52 сесія 6 скликання (27.05.2015)

Про викладення районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 рік в новій редакції

 

Image 


КОНОТОПСЬКА   РАЙОННА   РАДА

ШОСТЕ  СКЛИКАННЯ

 П'ЯТДЕСЯТ ДРУГА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

27.05.2015

Про викладення  районної Програми

оздоровлення та відпочинку дітей на

2015 рік в новій редакції

 

        З метою створення правових, соціальних і економічних умов для належної організації та проведення процесу оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді району, відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», рішення сесії Сумської обласної ради від 22.05.2015 «Про внесення змін до рішення Сумської обласної ради від 15.01.2015 «Про обласний бюджет Сумської області на 2015 рік» керуючись ст. 43 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна рада вирішила:

           1.Затвердити районну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на                 2015 рік в новій редакції згідно з додатком  (додається).

            2. Визначити головним розпорядником коштів районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 рік в новій редакції відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації, Конотопську районну державну адміністрацію та виконавцем відділ освіти і сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

          3.Визнати такими, що втратили чинність рішення районної ради від 25.03.2015 «Про районну Програму  оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 рік» та рішення від 29.04.2015 «Про внесення змін до рішення  районної ради від 25.03.2015   «Про     районну       програму оздоровлення  та   відпочинку дітей на 2015рік».

        4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, і відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

 

 

Голова районної ради                                                А.В.Боярчук

 

Рябко 6 22 08

Надіслати: до протоколу – 1, постійній комісії  з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту  -1,  райдержадміністрації – 1, фінансовому управлінню РДА -1, відділу освіти -1,  сектору молоді та спорту РДА – 1, районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 1, відділ економічного розвитку і торгівлі РДА – 1

                                    Додаток

                                                                                           до рішення районної ради

                                                                                           шостого скликання від 27.05.2015

 

Районна Програма оздоровлення та відпочинку дітей  на  2015  рік

(нова редакція)

 

1.Паспорт районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей  на 2015 рік  в новій редакції (далі Програма)

1

Ініціатор розроблення програми

 Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

2

Дата, номер  і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення програми

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 11.03.2015 № 47-ОД «Про розроблення проекту районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 рік», розпорядження голови конотопської районної державної адміністрації від 22.05.2015 № 111-ОД «Про схвалення проекту районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 рік в новій редакції»

3

Розробник програми

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

4

Співрозробники програми

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

5

Відповідальний виконавець  програми

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту), відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

6

Учасники програми

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту), відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації, селищна та сільські ради району.

7

Терміни реалізації програми

2015 рік

8

Перелік місцевих  бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Районний бюджет, обласний бюджет, селищний та  сільські бюджети району

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

 

812 652 грн.

 

9.1

Коштів районного бюджету, де з них:

 812 652   грн.

9.2

за рахунок субвенції з обласного бюджету

71 000 грн.

9.3

за рахунок іншої субвенції селищного бюджету району

46 400 грн.

9.4

за рахунок іншої субвенції сільських бюджетів району

345 100 грн.

 

2

2.Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма

   Турбота про  здоров'я  дітей  є  одним  з основних показників ставлення держави до проблем підростаючого покоління.

               Упродовж  останніх  років  в  Україні  зберігається тенденція  до   погіршення   стану   здоров'я   дітей,   зумовлена негативними   факторами  соціально-економічного,  екологічного  та психоемоційного характеру. Одним із найважливіших стратегічних  завдань нашої  держави  в  забезпеченні  соціального  захисту  дитинства є реалізація їх права на оздоровлення та відпочинок.

        Вплив постійно діючих факторів ризику, в  тому  числі стресові перевантаження,  зокрема у шкільному віці, призводить  до  порушення  механізму  саморегуляції  фізіологічних функцій і сприяє розвитку у дітей хронічних захворювань.

       Все це аж ніяк не сприяє доброму засвоєнню шкільної програми, дитина гірше однолітків адаптується до навколишнього середовища.

Ускладнює ситуацію повна відсутність фінансування оздоровчої кампанії  за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на 2015 рік.

 

3. Визначення мети програми

    Метою Програми є забезпечення проведення оздоровлення та відпочинку дітей Конотопського району, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відповідно до потреб району, збільшення якісних і кількісних показників оздоровлених дітей.

