саме головне – за підхід до процедури сплати податків. Зі свого боку ми будемо забезпечувати прозорість своєї роботи та єдиний підхід до усіх платників податків», – підсумував Роман Насіров.

Детально з Річним звітом Державної фіскальної служби України можна ознайомитись за посиланням http://sfs.gov.ua/data/material/000/166/229980/Present

 

В Конотопській ОДПІ під час семінару платникам розповіли про податкові новації та про їх права і обов’язки

В актовому залі Конотопської ОДПІ пройшов семінар за участі в.о. начальника інспекції Юрія Чеботарьова присвячений змінам в податковому законодавстві та підвищенню правового рівня населення.

Увагу платників зосередили на нових формах звітності з єдиного податку, екологічного податку, плати за землю, податку на прибуток та декларації про майновий стан і доходи. Звітувати за новими формами декларацій потрібно вже з 1 січня 2016 року.

Учасникам семінару нагадали про обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад один мільйон гривень. 

Наприкінці зустрічі очільник інспекції повідомив, що Податковий Кодекс України деталізує права платників податків та механізми їх захисту, зокрема, право платників податків безоплатно отримувати у контролюючих органах, у тому числі і через мережу Інтернет, інформацію про податки та збори і нормативно-правові акти, що їх регулюють, порядок обліку та сплати податків, права та обов’язки платників податків, повноваження контролюючих органів та їх посадових осіб щодо здійснення податкового контролю. Посадовець повідомив, що з 28.10.2015 року набрала чинності нова редакція статті 5 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до якої звернення може бути усним чи письмовим (електронне звернення). В електронному зверненні має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається. Електронне звернення, якщо воно надсилається без використання електронного цифрового підпису, повинно мати вигляд сканованої копії або фото копії.

 

З Новим роком прийшла нова кампанія декларування доходів

Шановні  платники податків! Конотопська ОДПІ нагадує, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія по декларуванню доходів громадян, отриманих у попередньому звітному 2015 році, тому кожен громадянин, який отримав дохід у вигляді спадщини (подарунку) зобов’язаний задекларувати його та сплатити податок. 

Для спадщини і подарунка діють такі ж правила декларування та оподаткування, як для інших доходів фізичних осіб. А згідно зі ст. 174 глави IV Податкового кодексу України, податком обкладаються такі види спадщини, як об’єкти нерухомості; рухоме майно, до якого відносяться антикваріат, твори мистецтва, коштовності, будь-які транспортні засоби, а також інші види рухомого майна; об’єкти комерційної власності: цінні папери, корпоративні права; готівка або гроші на рахунку в будь-якій фінустанові, іпотечні сертифікати, сертифікати фонду операцій з нерухомістю.

Одержувачі спадщини або подарунків в 2015 році повинні подати декларацію про доходи і вказати в ній вартість майна чи майнових прав, отриманих в дар або в спадщину, до 1 травня 2016 року, а сплатити податки з такого доходу необхідно  до 1 серпня 2016 року.

 

З початку року до держбюджету надійшло понад 8 мільярдів гривень військового збору

За січень-листопад 2015 року до Державного бюджету України надійшло 8 052,9 млн. грн. військового збору. Це на 15% більше індикативного показника.

У листопаді до бюджету країни надійшло  831 млн. грн. цього податку, що перевищило індикативний показник на 23,6 %. 

Довідково: військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5%. від об’єкта оподаткування.

Платниками збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

 

Понад сім тисяч жителів Сумської області з початку року отримали електронні підписи

Протягом січня–листопада поточного року послугами Акредитованого центру сертифікації ключів ГУ ДФС у Сумській області скористалися 7461 клієнт, яким безкоштовно видано 10159 посилених сертифікатів відкритих ключів.

Зокрема, послугами за вказаний період скористалися 1528 юридичних осіб. Ще 4030 екземплярів електронного підпису видано фізичним особам – підприємцям та 1903 фізичним особам (громадянам).

На відміну від комерційних установ клієнти Центру сертифікації ключів отримують посилені сертифікати відкритих ключів безкоштовно.

Видані ключі електронного підпису дають змогу надавати звітність у режимі он-лайн не лише до органів ДФС, а також до органів державної статистики та Пенсійного фонду України. 

Нагадуємо, в м. Конотоп представництво акредитованого Центру сертифікації ключів знаходиться за адресою пр. Миру, 2, ІІ зал ЦОП Конотопської ОДПІ. Телефон для довідок (05447) 6-61-97.

 

Обов'язок застосування РРО платниками єдиного податку залежить від перевищення ними обсягу доходів у 1 мільйон гривень

Законом України від 01 липня 2015 року N 569-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій" встановлено, що РРО не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами – підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Таким чином, обов'язок застосування РРО платниками єдиного податку (фізичних осіб – підприємців) залежить не від кількості господарських одиниць, виду чи місця проведення діяльності, а від перевищення ними протягом календарного року обсягу доходів у 1000000 гривень.

