Новини

В Конотопському районі вшанували жертв голодоморів

ImageГолодомори — явище, яке навіки викарбуване в книзі буття українців. Ці трагічні сторінки нашої історії — національне нещастя, яке поглинуло мільйони безневинних, а, значить, – не підлягає забуттю.

27 листопада до Дня пам’яті жертв голодоморів у c.Сім’янівка відбувся жалобний захід «Не згасне свіча пам’яті народної», участь у якому взяли голова районної ради Анатолій Боярчук, голова районної державної адміністрації Микола Горбенко, Дубов’язівський селищний голова Тамара Марусиченко, представники установ, підприємств, організацій, учні, громадськість села та району.

Заупокійну панахиду відправив настоятель Свято-Троїцького храму  с.Дубов’язівка отець Іоан. У пам`ять про численні жертви українського народу присутні запалили свічки та вшанували хвилиною пам’яті безневинно загиблих.

«Наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно убієнних наших братів та сестер, робити все можливе, щоб шанувати пам’ять жертв голодомору. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!»  – звернувся до присутніх голова районної ради Анатолій Боярчук.

Image

Image 

Image 

Перейти до вмісту