Новини

Реєстраційна служба Конотопського міськрайонного управління юстиції повідомляє

ImageРеєстраційна служба Конотопського міськрайонного управління юстиції повідомляє,  що постановою Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2014 р. № 722 затверджено Порядок  доступу посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, судів, органів внутрішніх справ, органів прокуратури,органів Служби безпеки, нотаріусів, адвокатів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відповідно до п.2 даного Порядку користувачам надається доступ до Державного реєстру прав та реєстрів на підставі договору, укладеного між таким користувачем та адміністратором Державного реєстру прав. Доступ користувачів до Державного реєстру прав та реєстрів здійснюється з використанням електронного цифрового підпису. 

Зауважимо, що відповідно до вищезазначеної Постанови до 1 жовтня 2015 р. до укладення договору про надання доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав) та отримання електронного цифрового підпису для роботи з Державним реєстром прав суди, органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи доходів і зборів, органи Служби безпеки та інші органи державної влади (посадові особи) мають право отримувати інформаційну довідку з Державного реєстру прав у паперовій формі як за об’єктом нерухомого майна, так і за суб’єктом права на нього на підставі письмового запиту, форму та вимоги до заповнення якого встановлює Міністерство юстиції. На підставі вищевикладеного звертаємо Вашу увагу, що з 01 жовтня 2015 року реєстраційною службою інформаційні довідки з Державного реєстру прав в паперовому вигляді надаватися не будуть .

Рекомендуємо вжити заходів щодо отримання доступу для роботи з Єдиними та Державними реєстрами Міністерства юстиції України.

Перейти до вмісту