Новини

Святкування Івана Купала

Image Коли духмяне українське літо в самому розпалі, з квітчастими вінками і яскравими вогнищами приходить свято Івана Купала, яке вважається святом молоді та кохання.

В ніч з 6 на 7 липня в селах району пройшли заходи з нагоди цього свята.

Зокрема, полинути в фантастичний світ купальського дійства можна було в с.Сім’янівка, де святкування купальської ночі розпочалося прекрасним театральним дійством, яке перенесло всіх присутніх у ті часи, коли ці традиції жили у побуті: молоді дівчата плели вінки та пускали їх на воду з надією на щастя та шлюб, співали обрядових пісень.

На святі були присутні жителі та гості села, які зібрались не лише для привітань, а й для вшанування всіх загиблих, у зв’язку з подіями на сході України.

В заключній частині було розкладено велике вогнище, через яке стрибали дівчата і хлопці поодинці або в парі, адже є повір’я, що вогонь очищає від усього лихого, недоброго та дає добру надію.

Народне свято тривало майже до ранку. Дотепер вірять, що все загадане в ніч на Івана Купала неодмінно збудеться, недарма говорять, що купальська ніч – чарівна.

Image

Image 

Image 

 

Перейти до вмісту