Реалізація Програми дозволить забезпечити ефективне проведення оздоровчо-відпочинкової кампанії 2015 року.

 

Розділ 4.Обгрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання програми

        Шляхи розв’язання проблем полягають у наступному:

   зміцнення здоров’я підростаючого покоління, покращення адаптації дітей до змін навколишнього середовища;

збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення;

створення належних  умов  для реалізації соціально-педагогічних аспектів відпочинку та оздоровлення дітей.

Організація відпочинку та оздоровлення дітей у 2015 році буде здійснюватись у 28 пришкільних таборах, профільному, у міжгосподарському піонерському оздоровчому таборі «Зірка», Сумський обласний позаміський заклад оздоровлення та відпочинку – табір «Сузір’я». 

Фінансування у 2015 році буде здійснено на загальну суму 812 652  грн., в тому числі:

1. За рахунок коштів районного бюджету – 812 652 грн., де з них за рахунок субвенції обласного бюджету в сумі 71 000 грн. та  іншої субвенції з селищного та сільських бюджетів району в  сумі 391 500 грн.

 

 

 

 

3

            1.1.По головному розпоряднику коштів – відділу освіти  Конотопської районної державної адміністрації – 741 652 грн., де з них за рахунок іншої субвенції з селищного та сільських бюджетів району в  сумі 391 500 грн., а саме:

а) на харчування дітей в літніх пришкільних таборах

    1261 дітей х 14 дн. х 13 грн. =  229 502 грн. ;

б) на харчування обдарованих дітей в профільному таборі

      25 дітей х 14 дн. х 13 грн. = 4 550  грн.;

в) на придбання путівок для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у  міжгосподарському піонерському оздоровчому  таборі «Зірка»

                      22 дітей х 2 300 грн. = 50 600 грн.;

         г) на придбання путівок для оздоровлення обдарованих дітей під час літньої оздоровчої кампанії в закладах оздоровлення

      4 дітей х 2300 грн. = 9 200 грн.;

д) на придбання путівок для оздоровлення дітей та учнівської молоді  Конотопського  району у  міжгосподарському піонерському оздоровчому таборі «Зірка» в літній період

                      270 дітей х 1 651, 85 грн. = 445 999,5 грн.

в тому числі за рахунок іншої субвенції з сільських, селищної рад в сумі 391 500 грн.;

е) на  придбання сувенірів для заохочення переможців районного огляду-конкурсу на кращу організацію роботи пришкільного оздоровчого табору  в сумі 1800,5 грн.,  в т. ч.:  за І місце  на суму 800 грн., за 2 місце на суму 600 грн., за 3 місце на   суму 400,5 грн.

     1.2.По головному розпоряднику коштів – Конотопській районній державній адміністрації в сумі 71 000  грн., де з них за рахунок субвенцій з обласного бюджету – 71 000 грн., в тому числі:

1.2.1 придбання путівок для талановитих та обдарованих дітей, що будуть оздоровлюватися у Сумському обласному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку – табір «Сузір’я» (за рахунок субвенції з обласного бюджету):

          10 дітей х1 350 грн. = 13 500 грн.

1.2.3 придбання путівок для дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей та дітей, які перебувають на диспансерному обліку у міжгосподарському піонерському оздоровчому таборі «Зірка» (за рахунок субвенції з обласного бюджету):

           25 дітей х 2 300 грн. = 57 500 грн.

 

5.Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

Напрямами та пріоритетними завданнями Програми є:

 збільшення кількості дітей Конотопського району, охоплених організованими формами оздоровлення та відпочинку;

створення сприятливих умов для розвитку та діяльності закладів оздоровлення та відпочинку Конотопського району всіх типів, недопущення їх закриття та перепрофілювання;

координація та контроль за дотриманням вимог та норм проведення оздоровчо-відпочинкового процесу, діяльності оздоровчих закладів;

 

 

4

проведення ефективної інформаційної кампанії щодо можливостей отримання оздоровчих послуг, висвітлення підготовки, ходу та підсумків щорічної оздоровчо-відпочинкової кампанії на районному рівні.