 

Сумська митниця ДФС поповнила державний бюджет майже на 4 мільярди гривень

За 11 місяців 2015 року Сумською митницею ДФС перераховано до Державного бюджету України  3, 9  млрд.грн. митних платежів.

Зазначена сума перерахувань збільшилась в порівнянні з відповідним періодом 2014 року на  на  2,3 млрд.грн.

Збільшення надходжень відбулося за рахунок податку на додану вартість, акцизного податку,  мита, єдиного збору, плати за виконання митних формальностей.

Також з початку року спостерігається збільшення середньоденних надходжень митних платежів у 2,5 рази, а саме  з 7 млн.грн. у 2014 році  до 17, 5 млн.грн. – у  2015 році

 

Для зручності платників працює електронний сервіс «Управління ЕЦП»

Сервіс створений для керівників підприємств, установ та організацій, які надають своїм працівникам право підпису податкових документів, а також право на тимчасове виконання обов’язків директора чи бухгалтера.

Керівник має можливість подати інформацію та сертифікати відкритих ключів ЕЦП осіб, яким надано відповідні повноваження. Таке Повідомлення (код форми J(F)1391102) надсилається в електронному вигляді до автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності».

Звертаємо увагу, що сформоване Повідомлення керівник обов’язково підписує своїм електронним цифровим підписом, сертифікат якого на момент отримання Повідомлення вже наявний у системі подання документів в електронному вигляді як діючий сертифікат керівника.

Після отримання Повідомлення ДФС приймає податкові документи, підписані уповноваженими особами, у порядку, визначеному законодавством.

Звертаємо увагу, що керівник самостійно встановлює строк дії наданих повноважень шляхом керування ЕЦП. Для цього при оформленні ЕЦП для уповноваженої особи у заявці на формування посиленого сертифіката підписувача ЕЦП зазначається строк чинності ЕЦП, який має відповідати періоду виконання особою повноважень. 

 

Переправити 57 кг сиру порушникам державного кордону не вдалося

Днями  громадянин України намагався незаконно  перемістити  через державний кордон, поза митним контролем, чотирнадцять сирних головок загальною вагою 57 кг. Затримано зухвальця на відстані 30 метрів від лінії держкордону в напрямку між українським населеним пунктом Олександрівка та російським Заріччя-2. Порушник разом зі своїм товаришем намагались переправити товар через річку Ворскла на дерев’яному човні.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за частиною першою статті 482 Митного кодексу України “Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України поза митним контролем”.

На порушника чекає штраф у розмірі 100% вартості виявлених товарів з подальшою їх конфіскацією.

 

Дитячі новорічні подарунки вартістю 609 гривень не оподатковуються

Дитячі новорічні подарунки вартістю 609 грн. не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, а також не є базою нарахування єдиного внеску у разі їх придбання за рахунок коштів роботодавця.

Дане ствердження випливає із наступного. Відповідно до пп. 165.1.39 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (у 2015 році – 609,0 грн.).

Вартість дарунків, яка не перевищує 50 % однієї заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ за ознакою доходу "160". Якщо вартість дитячих новорічних подарунків та квитків, яка надається платнику податків, перевищує 609,0 грн., то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставками 15 % та/або 20% та відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ за ознакою доходу "126" як додаткове благо.

Щодо єдиного внеску, то слід зазначити – складові фонду оплати праці визначено Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Держкомстату України від 13.01.2004 №5.

Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2010 №1170 "Про затвердження переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Відповідно до пункту 3.23 розділу III Інструкції №5 та пункту 8 розділу II Переліку №1170 вартість подарунків до свят і квитків на видовищні заходи для дітей працівників не належать до фонду оплати праці та не є базою для нарахування єдиного внеску.

 

Нюанси застосування РРО

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області нагадує, що  Законом України  від 28.12.14 №71та  від 01.07.15 №569 внесено зміни до Податкового кодексу України та Закону  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

 Метою цих змін є запобігання можливим порушенням  з боку суб’єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги).

Так, відповідно до зазначених змін підприємства, які здійснюють діяльність у сфері послуг за готівкові кошти (перукарні, салони краси, спортивні клуби, хімчистки, сервісні центри з ремонту побутової техніки, кредитні спілки, ломбарди, страхові компанії  тощо) мають проводити оплату за надані послуги через реєстратори розрахункових операцій.

Суб'єкти господарювання при продажу товарів у мережі Інтернет також  повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та видавати покупцю розрахунковий документ встановленої форми.

Крім того, реєстратори розрахункових операцій  мають застосовуватися при здійсненні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, а також операцій комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу, в тому числі із застосуванням програмно-технічних комплексів самообслуговування.

