Новини

Збережемо пам’ять про подвиг

ImageЖахливі події 1986 року ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день, 14 грудня, було завершено будівництво саркофагу Чорнобильської АЕС.        

Мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відбувся біля меморіального пам’ятного знаку ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи.

Сюди віддати данину пам’яті прибули голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко, депутати, представники політичних партій і громадських організацій, жителі Конотопського району. На чолі з головою Конотопської міськрайонної Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» в Сумській області Олександром Шумицьким, зібрались учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, які захистили мільйони життів, чия праця стала подвигом і прикладом для нащадків.

До підніжжя пам’ятного знаку  було покладено корзини живих квітів. На адресу ліквідаторів лунали слова вдячності за їх мужність, професіоналізм, патріотизм, безкорисну любов до рідної землі. Пам’ять про ліквідаторів, які віддали своє життя заради нашого майбутнього вшанували хвилиною мовчання.        

«Минули роки, та в наших серцях досі звучить відлуння тих трагічних подій. Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров'я прийдешніх поколінь» – відзначив голова районної ради Анатолій Боярчук.

 

Image

Image

Image

 Image

Перейти до вмісту