Заходи, спрямовані на виконання Програми:

забезпечення закупівлі послуг з оздоровлення та відпочинку, організації і направлення дітей пільгових категорій до закладів оздоровлення, відпочинку Конотопського району та  області;

забезпечення діяльності  таборів з денним перебуванням;

забезпечення оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки;

організація та забезпечення оздоровлення, відпочинку дітей у пришкільних та профільному оздоровчих таборах;

проведення заходів, спрямованих на координацію та контроль за дотриманням вимог та норм проведення оздоровчо-відпочинкового процесу, діяльністю оздоровчих закладів, упровадження виховного компоненту.

Виконання Програми дасть можливість:

 забезпечити виконання планових показників охоплення дітей послугами з оздоровлення та відпочинку на рівні 2014 року;

підтримати існуючі, не допустити закриття та перепрофілювання дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Конотопського району;

ефективно використати кошти районного бюджету, у тому числі шляхом розвитку альтернативних форм оздоровлення та відпочинку дітей;

удосконалити механізми співпраці, координації та контролю за організацією та проведенням оздоровчо-відпочинкової кампанії;

створити відкритий, об’єктивний та прозорий механізм підбору та направлення дітей до закладів оздоровлення та відпочинку.

      Механізм підбору та направлення дітей до закладів оздоровлення і відпочинку  викладено в додатку 1 до програми.

Результативні показники:

Збільшити відсоток охоплення дітей організованими формами відпочинку та оздоровлення, зокрема:

дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

дітей-інвалідів;

дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи;

дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

дітей із багатодітних сімей;

дітей із малозабезпечених сімей;

дітей, які перебувають на диспансерному обліку;

талановитих та обдарованих дітей (переможців та призерів міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад);

відмінників навчання;

лідерів дитячих громадських організацій;

дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;

діти демобілізованих військовослужбовців, осіб рядового і начального складу та працівників, які брали участь в антитерористичній операції;

5

дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Урізноманітнити та підвищити якість оздоровчих послуг :

забезпечити належний рівень фахової підготовки працівників оздоровчих закладів;

підвищити рівень науково-методичного та інформаційного забезпечення.

Ресурсне забезпечення районної Програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2015 рік

                                                                                                                       гривень

Обсяг коштів, який пропонується залучити на виконання Програми

Термін  виконання

Програми

Усього витрат на виконання Програми, грн.

Обсяг ресурсів, усього у тому числі:

2015

812 652

коштів районного бюджету

2015

812 652

де з них за рахунок іншої субвенції всього, в тому числі:

2015

462 500

субвенція з обласного бюджету

2015

71 000

Дубов’язівського селищного бюджету

2015

46 400

Бочечківського сільського бюджету

2015

11 600

Кузьківського сільського бюджету

2015

14 500

Сахнівського сільського бюджету

2015

5 800

Великосамбірського  сільського бюджету

2015

17 400

Вирівського сільського бюджету

2015

17 400

В’язівського сільського бюджету

2015

10 150

Гружчанського сільського бюджету

2015

20 300

Дептівського сільського бюджету

2015

18 850

Духанівського сільського бюджету

2015

18 850

Жовтневського сільського бюджету

2015

13 050

Землянського сільського бюджету

2015

8 700

Козацького сільського бюджету

2015

33 350

Кошарівського сільського бюджету

2015

11 600

Красненського сільського бюджету

2015

4 350

Шевченківського сільського бюджету

2015

5 800

Карабутівського сільського бюджету

2015

10 150

Малосамбірського сільського бюджету

2015

8 700

Попівського сільського бюджету

2015

29 000

Салтиківського сільського бюджету

2015

10 150

Юрівського сільського бюджету

2015

10 150

Михайло – Ганнівського сільського бюджету

2015

10 150

Пекарівського сільського бюджету

2015

5 800

Присеймівського сільського бюджету

2015

4 350

Мельнянського сільського бюджету

2015

4 350

Соснівського сільського бюджету

2015

13 050

Тернівського сільського бюджету

2015

4 350

Хижківського сільського бюджету

2015

2 900

Шаповалівського сільського бюджету

2015

8 700

Шпотівського сільського бюджету

2015

11 600

                                                                 


6

                                                                                                           

Розділ 6.Напрями діяльності та заходи районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 рік в новій редакції

з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання

заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовний обсяг фінансування, грн.

