54 сесія 6 скликання (15.07.2015)

Про викладення районної комплексної програми “Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки” в новій редакції

                                                

Image 

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

П’ЯТДЕСЯТ ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

15.07.2015

Про викладення районної комплексної

програми      «Освіта      Конотопщини 

на 2012-2015роки» в новій редакції

 

            З метою розроблення механізму стійкого інноваційного розвитку освіти, створення умов для поетапного переходу до нового рівня освіти, розглянувши подану відділом освіти Конотопської районної державної адміністрації районну комплексну програму «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки» в новій редакції, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

1.Затвердити районну комплексну програму «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки» в новій редакції (додається).

2.Визначити головним розпорядником коштів та відповідальним виконавцем програми відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

3.Рішення районної ради від 19.06.2015 «Про викладення районної комплексної програми «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки» в новій редакції» визнати таким, що втратило чинність.

4.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, а організацію виконання на відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

 

Голова районної ради                                                                    А.В.Боярчук

 

 

 

 

 

Бохан 6 64 43   

Надіслано: до протоколу -1, постійній комісії з питань молоді, освіти,культури, охорони здоров'я та соціального захисту-1, управлінню соціального захисту населення   РДА-1, фінуправлінню РДА-І, відділу економічного розвитку та торгівлі РДА-1, відділу освіти РДА -1

 

                                                                      Додаток

                                            до рішення районної ради

                                         шостого скликання від 15. 07.2015

                                                                    

                       

Районної комплексна Програма

"Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки"(нова редакція)

  1. Паспорт

районної комплексної  програми

«Освіта Конотопщини  на 2012-2015 роки»

(далі – Програма)

 

1                     

Ініціатор розроблення Програми

Відділ освіти Конотопської районної  державної  адміністрації

2

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Розпорядження голови районної  державної адміністрації від 02.02.2012 № 49 «Про розроблення проекту районної комплексної програми «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки, від 09.07.2015    155 -ОД «Про схвалення проекту районної комплексної програми «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки» в новій редакції

3

Розробник Програми

Відділ освіти  Конотопської районної  державної  адміністрації

4

Співрозробники Програми

Загальноосвітні, позашкільні, дошкільні навчальні заклади та навчально-виховні комплекси «загальноосвітня школа-дошкільний навчальний закла, Дубов’язівська селищна рада,Попівська сільська рада, Вирівська сільська рада, Землянська сільська рада, Бочечківська сільська рада, Козацька сільська рада, Духанівська сільська рада, Кошарівська сільська рада, Гружчанська сільська рада, Жовтневська сільська рада

5

Відповідальний виконавець Програми

Відділ освіти Конотопської районної  державної  адміністрації

6

Учасники Програми

Відділ освіти Конотопської районної  державної  адміністрації, Конотопська районна державна адміністрація та  навчальні заклади району, Дубов’язівська селищна рада, Попівська сільська рада, Вирівська сільська рада, Землянська сільська рада, Бочечківська сільська рада, Козацька сільська рада, Духанівська сільська рада, Кошарівська сільська рада, Гружчанська сільська рада Жовтневська сільська рада

 

                                                                                                                                                Продовження таблиці

2

 

            1

2

3

7

Термін реалізації Програми

2012-2015 роки

8

Перелік місцевих бюджетів, що беруть участь у виконанні Програми

Районний, селищний, сільський, державний

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього, у тому числі

6488625,82 гривен 

9.1

Кошти районного бюджету

6390625,82 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції  з державного бюджету

2056360 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції  з обласного бюджету

266438 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Дубовязівського селищного бюджету

660622,11 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Попівського сільського бюджету

 

38763 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Вирівського сільського бюджету

 

145100 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Землянського сільського бюджету

 

17420 гривен

 

 

 

 

 

                                                                                                                                               Продовження таблиці

3

 

            1

2

3

 

У тому числі за рахунок субвенції з Бочечківського сільського бюджету

15000 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Козацького сільського бюджету

20000 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Духанівського сільського бюджету

31300 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Кошарівського сільського бюджету

160014 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Гружчанського сільського бюджету

 

150000 гривен

 

У тому числі за рахунок субвенції з Жовтневського сільського бюджету

 

10628 гривен

 

Кошти інших джерел

98000 гривен

 

  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

            Головне завдання сучасної освіти в районі – це створення в кожному навчальному закладі сприятливого середовища, спрямованого на збереження здоров’я учнів, формування здорової  особистості.