 

В пункті пропуску на державному кордоні ”Зернове-Суземка” почастішали спроби контрабанди

В ніч на 29 листопада 2015 року під час здійснення митного контролю потягу № 47 сполученням «Москва-Кишинів» у громадянина України  знайдено не вказані у митній декларації трансформатори (FLYBACK TRANSFORMER) у кількості 34 штуки. Прилади були виявлені посадовими особами митного поста Хутір-Михайлівський при огляді багажу громадянина серед інших (задекларованих) телекомунікаційних пристроїв.

За попередньою оцінкою вартість цих приладів складає близько 30 тисяч гривень.

Кількома днями раніше в тому ж самому потязі, але тепер у громадянина Молдови, виявлено не задекларовані при виїзді з України дванадцять пакетів комплексної харчової добавки загальною вагою 11,5 кг, вартість яких за попередньою оцінкою складає більше 35 тисяч гривень. Громадянин не заявив про наявність цих предметів під час усного опитування та не задекларував їх письмово.

В обох випадках  складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного Кодексу України “Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення”, яка передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості виявлених товарів з їх подальшою конфіскацією. Остаточну ж крапку в цих справах поставить суд.

 

Увага! Електронний сервіс «Реєстрація договорів про визнання електронних документів»  доопрацьовано

Для покращення сервісного обслуговування платників при поданні податкових документів в електронній формі Державною фіскальною службою України доопрацьовано електронний сервіс «Реєстрація договорів про визнання електронних документів».

Договір про визнання електронних документів укладається відповідно до положень Порядку підготовки та подання податкової звітності в електронному вигляді, яка надсилається засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженого наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 16.04.2008 за № 320/15011.

ДФС спрощено процес укладання Договорів про визнання електронних документів з територіальними органами ДФС, а саме, починаючи з 25 листопада 2015 року, платником податків укладається один Договір з територіальним органом ДФС за основним місцем обліку. До Договору додаються посилені сертифікати відкритих ключів. Для формування та подання Договору розроблено нову форму (код форми J1391004).

Додатково інформуємо про запровадження нового електронного сервісу управління ЕЦП.

Такий сервіс надає можливість керівнику вносити до системи подання документів в електронному вигляді інформацію щодо сертифікатів відповідальних осіб та самостійно визначити термін, на який відповідальній особі надається право підпису податкових документів (в межах строку дії сертифікату такої відповідальної особи). Також в повідомленні може бути надана інформація щодо нового сертифіката керівника (до закінчення строку дії попереднього сертифікату) або бухгалтера.

Для формування та подання платниками інформації щодо ЕЦП в електронному вигляді до Єдиного вікна подання електронної звітності розроблено нову форму Повідомлення (код форми J1391102).

До Повідомлення додаються сертифікати відповідальних осіб, зазначених у Повідомленні, та таке Повідомлення підписується ЕЦП цих відповідальних осіб.

Звертаємо увагу, що сформоване Повідомлення обов’язково підписується керівником електронним цифровим підписом, сертифікат якого на момент отримання Повідомлення вже наявний у системі подання документів в електронному вигляді як діючий сертифікат керівника платника податків.

 

З початку 2015 року ДФС сплатила до держбюджету 92,3 млн. грн. від розпорядження майном, що переходить у власність держави

Протягом січня – жовтня 2015 року Державна фіскальна служба забезпечила надходження до держбюджету у сумі 92,3 млн. грн. за результатами розпорядження майном, що переходить у власність держави.

Зокрема, реалізація конфіскованого майна принесла бюджету країни 20,3 млн. грн. Також 2,4 млн. грн. зараховано до бюджету від реалізації органами Державної виконавчої служби майна, яке безпосередньо митницями не вилучалось, але було конфісковано у справах про порушення митних правил.

У свою чергу, від реалізації митницями швидкопсувного майна, вилученого за фактами порушення митних правил, а також майна, що підлягає поверненню за рішенням суду (власник не звернувся) держава отримала додатково 2,7 млн. грн. надходжень.

За звітний період митницями реалізовано товарів по закінченню термінів зберігання та розміщених у митний режим відмови на користь держави на загальну суму 7,9 млн. грн., які також перераховані до бюджету країни.

Крім того, за десять місяців 2015 року до держбюджету зараховано валюти та цінностей на суму 59 млн. грн. 

 

«Інтерактивна мапа» допоможе знайти відповіді на питання з митного законодавства та ЄСВ

У Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (далі – «ЗІР») впроваджено новий інноваційний розділ «Інтерактивна мапа» за напрямами «Митна справа» та «Єдиний соціальний внесок», який працює за принципом «Крок за кроком».

Як повідомляє Державна фіскальна служба України на головній сторінці офіційного веб-порталу (http://sfs.gov.ua/anonsi/11369.html), за допомогою інтерактивних мап користувачі «ЗІР» мають змогу швидко та зручно ознайомитися із законодавчою базою та знайти відповіді на питання за вказаними напрямами.

 

Перейти до вмісту