Очікувані результати

 
 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

1

Охоплення оздоровленням та відпочинком дітей та учнівської молоді

1.1. Організація харчування дітей  у літніх пришкільних таборах

 

2015

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

 

 

229 502

Збільшення кількості дітей та учнівської молоді, охоплених послугами оздоровлення та відпочинку, розвитком альтернативних форм оздоровлення та відпочинку, використанням в роботі з дітьми інноваційних тренінгових методик, ефективне використання бюджетних коштів

 

1.2.Придбання сувенірів для заохочення переможців районного огляду-конкурсу на кращу організацію роботи пришкільного оздоровчого табору

2015

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

1 800,5

 

1.3.Придбання путівок для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у  міжгосподарському піонерському оздоровчому таборі «Зірка»

2015

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет

50 600

 

1.4. Придбання путівок для дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей та дітей, які перебувають на диспансерному обліку у міжгосподарському піонерському оздоровчому таборі «Зірка»

2015

Сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

57 500

 

в т.ч.: за рахунок субвенції з обласного бюджету

57 500

 

1.5.Придбання путівок для оздоровлення дітей та учнівської молоді  Конотопського  району у  міжгосподарському піонерському оздоровчому таборі «Зірка» в літній період

2015

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

445 999,5

 

в т.ч. за рахунок іншої  субвенції з селищного бюджету району

46 400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання

заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовний обсяг фінансування, грн.

Очікувані результати

 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

 

 

 

 

 

в т.ч. за рахунок іншої субвенції з

сільських бюджетів району

345 100

 

 

2

Збільшення кількості дітей Конотопського району, охоплених організованими формами оздоровлення та відпочинку

2.1. Організація харчування обдарованих дітей  в профільному таборі

2015

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

4 550

Збільшення кількості талановитих та обдарованих дітей забезпечених послугами з оздоровлення та  відпочинку

 

2.2. Придбання путівок для оздоровлення обдарованих дітей під час літньої оздоровчої кампанії в закладах оздоровлення

2015

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

9 200

 

2.3. Придбання путівок для талановитих та обдарованих дітей, що будуть оздоровлюватися у Сумському обласному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку – табір «Сузір’я»

2015

Сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

13 500

 

в т.ч.: за рахунок субвенції з обласного бюджету

13 500

 

3

 

Координація та контроль за до-триманням вимог та норм прове-дення оздоровчо-відпочинкового процесу, діяль-ністю оздоровчих закладів

3.1. Проведення районних, міських, обласних нарад, семінарів, тренінгів, засідань у форматі «круглого столу» щодо організації, проведення, аналізу та підведення підсумків оздоровчо-відпочинкової кампанії

 

 

2015

 

Відділ освіти  Конотопської районної державної адміністрації,  сектор молоді та спорту  Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

Підвищення рівня проведення заходів, спрямованих на здійснення координації та  контролю за проведенням оздоровчо-відпочинкового процесу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання

заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовний обсяг фінансування, грн.

Очікувані результати

 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

 

 

3.2. Проведення заходів, спрямованих на координацію та контроль за дотриманням вимог та норм проведення оздоровчо-відпочинкового процесу, діяльністю закладів оздоровлення та відпочинку, упровадження виховного компоненту

 

Відділ освіти  Конотопської районної державної адміністрації,  сектор молоді та спорту  Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

4

Проведення ефективної інформаційної кампанії щодо висвітлення процесу органі-зації та прове-дення оздоровчо-відпочинкової кампанії

4.1 Проведення ефективної інформаційної кампанії щодо можливостей отримання оздоровчих послуг, висвітлення підготовки, ходу та підсумків щорічної оздоровчо-відпочинкової кампанії на районному рівні

2015

Відділ освіти  Конотопської районної державної адміністрації,  сектор молоді та спорту  Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

Підвищення рівня про інформованості населення щодо можливостей отримання оздоровчих послуг, збільшення   кількості дітей, забезпечених послугами з оздоровлення та відпочинку

 

ВСЬОГО                                    

 

812 652

 

 

в тому числі за рахунок субвенції з  обласного бюджету

 

71 000

 

 

в тому числі за рахунок іншої субвенції з селищного бюджету району

 

46 400

 

 

в тому числі за рахунок іншої субвенції з сільських бюджетів району

 

345 100

 

 

                 

 

 

                                      


9

 

7.Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Координація та контроль виконання заходів, передбачених Програмою, покладається на сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації, відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

Структурні підрозділи задіяні у Програмі протягом року здійснюють аналіз стану реалізації Програми та надають інформацію про виконання заходів сектору молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації до 10 січня                 2016 року.

Сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації подає до 20 січня 2016 року узагальнену інформацію про виконання заходів Програми голові Конотопської районної державної адміністрації, голові Конотопської районної ради та відділу економічного розвитку і торгівлі Конотопської райдержадміністрації.

 Координує та контролює хід виконання даної програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації  І.В.Клігунова.

 

 

 

Заступник голови

районної ради                                                        В.М.Малігон

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                     

 

 

 

 

 

10

  Додаток 1

                                     до Програми

Порядок

підбору та направлення дітей до закладів оздоровлення

та відпочинку області та України

 

1.       Направлення дітей на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів районного бюджету здійснюється до закладів оздоровлення та відпочинку району, області, що визнані переможцями процедури закупівлі послуг з оздоровлення та відпочинку. Закупівля проводиться відповідно до чинного законодавства з питань закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти.

2.        Кількість путівок до закладів оздоровлення та відпочинку району, області розподіляється сектором молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації, відділом освіти Конотопської районної державної адміністрації пропорційно чисельності дітей шкільного віку, які мешкають на території Конотопського району.

3.        До закладів оздоровлення, відпочинку  району, області направляються діти віком від  7 до 17 років (перебувають самостійно) таких пільгових категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти-інваліди (здатні до самообслуговування); діти, які потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи; діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти з багатодітних сімей; діти з малозабезпечених сімей (сім’ї, які відповідно до чинного законодавства одержують державну соціальну допомогу як малозабезпечені); талановиті та обдаровані діти (переможці та призери всеукраїнських, обласних, районних, олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій); діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дитячі творчі колективи та спортивні команди; діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села; діти, які перебувають на диспансерному обліку, на підставі поданих заяв з урахуванням дати їх подання.

4.       Відбір та направлення дітей пільгових категорій на оздоровлення та відпочинок здійснюється структурними підрозділами у справах сім’ї, дітей і молоді та освіти Конотопської  районної державної адміністрації  на підставі поданих заяв, медичних карток з обов’язковою довідкою про стан санітарно-епідеміологічного нагляду та документів, що підтверджують категорію дитини (додаток 1 до Порядку). До заяви додається згода щодо надання дозволу на обробку персональних даних згідно з Законом України від 01 червня 2010 року № 2297-VI «Про захист персональних даних». Дитина має право лише один раз на рік на забезпечення путівкою до закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку).

5.Сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації з документами, що підтверджують категорію дитини, надає до управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації список дітей за підписом керівника сектору у справах молоді та спорту, (згідно з розподілом обов'язків) не   

11

пізніше ніж за 6 днів до початку оздоровчої зміни.

            6. Управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації на основі наданих списків складає два примірники списків, один з яких передається до закладу оздоровлення та відпочинку, другий залишається в управлінні молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації за встановленою формою.

             7. Приїзд та від'їзд дітей на оздоровлення до закладів оздоровлення та відпочинку області організовує відділ освіти та сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації. Направлення дітей на оздоровлення до закладів оздоровлення та відпочинку України та їх повернення у зворотному напрямку організовує управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

            8.Витрати на проїзд дітей до закладів оздоровлення та відпочинку здійснюється за рахунок коштів батьків, інших законних представників та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

9.У разі неприбуття дитини до закладу оздоровлення та відпочинку або подання не в повному обсязі документів, зазначених у додатку 1 цього Порядку, у п’ятиденний термін проводиться заміна дитини.

            10.Документи, зазначені в додатку 1 цього Порядку, зберігаються в управлінні молоді та спорту,  структурних підрозділах у справах сім’ї, дітей і молоді та освіти  Конотопської районної державної адміністрації протягом трьох років.