 

Відділом  освіти Конотопської районної державної адміністрації, навчальними закладами проводиться робота із залучення якомога більшої кількості учнів до харчування. Гарячим харчуванням учні 1-4 класів охоплені 100%. У порівнянні з минулим роком  зросли показники охоплення гарячим харчуванням учнів  5-11 класів – до 98%.

Здійснюються заходи щодо оновлення та переоснащення харчоблоків сучасним холодильним і технологічним обладнанням. У 2012 році за бюджетні

 

4

кошти було придбано 5 електричних плит, 10 морозильних камер, 3 холодильники, 1 водонагрівач на суму 92338 грн.

Проте через недостатнє фінансування освітньої галузі  технологічне обладнання  застаріле, не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.  Модернізація харчоблоків, їдалень дошкільних, загальноосвітніх  навчальних закладів здійснюється, в основному, за рахунок спонсорських коштів, власних коштів.

            Гострою залишається проблема забезпечення медичних кабінетів загальноосвітніх шкіл медичним обладнанням.

            Забезпечення якісною й доступною дошкільною освітою, виховання компетентної особистості є пріоритетом у діяльності освітян Конотопщини. У районі  функціонують 4 дошкільні навчальні заклади та 26 дошкільних навчальних закладів у складі навчально-виховних комплексів.

            Усього різними формами дошкільної освіти  у 2012 році в районі охоплено 79% дітей від їх загальної кількості, у тому числі 100% дітей п’ятирічного віку.

            Мережа груп  компенсуючого типу, у яких організовано навчально-виховний процес у комплексі з корекційно – розвивальною та лікувальною роботою, задовольняє освітні потреби дошкільників з вадами здоров’я тільки на 4,3%. Крім того, потребує покращення навчально-методична та матеріально-технічна база дошкільних навчальних закладів.

            У 2012 році у 30 загальноосвітніх навчальних закладах району  навчалося 1967 учнів.    Зменшення кількості учнів призводить до зменшення класів або відсутності учнів в окремих із них.  23 школи є малокомплектними. У цих навчальних закладах вартість утримання одного умовного учня в рік перевищує нормативні показники в 1,5 рази.

            З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей та учнівської молоді в районі створено 10 освітніх округів. Визначені опорні школи, що в першу чергу забезпечуються навчальним обладнанням, літературою, кваліфікаційними педагогічними кадрами.

            Організація ефективної роботи шкільних округів неможлива без  реалізації програми «Шкільний автобус». У районі  організованим підвезенням до місця навчання та у зворотному напрямі охоплено 417 дітей (100%).У зв’язку з нарахуванням зносу автобусів, необхідно замінити 4 шкільні автобуси.

            Вищезазначена  програма спрямована на реалізацію державної політики у галузі освіти щодо впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх

навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій, поліпшення стану забезпечення комп'ютерною та мультимедійною технікою загальноосвітніх навчальних   закладів. Неодмінна умова набуття таких знань – оснащення навчальних закладів сучасною комп’ютерною та мультимедійною технікою.

На сьогодні рівень комп’ютерної та інформаційної грамотності учнів є недостатнім і на території Дубов’язівської селищної ради, а саме в Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради

5

Сумської області, упровадження нових методів навчання із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій потребує удосконалення.

Виходячи з вищевикладеного питання, для забезпечення якісної підготовки та підвищення інформаційної грамотності учнів, які навчаються в  Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа               І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області,  враховуючи сучасні вимоги, придбаний телевізор LG 50РА 650Т, 50 дюймів для Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області в 2013 році.

Усі загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів району забезпечені сучасною комп’ютерною технікою. Проте показник забезпеченості загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів навчальними комп’ютерними комплексами становить 60% від потреби. Спостерігається нерівномірність забезпечення можливості доступу населення до комп'ютерних і телекомунікаційних засобів між окремими навчальними закладами району.

            У 2004-2011 роках за рахунок державного, обласного, місцевих бюджетів, залучених коштів для кабінетів з природничо-математичних та технологічних дисциплін загальноосвітніх навчальних закладів придбано навчальне обладнання.

