Новини

Проведено 49 сесію Конотопської районної ради 6 скликання

Image27 лютого 2015 року відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» голова районної ради Анатолій Боярчук провів 49 сесію Конотопської районної ради 6 скликання.

 
Сесію було розпочато з хвилини мовчання за загиблим 27 січня під час мінометного обстрілу під Маріуполем уродженцем с.Заводи Анатолієм Шульгою та всіма загиблими в зоні АТО.

Далі народні обранці перейшли до розгляду 20 питань порядку денного.

Депутати заслухали звіт про виконання програми економічного і соціального розвитку Конотопського району за 2014 рік. Співдоповідачем доповіді виступив директор ДП «Конотопський лісгосп» Леонід Бут, який проінформував присутніх про виконання підприємством окремих напрямків програми економічного і соціального розвитку району. Підприємством виконаний план обсягу реалізації продукції, до бюджетів всіх рівнів у 2014 році сплачено понад 10 млн. грн., створено 200 робочих місць з середньою заробітною платою 4530 грн. Сьогодні Конотопська популяція зубрів складає 43 голови і за висновком авторитетної комісії, яка нещодавно відвідала лісгосп – являється однією з кращих в Україні.

            Далі було заслухано звіт про виконання районного бюджету за 2014 рік , а також звіт голови районної ради Анатолія Боярчука про свою діяльність. Підбиваючи підсумки діяльності, керівник району зазначив, що 2014 рік був нелегким для всієї України і для Конотопщини через воєнні дії на сході. Анатолій Боярчук відзначив, що районна рада спільно з депутатами обласної, районної ради, підприємствами, організаціями, селищною та сільськими радами, закладами медицини, освіти, культури району, небайдужими жителями, волонтерами та громадськими організаціями намагалися зробити все залежне для покращення добробуту жителів району і військовослужбовців у зоні АТО. У ході доповіді Анатолій Васильович підкреслив, що допомога воїнам АТО, їх сім’ям, волонтерська робота – одне з головних завдань районної ради. Звіт голови районної ради депутати прийняли до відома.

Також депутатами було розглянуто питання про затвердження районних програм, таких як: «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки», «Фінансова підтримка громадської організації «Інвалідів війни Конотопщини» на 2015 рік», «Зміцнення матеріально-технічної бази відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги в складі територіального центру, яке розташоване на території с.Дептівка Конотопського району» на 2015 рік та «Проведення реконструкції та капітального ремонту системи опалення лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2015 рік». Розглядалися питання про внесення змін і доповнень до програми економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2015 рік, внесення змін до районного бюджету на 2015 рік, а також питання щодо прийняття міжбюджетних трансфертів Вирівської, Дептівської, Дубов’язівської та Попівської сільських рад.

В ході сесії голова районної ради Анатолій Боярчук оголосив повідомлення про проведення громадського обговорення з питання присвоєння імені Анатолія  Шульги Соснівському  навчально-виховному комплексу: загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Конотопської районної ради Сумської області.

За результатами засідання усі питання, які виносилися на розгляд сорок дев’ятої сесії районної ради шостого скликання були розглянуті. Депутати районної ради прийняли відповідні рішення.

Image 

Image 

Image

 

Перейти до вмісту