            11.Начальники структурних підрозділів у справах сім’ї, дітей і молоді та освіти Конотопської районної державної адміністрації  несуть повну матеріальну відповідальність за нецільове використання путівки на оздоровлення та відпочинок у розмірі повної її вартості.

 

 

Заступник голови

районної ради                                                             В.М.Малігон


12

                                                                                                              Додаток 1

      до Порядку

 

Перелік документів для отримання путівки до оздоровчих закладів

Категорія

Перелік документів

1

2

Діти-сироти

1. Заява від опікуна (піклувальника)

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Свідоцтва про смерть обох батьків (копії), або документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, позбавлені батьківського піклу-вання

1. Заява від опікуна (піклувальника)

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Рішення суду або органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав (копія)

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти-інваліди (на-правляються в разі відсутності медичних протипоказань та здатні до само-обслуговування)

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Посвідчення дитини-інваліда (копія)

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)


Діти з багатодітних сімей

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка про склад сім’ї

4. Довідка з місця проживання

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

6. Копія посвідчення дитини з багатодітної родини

 

 

13

Діти з малозабезпечених сімей

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка про склад сім’ї

4. Довідка про отримання державної соціальної допомоги по малозабезпеченості

5. Довідка з місця проживання

6. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, батьки яких загинули від не-щасних випадків на виробництві або під час виконання слу-жбових обов’язків

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка про склад сім’ї

4. Довідка з місця проживання

5. Свідоцтво про смерть одного з батьків або документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

6. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Талановиті та обда-ровані діти, діти, які є лідерами дитячих громадських органі-зацій

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Клопотання (керівного органу, установи, громадської організації, школи, спілки, гуртка) про надання путівки

5. Ксерокопія відповідного посвідчення, диплома, грамоти тощо про присвоєння звання переможця або призера (1-3 особисте або командне місце), лауреата чи дипломанта змагання, олімпіади, конкурсу отримані упродовж останніх 3 років

6. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Відмінники навчання

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Клопотання керівного органу про надання путівки

5. Ксерокопія табелів навчання за останні 2 роки, що підтверджують належність дитини до відмінників навчання

6. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

 

 

14

Діти, потерпілі від наслідків Чорно-бильської катастро-фи

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Посвідчення дитини, потерпілої від наслідків Чорнобильської катастрофи (копія)

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, які постражда-ли внаслідок стихій-ного лиха, техноген-них аварій, ката-строф

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Дитячі творчі ко-лективи та спортивні команди

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Список дитячого творчого колективу, спортивної                  команди, завірений керівником закладу, до якого належить дитячий творчий колектив, спортивна команда

5. Клопотання (керівного органу, установи, громадської

організації, школи, спілки, гуртка) про надання путівки

6. Ксерокопія відповідного посвідчення, диплома, грамоти тощо про присвоєння звання переможця або призера (1-3 особисте або командне місце), лауреата чи дипломанта змагання, олімпіади, конкурсу отримані упродовж останніх 3 років

7. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу

оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села

1. Заява від батьків

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія), а саме: довідка з місця роботи батьків, або одного з батьків (або копія трудової книжки) про те, що батьки, або один з батьків, які працюють у сільській місцевості, зокрема, у фермерському чи особистому селянському господарстві, на підприємствах, в організаціях, що виробляють або переробляють сільськогосподарську продукцію, на  підприємствах будівництва, меліорації та хімізації, у ветеринарних

 

15

 

лікарнях, закладах освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, у відділеннях поштового зв’язку, побутовій та комунальній службах

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, які перебувають на диспансерному обліку

1. Заява від батьків.

2. Свідоцтво про народження дитини (копія).

3. Довідка з місця проживання.

4. Медична довідка, що підтверджує перебування дитини на диспансерному обліку.

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку  за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти демобілізованих військовослужбовців, осіб рядового і начального складу та працівників, які брали участь в антитерористичній операції

1. Заява від батьків.

2. Свідоцтво про народження дитини (копія).

3. Довідка з місця проживання.

4. Довідка підтверджуюча статус дитини.

5. Довідка з місця навчання дитини про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку  за кошти державного та місцевого бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

 

 

Заступник голови

районної ради                                                                В.М.Малігон

 

 

 

Перейти до вмісту