            Середній показник забезпечення загальноосвітніх шкіл навчальним обладнанням зріс і становить 60% від потреби, але є недостатнім, особливо в умовах запровадження допрофільного та профільного навчання.

У районному  міжвідомчому банку даних «Обдарованість» зареєстровано 153 юних обдарувань. Серед них – переможці обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад,  Всеукраїнських, обласних спортивних змагань, слухачі Сумського територіального відділення Малої академії наук України, вихованці гуртків та інших творчих об’єднань позашкільних навчальних закладів.

З метою виявлення інтелектуально обдарованої молоді в районі  щороку проводяться І-ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, І-ІІ етапи Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, турніри юних економістів, журналістів тощо.

Створено та функціонує  наукове товариство учнів на базі загальноосвітніх  навчальних закладів.

Разом з тим актуальними залишаються питання нормативно-правового, науково-методичного забезпечення роботи з обдарованою молоддю, створення програмно-методичних комплексів для навчання цих учнів, підвищення фахового рівня педагогічних працівників щодо роботи з обдарованими учнями.

За даними моніторингу кадрового забезпечення закладів освіти практичними психологами, соціальними педагогами в районі щороку збільшується чисельність працівників психологічної служби.

 

 

6

У дошкільних, загальноосвітніх та інших типах навчальних закладів працює 15 спеціалістів (9 практичних психологів та 6 соціальних педагогів), що становить 96,9 % від потреби.

Необхідною умовою ефективної роботи спеціаліста психологічної служби є наявність окремого кабінету, без якого більшість видів робіт утрачають будь-який сенс. Керівниками навчальних закладів проводиться робота із забезпечення ефективного функціонування психологічних кабінетів. Тільки в одному навчальному закладі   психологічний кабінет забезпечений відповідно до Положення про психологічний кабінет.

За останні роки поліпшився якісний склад педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів. Базову вищу освіту мають 137 педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів, повну вищу освіту – 52  педагогічних працівники дошкільних навчальних закладів.

На сьогодні є актуальним перехід на альтернативні види палива, комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження, що є надійним, економічно-ефективним теплозабезпеченням навчальних закладів району за умов зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії.

Виходячи з вищевикладеного питання, для економії паливно-енергетичних ресурсів навчальних закладів, а саме: реконструкції діючої системи опалення та встановлення модульної котельні на твердому паливі в Дубов’язівському НВК «СШ IIII ступенів –ДНЗ» в с. Дубов’язівка, Конотопського району Сумської області, реконструкції системи опалення, встановлення твердопаливного котла Сім’янівського НВК «ЗОШ IIII ст.-ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; реконструкції діючої системи опалення та встановлення модульної котельні на твердому паливі в Попівській ЗОШ IIII ступенів в с. Попівка Конотопського району; реконструкції системи опалення з використанням комбінованого електрогазового опалення з керованим довантаженням електровводу  в Тулущанському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; реконструкції системи опалення, встановлення твердопаливного котла Землянського НВК «ЗОШ III ст. ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області»; реконструкції системи опалення, встановлення твердопаливного котла Вирівської ЗОШ І-ІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області; реконструкції системи теплопостачання Cоснівського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція системи теплопостачання Великосамбірського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; виготовлення робочого проекту «Капітальний ремонт теплозабезпечення із заміною твердопаливного котла у Попівському НВК «ЗОШ III ст.- ДНЗ»; капітальний ремонт тепло забезпечення із заміною твердопаливного котла в Попівському НВК «ЗОШ III ст.- ДНЗ», погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2015 за проведення реконструкції діючої системи опалення та встановлення модульної котельні на

7

твердому паливі в Дубов’язівському НВК «СШ IIII ступенів-ДНЗ» с. Дубов’язівка, Конотопського району Сумської області, за виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція системи теплопостачання Великосамбірського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області, проведення капітального ремонту системи опалення Гружчанського НВК  «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області, придбання обладнання для дитячого ігрового майданчика  Козацького НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, проведення поточного ремонту внутрішнього туалету в Бочечківськму НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, придбання фарби для приведення приміщення  Кошарівського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області в належний стан, придбання і заміни вікон в Духанівському НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області,  придбання і заміни вікон  Кошарівського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, придбання і заміни вікон  Жовтневського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області.

