54 сесія 6 скликання (15.07.2015)

Про районну програму “Створення належних умов для забезпечення надання медичних послуг в Центрі ПМСД

                                                   Image                                       

       КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

П’ЯТДЕСЯТ ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

15.07.2015

 

Про районну програму «Створення належних

умов для забезпечення надання якісних медичних

послуг в лікувально-профілактичних підрозділах

Центру первинної медико-санітарної допомоги

Конотопського району на 2015 рік» в новій редакції

 

 З метою забезпечення створення належних умов, щодо надання якісного обстеження,   профілактики та лікування населення Конотопського району та реалізації політики енергоефективності шляхом впровадження заходів спрямованих на підвищення енергозбереження лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна  рада вирішила:

         1. Затвердити районну програму «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2015 рік» в новій редакції (додається).

2. Визначити головним розпорядником коштів районного бюджету –Конотопську районну державну адміністрацію та відповідальним виконавцем –   Конотопську районну державну адміністрацію та Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.

3. У зв’язку з прийняттям даного рішення, рішення районної ради від 19.06.2015 «Про районну програму «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2015 рік» в новій редакції» визнати таким, що втратило чинність.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту.

 

 

Голова районної ради                                                         А.В.Боярчук

Зварічук 2 44 56                              

Надісласти: до протоколу – 1, постійній комісії районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту – 1, заступнику голови Конотопської районної державної адміністрації Клігуновій І.В. – 1, Центру ПМСД Конотопського району -1,  фінансовому управлінню РДА -1, відділу  економічного розвитку і торгівлі  РДА – 1.                                                                                                                                             

                                                                                                      Додаток

                    до рішення районної ради

                    шостого скликання від     15.07.2015

ПАСПОРТ

Районної  програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2015 рік» в новій редакції

1

Ініціатор розроблення програми  

Конотопська районна державна адміністрація (Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району)

2

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Розпорядження   голови Конотопської районної державної адміністрації від 09.04.2015 р. №77-ОД «Про розроблення проекту районної програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2015 рік», розпорядження   голови Конотопської районної державної адміністрації від 09.07.2015 р. №153-ОД «Про схвалення проекту районної програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2015 рік» в новій редакції

3

Розробник програми

 Конотопська районна державна адміністрація (Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району)

4

Співрозробник програми

 

5

Відповідальний виконавець програми

Конотопська районна державна адміністрація (Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району)

6

Учасники програми

Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, Духанівська сільська рада, Козацька сільська рада, Кошарівська сільська рада, Юрівська сільська рада

7

Термін реалізації програми

2015 рік

8

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Районний

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

 

 

                                 509336  гривень

 

 

 

 

Коштів районного бюджету, в тому числі:    

– за рахунок коштів районного бюджету

 

– за рахунок субвенції з

Духанівського  сільського бюджету

 

– за рахунок субвенції з

Козацького  сільського бюджету

 

– за рахунок субвенції з

Кошарівського  сільського бюджету

 

– за рахунок субвенції з

Юрівського  сільського бюджету

 

                                 509336 гривень       

      

            208615 гривень       

        

        

           75000 гривень

 

                                          

                              

                                          150000 гривень

 

 

                                            70721 гривень

 

                               

                                   5000 гривень

 

2. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма

 

 

Програма спрямована на забезпечення ефективного споживання енергоносіїв, впровадження комплексних заходів спрямованих на забезпечення енергозбереження та економії енергоресурсів, створення належних умов для надання медичної допомоги в лікувально-профілактичних закладах первинної ланки охорони здоров’я Конотопського району.

Технічний стан закладів охорони здоров’я Конотопського району не відповідає сучасним вимогам надання якісної медичної допомоги. Значна частина лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району потребують значного обсягу ремонтних робіт, що забезпечить приведення санітарно-технічного стану лікувально-профілактичних підрозділів до вимог стандартів надання медичної допомоги, продовження експлуатаційного ресурсу будівель, підвищення енергозбереження та енергоефективності, що в свою чергу потребує  значних капіталовкладень.

        Для забезпечення створення належних умов, щодо надання якісної первинної медичної допомоги   населенню Конотопського району та реалізації політики енергоефективності шляхом впровадження заходів спрямованих на підвищення енергозбереження лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району виникає необхідність у вирішенні питань: придбання та заміни вікон і дверей на енергозберігаючі в Духанівському фельдшерсько-акушерському пункті Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення поточного ремонту Духанівського фельдшерсько-акушерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання та заміни вікон на енергозберігаючі в Попівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання та заміни вікон в Кошарівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення поточного ремонту Козацької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання будівельних матеріалів для Юрівського фельдшерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення капітального ремонту системи опалення Великосамбірської сільської лікарської амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання будівельних матеріалів для Кошарівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.

