Новини

Пішов з життя Почесний громадянин Конотопського району

Image 9 липня, на 94 році життя, перестало битись серце славного сина нашої землі, уродженця села Шаповалівка, ветерана Другої світової війни, педагога, Вчителя з великої літери, активного громадського діяча, Почесного громадянина Конотопського району Андрущенка Петра Андрійовича.

            Він народився 28 травня 1922 року в родині жителів села Шаповалівка. Пройшов дорогами війни від самого її початку й до завершення, був пілотом-винищувачем. Важко оцінити внесок Петра Андрійовича в здобуття перемоги над ворогом, на його рахунку багато збитих літаків, іншої ворожої техніки, він навчав пілотній справі молодших товаришів.

            Коли Петро Андрійович повернувся після мобілізації додому, він продовжив навчання, в 1949 році вступивши до Сумського державного педагогічного інституту ім.А.С.Макаренка за спеціальністю "Історія та педагогіка", а в 1954 році отримав кваліфікацію вчителя історії й суспільствознавства.

            З 1953 року розпочався період роботи Петра Андрійовича на посаді вчителя історії в рідній школі с.Шаповалівки, де він також був директором, а потім – знову викладав свій предмет учням Шаповалівської ЗОШ І-ІІ ступенів. За роки педагогічної праці він виховав на засадах людяності й добра не одне покоління шаповалівців, зробив вагомий внесок у розвиток освіти та культури рідного села – в цей час було збудовано приміщення дитячого садка та школи, проведено газифікацію, комп'ютеризовано навчальний заклад.

            Петро Андрійович був відзначений урядовими та військовими нагородами, відзнаками громадських і духовних організацій, Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, відзнакою "Відмінник освіти України". Останні роки життя проживав у м.Київ.

            Районна рада, її депутатський корпус, громадськість Конотопщини глибоко сумують з приводу смерті Почесного громадянина Конотопського району Андрущенка Петра Андрійовича, добрі справи якого ніколи не будуть забуті, та висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким покійного. Пам'ять про нашого славного земляка назавжди залишиться в наших серцях.

Перейти до вмісту