В освітній галузі району вже діють такі програми: регіональна програма розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року, регіональна цільова програма «Дитячі меблі» на період до 2015 року, які забезпечують розвиток освітньої галузі за всіма напрямками.

Разом з тим, ураховуючи реформування освітньої галузі, упровадження в навчально-виховний процес інформаційно-комунікаційних, інноваційних технологій, потребує модернізації система підвищення кваліфікації та перепідготовки педагогічних працівників.

  1. Визначення мети Програми

Метою Програми є запровадження у навчальних закладах технологій, що забезпечують здоров’я учнів, оновлення технологічного обладнання на харчоблоках їдалень та поповнення медичних кабінетів медичним обладнанням;

розроблення механізму стійкого інноваційного розвитку освіти, створення умов для переходу до нового рівня освіти, удосконалення стану забезпечення комп’ютерною технікою загальноосвітніх навчальних закладів освіти, упровадження нових методів навчання із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій відповідно до Державного стандарту базової  загальної     середньої      освіти,

створення умов для якісної підготовки та підвищення інформаційної грамотності учнів, які навчаються в  Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

 

8

перехід на альтернативні види палива, комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження, зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії,  проведення робіт по реконструкції діючої системи опалення та встановлення.

модульної котельні на твердому паливі в Дубов’язівському НВК «СШ IIII ступенів –ДНЗ» в с. Дубов’язівка, Конотопського району Сумської області ,

реконструкції системи опалення, встановлення твердопаливного котла Сім’янівського НВК «ЗОШ IIII ст.-ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської

області; реконструкції діючої системи опалення та встановлення модульної котельні на твердому паливі в Попівській ЗОШ IIII ступенів в с. Попівка Конотопського району; реконструкції системи опалення з використанням комбінованого електрогазового опалення з керованим довантаженням електровводу  в Тулущанському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області;  реконструкції системи опалення, встановлення твердопаливного котла Землянського НВК «ЗОШ III ст. ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області»; реконструкції системи опалення, встановлення твердопаливного котла Вирівської ЗОШ І-ІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області; реконструкції системи теплопостачання Cоснівського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція системи теплопостачання Великосамбірського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; виготовлення робочого проекту «Капітальний ремонт теплозабезпечення із заміною твердопаливного котла у Попівському НВК «ЗОШ III ст. ДНЗ»; капітальний ремонт теплозабезпечення із заміною твердопаливного котла в Попівському НВК «ЗОШ III ст. ДНЗ», погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2015 за проведення реконструкції діючої системи опалення та встановлення модульної котельні на твердому паливі в Дубов’язівському НВК «СШ IIII ступенів-ДНЗ» с. Ду- бов’язівка, Конотопського району Сумської, за виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція системи теплопостачання Великосамбірського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області, проведення капітального ремонту системи опалення Гружчанського НВК  «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області, придбання обладнання для дитячого ігрового майданчика  Козацького НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, проведення поточного ремонту внутрішнього туалету в Бочечківськму НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, придбання фарби для приведення приміщення  Кошарівського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області в належний стан, придбання і заміни вікон в Духанівському НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської

9

області, придбання і заміни вікон  Кошарівського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, придбання і заміни вікон  Жовтневського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області.

 

3.«Обгрунтування шляхів та засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання програми»

 

Забезпечення інноваційного розвитку освіти, переходу на новий рівень надання освітніх послуг можливо за рахунок:

формування в дітей, учнівської молоді навичок здорового способу життя;

оновлення технологічного обладнання на харчоблоках їдалень та поповнення медичних кабінетів медичним обладнанням;

забезпечення функціонування та розвитку мережі дошкільних навчальних закладів різних типів;

розширення мережі дошкільних навчальних закладів, що працюють за одним чи кількома пріоритетними напрямками діяльності;

упровадження в освітній процес дошкільних навчальних закладів сучасних освітніх технологій, у тому числі проведення їх комп’ютеризації з підключенням до Інтернету;

застосування підходу до навчально-виховного процесу, що передбачає розвиток особистості, спрямований на активне та конструктивне входження в сучасні суспільні процеси й досягнення високого рівня самореалізації;

упровадження в навчальний процес сучасних інформаційно-комунікаційних технологій;

забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів навчальними комп’ютерними комплексами та системними й прикладними програмними продуктами;