 На вказані цілі в 2015 році планується виділити кошти з районного бюджету в загальній сумі 509336 грн., в тому числі на придбання та заміну вікон і дверей на енергозберігаючі в Духанівському фельдшерсько-акушерському пункті Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в сумі 18579 грн. за рахунок іншої субвенції з Духанівського сільського бюджету та на проведення поточного ремонту Духанівського фельдшерсько-акушерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в сумі 56421 грн. за рахунок іншої субвенції з Духанівського сільського бюджету; на придбання та заміну вікон на енергозберігаючі в Попівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в сумі 46615 грн. за рахунок коштів загального фонду районного бюджету; на придбання та заміну вікон в Кошарівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в сумі 60721 грн. за рахунок іншої субвенції з Кошарівського сільського бюджету;  на проведення поточного ремонту Козацької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в сумі 150000 грн. за рахунок іншої субвенції з Козацького сільського бюджету;  на придбання будівельних матеріалів для  Юрівського фельдшерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в  загальній сумі 45000грн., в тому  за рахунок іншої субвенції з Юрівського сільського бюджету в сумі 5000 грн. та за рахунок коштів загального фонду районного бюджету в сумі 40000 грн.; на проведення капітального ремонту системи опалення Великосамбірської сільської лікарської амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в сумі 122000 грн. за рахунок коштів спеціального фонду районного бюджету;   на придбання будівельних матеріалів для Кошарівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в сумі 10000 грн. за рахунок іншої субвенції з Кошарівського сільського бюджету. 

 

3. Визначення мети програми

 

              Мета цієї програми полягає у створенні більш сприятливих умов для  забезпечення якісного, повноцінного  та ефективного надання медичної допомоги населенню, яке закріплене за Духанівським фельдшерсько-акушерським пунктом, Юрівським фельдшерським пунктом, Попівською амбулаторією загальної практики-сімейної медицини, Кошарівською амбулаторією загальної практики-сімейної медицини, Козацькою амбулаторією загальної практики-сімейної медицини та Великосамбірською сільською лікарською амбулаторією  шляхом придбання та заміни вікон і дверей на енергозберігаючі в Духанівському фельдшерсько-акушерському пункті Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення поточного ремонту Духанівського фельдшерсько-акушерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;  придбання та заміни вікон на енергозберігаючі в Попівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання та заміни вікон в Кошарівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення поточного ремонту Козацької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;  придбання будівельних матеріалів для Юрівського фельдшерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення капітального ремонту системи опалення Великосамбірської сільської лікарської амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання будівельних матеріалів для Кошарівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району,  що дасть змогу:

·         створити належні умови для забезпечення надання якісної медичної допомоги;

·        підвищити  енергоефективність  та енергозбереження   лікувально-профілактичних  підрозділів;

·        забезпечити   раціональне  та ефективне   використання  енергоресурсів;

·        економити  бюджетні кошти на оплату енергоносіїв за рахунок скорочення споживання енергоресурсів.

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів                та джерел фінансування; строки та етапи виконання програми

 

Видатки пов’язані з реалізацією даної програми, здійснюються за рахунок виділених у встановленому порядку коштів з районного бюджету, Духанівського сільського бюджету, Козацького сільського бюджету, Кошарівського сільського бюджету та Юрівського сільського бюджету.

           Для розв’язання  проблеми впровадження заходів з енергозбереження, зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії та створення належних умов для надання якісної медичної допомоги населенню необхідно забезпечити придбання та заміну вікон і дверей на енергозберігаючі в Духанівському фельдшерсько-акушерському пункті Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення поточного ремонту Духанівського фельдшерсько-акушерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;  придбання та заміну вікон на енергозберігаючі в Попівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання та заміну вікон в Кошарівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення поточного ремонту Козацької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання будівельних матеріалів для Юрівського фельдшерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведення капітального ремонту системи опалення Великосамбірської сільської лікарської амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання будівельних матеріалів для Кошарівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району. 

Загальний обсяг фінансування програми становить в загальній сумі 509336 грн. за рахунок коштів загального фонду районного бюджету, в тому числі, за рахунок коштів  іншої субвенції з Духанівського сільського бюджету в сумі 75000 грн., Козацького сільського бюджету в сумі 150000 грн., Кошарівського сільського бюджету в  сумі 70721 грн., та Юрівського сільського бюджету в сумі 5000грн. Конотопському районному бюджету. 

Виконання програми здійснюється  в 2015 році.

 

5. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

 

 

Основними завданнями програми є створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг населенню, яке закріплене за Духанівським фельдшерсько-акушерським пунктом, Юрівським фельдшерським пунктом, Попівською амбулаторією загальної практики-сімейної медицини, Кошарівською амбулаторією загальної практики-сімейної медицини, Козацькою амбулаторією загальної практики-сімейної медицини та Великосамбірською сільською лікарською амбулаторією, забезпечення енергозбереження лікувально-профілактичних підрозділів, зменшення питомих витрат та зменшення видатків за спожиті енергоносії, що в свою чергу пов’язано з придбанням та заміною вікон і дверей на енергозберігаючі в Духанівському фельдшерсько-акушерському пункті Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведенням поточного ремонту Духанівського фельдшерсько-акушерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;  придбанням та заміною вікон на енергозберігаючі в Попівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбанням та заміною вікон в Кошарівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведенням поточного ремонту Козацької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;  придбанням будівельних матеріалів для Юрівського фельдшерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; проведенням капітального ремонту системи опалення Великосамбірської сільської лікарської амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; придбання будівельних матеріалів для Кошарівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району. 

 

 

 

 

Ресурсне забезпечення районної програми «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2015 рік» в новій редакції

гривень

 

Обсяг коштів, які планується залучити на виконання програми

 

Роки виконання програми

 

Усього витрати на виконання програми

 

Обсяг ресурсів усього, у тому числі:

2015 рік

509336

 

 

Районний бюджет, в тому числі:

 

– за рахунок іншої субвенції з Духанівського сільського бюджету

 

за рахунок субвенції з Кошарівського сільського бюджету

 

за рахунок субвенції з Козацького сільського бюджету

 

за рахунок субвенції з Юрівського сільського бюджету

 

2015 рік

 

 

509336

 

75000

 

 

70721

 

 

150000

 

 

5000

 

 


6. Напрями діяльності та заходи програми

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

Очікуваний результат

1.

Створення належних умов для  забезпечення  якісного та ефективного надання медичної допомоги населенню, яке закріплене за Духанівським фельдшерсько-акушерським пунктом, Юрівським фельдшерським пунктом, Попівською амбулаторією загальної практики-сімейної медицини, Кошарівською амбулаторією загальної практики-сімейної медицини, Козацькою амбулаторією загальної практики-

 

Впровадження заходів з енергозбереження  та створення належних умов для  забезпечення  якісного надання медичної допомоги, а саме:

 

 

 

– придбання та заміна вікон і дверей на енергозберігаючі в Духанівському фельдшерсько-акушерському пункті Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району; 

 

– придбання та заміна вікон на енергозберігаючі в Попівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;

 

– проведення  поточного ремонту Духанівського фельдшерсько-акушерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.

 

 придбання та заміна вікон в Кошарівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;

 

 

 

– проведення поточного ремонту Козацької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;

 

 

 

 

 

2015  рік

Центр ПМСД Конотопського району

За рахунок коштів районного бюджету всього, в тому числі:

 

 

за рахунок субвенції з Духанівського сільського бюджету

 

 

за рахунок коштів районного бюджету

 

 

 

за рахунок субвенції з Духанівського сільського бюджету

 

за рахунок субвенції з Кошарівського сільського бюджету

 

 

 

за рахунок субвенції з Козацького сільського бюджету

509336

 

 

 

 

 

18579

 

 

 

 

46615

 

 

 

56421

 

 

 

60721

 

 

 

 

 

150000

 

 

 

 

Надання на належному рівні якісної медичної допомоги та зменшення бюджетних видатків за спожиті  енергоносії

 

Продовження таблиці

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

Очікуваний результат

 

сімейної медицини та Великосамбірською сільською лікарською амбулаторією, впровадження заходів з енергозбереження зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті  енергоносії

 

– придбання будівельних матеріалів для Юрівського фельдшерського пункту Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району;

 

 

 

– проведення капітального ремонту системи опалення Великосамбірської сільської лікарської амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району. 

 

– придбання будівельних матеріалів для Кошарівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району

 

 

 

за рахунок коштів районного бюджету, в тому числі за рахунок субвенції з Юрівського сільського бюджету

 

за рахунок коштів районного бюджету

 

 

 

за рахунок субвенції з Кошарівського сільського бюджету

 

 

45000

 

 

5000

 

 

 

122000

 

 

 

10000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


7. Координація та контроль за ходом виконання програми

 

       Організація виконання програми здійснюється Центром первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, який до 5 січня 2016 року подає узагальнену інформацію про стан її виконання голові Конотопської районної державної адміністрації та до відділу економічного розвитку і торгівлі  Конотопської районної державної адміністрації.

           Координує  хід виконання цієї програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації Клігунова І. В.

 

 

Заступник голови

районної ради                                                           В.М.Малігон                 

 

   

 

Перейти до вмісту