надання загальноосвітнім навчальним закладам швидкісного доступу до Інтернету з використанням сучасних технологій під’єднання для ефективного доступу до освітніх ресурсів;

упровадження інформаційно-комунікаційних технологій відповідно до Державного стандарту базової загальної середньої освіти;

 створення умов для якісної підготовки та підвищення інформаційної грамотності учнів, які навчаються в Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

забезпечення рівного доступу до якісної освіти всіх дітей, учнівської молоді;

підвищення ефективності роботи з обдарованою молоддю;

 

10

запровадження психологічного супроводу навчально-виховного процесу в усіх ланках освітньої галузі;

економічно-ефективне теплозабезпечення навчальних закладів району за умов зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії; 

удосконалення системи підвищення кваліфікації та перепідготовки педагогічних кадрів.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації  Програми, становить  6488625,82  гривень (у тому числі на  погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014 –                        85200  гривень; кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2015 281309,82), у тому числі: районний  бюджет    6390625,82 гривень (за рахунок: субвенції з державного бюджету – 2056360 гривень, субвенції  з обласного бюджету – 266438 гривень, субвенції з Дубов’язівського селищного бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 660622,11 гривень (у тому числі на  погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014 –  10000 гривень; кредиторської заборгованості, яка виникла станом на                 01.01.2015 – 180522,11 гривень), субвенції з Попівського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 38763 гривень,  субвенції з Вирівського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 145100 гривень,  субвенції з Землянського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 17420 гривень, , субвенції з Бочечківського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 15000 гривень, субвенції з Козацького сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 20000 гривень, субвенції з Духанівського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 31300 гривень, субвенції з Кошарівського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі –160014 гривень, субвенції з Гружчанського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 150000 гривень, субвенції з Жовтневського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 10628 гривень, інших джерел фінансування –  98000 гривень.  

Видатки на фінансування Програми здійснюються  в межах коштів, передбачених на утримання галузі освіти області.

Термін дії Програми  складає 2012-2015 роки.

5.«Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники»

Основними завданнями Програми є:

збереження та зміцнення здоров’я дітей, учнівської молоді протягом усього періоду перебування в закладах освіти;

забезпечення конституційних прав і державних гарантій щодо доступності здобуття дошкільної освіти;

забезпечення функціонування та розвитку мережі дошкільних навчальних закладів різних типів;

зміцнення навчально-методичної та матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів;

 

11

модернізація матеріально-технічної та методичної бази загальноосвітніх навчальних закладів з природничо-математичних дисциплін;

оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами інформаційно-комунікаційних технологій; упровадження інформаційно-комунікаційних технологій відповідно до Державного стандарту базової загальної середньої освіти, створення умов для якісної підготовки та підвищення інформаційної грамотності учнів, які навчаються в Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, враховуючи сучасні вимоги придбано в 2013 році телевізор  LG 50РА 650Т, 50 дюймів для Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

забезпечення ефективного функціонування освітніх округів;

створення умов для реалізації освітніх потреб  обдарованої молоді;

забезпечення психологічного супроводу навчально-виховного процесу;

перехід на альтернативні види палива, комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження, зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії, економія паливно-енергетичних ресурсів навчальних закладів, проведення робіт по реконструкції діючої системи опалення та встановлення модульної котельні на твердому паливі в Дубов’язівському НВК «СШ IIII ступенів –ДНЗ» в                       с. Дубов’язівка, Конотопського району Сумської області , реконструкції системи опалення, встановлення твердопаливного котла Сім’янівського НВК «ЗОШ IIII ст.-ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; реконструкції діючої системи опалення та встановлення модульної котельні на твердому паливі в Попівській ЗОШ IIII ступенів в с. Попівка Конотопського району; реконструкції системи опалення з використанням комбінованого електрогазового опалення з керованим довантаженням електровводу  в Тулущанському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; реконструкції системи опалення, встановлення твердопаливного котла Землянського НВК «ЗОШ III ст. ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області»; реконструкції системи опалення,

встановлення твердопаливного котла Вирівської ЗОШ І-ІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області; реконструкції системи теплопостачання Cоснівського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція системи теплопостачання Великосамбірського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області; виготовлення робочого проекту «Капітальний ремонт теплозабезпечення із заміною твердопаливного котла у Попівському НВК «ЗОШ III ст. ДНЗ»; капітальний ремонт теплозабезпечення із заміною твердопаливного котла в Попівському НВК «ЗОШ III ст. ДНЗ»;

           

12

            проведення капітального ремонту системи опалення Гружчанського НВК  «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області;

 погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2015 за проведення реконструкції діючої системи опалення та встановлення модульної котельні на твердому паливі в Дубов’язівському НВК «СШ IIII ступенів-ДНЗ» с. Дубов’язівка, Конотопського району Сумської, за виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція системи теплопостачання Великосамбірського НВК «ЗОШ IIII ст. –ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області;

придбання обладнання для дитячого ігрового майданчика  Козацького НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

проведення поточного ремонту внутрішнього туалету в Бочечківськму НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

придбання фарби для приведення приміщення  Кошарівського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області в належний стан;

придбання і заміни вікон в Духанівському НВК  «ЗОШ IIII ст. –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

 придбання і заміни вікон Кошарівського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

придбання і заміни вікон  Жовтневського навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа IIII ступенів –дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області.

упровадження нових форм і методів підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Результативні показники виконання Районної комплексної програми 

«Освіта Конотопщини на 2012 – 2015 роки»

 

№ з/п

Найменування показника

Одиниця виміру

Роки

2012

2013

2014

2015

 

1

Охоплення дітей дошкільною освітою

%

80

81

82

83

 

2

Оснащення дошкільних навчаль- них закладів універсальними навчально-комп’ютерними комплексами

%

10

25

50

80

 

 

 

 

13

                                                                                                                                               Продовження таблиці

 

1

2

3

4

5

6

7

3.

Підключення дошкільних навчальних закладів до мережі Інтернет

%

50

60

80

100

 

Ресурсне забезпечення Районної комплексної програми

«Освіта Конотопщини на 2012 – 2015 роки»

                                                                                                        гривень

Обсяг коштів,

що пропонується залучити на виконання Програми

Роки

Усього витрати на виконання програми

2012

2013

2014

2015

1

2

3

4

5

6

Обсяг ресурсів усього

у тому числі:

 248738

1601034

3454602

1184251,82

6488625,82

Районний  бюджет, усього

227738

1578034

3427602

1157251,82

6390625,00

у тому числі за рахунок субвенції  з державного бюджету

 

 

2056360

 

2056360

у тому числі за рахунок субвенції  з обласного бюджету

95238

96000

75200

 

266438

у тому числі за рахунок субвенції з Дубовязівського селищного бюджету

0

270000

210100

180522,11

660622,11

у тому числі за рахунок субвенції з Попівського сільського бюджету

 

 

38763

 

38763

у тому числі за рахунок субвенції з Вирівського сільського бюджету

 

 

145100

 

145100

у тому числі за рахунок субвенції з Землянського сільського бюджету

 

 

17420

 

17420

у тому числі за рахунок субвенції з Бочечківського сільського бюджету

 

 

 

15000

15000

                 

 

                                                                                                                                               Продовження таблиці

14

 

у тому числі за рахунок субвенції з Козацького сільського бюджету

 

 

 

 

20000

20000

у тому числі за рахунок субвенції з Духанівського сільського бюджету

 

 

 

 

31300

31300

у тому числі за рахунок субвенції з Кошарівського сільського бюджету

 

 

 

 

160014

160014

у тому числі за рахунок субвенції з Гружчанського сільського бюджету

 

 

 

 

150000

150000

у тому числі за рахунок субвенції з Жовтневського сільського бюджету

 

 

 

 

10628

10628

інші джерела

21000

23000

27000

27000

98000

 

         6. Напрями діяльності та заходи Програми

 

            Напрями діяльності та заходи Програми, строки їх виконання та очікуваний результат наведено в додатку до Програми.

 

            7. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює  відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації надає інформацію про виконання  Програми щороку до 5 січня голові Конотопської районної державної адміністрації.

  Згідно з наказом Міністерства економіки України від 04.12.2006 № 367 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання» для узагальнення звіту про виконання програми відділ освіти щорічно до 10 січня

 

наступного за звітним періодом інформує відділ економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації про стан виконання цієї програми.                                    

Координує хід виконання цієї програми заступник голови районної державної адміністрації Клігунова І.В.

 

 

Заступник голови районної ради                                             В.М.Малігон

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту