46 сесія 6 скликання

Про хід виконання рішення районної ради від 07.08.2013 «Про Програму соціального захисту населення

 

Image 


                     КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА                    

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

СОРОК  ШОСТА СЕСІЯ

  РІШЕННЯ

  Конотоп

 

26.11.2014

 

Про хід виконання рішення

районної ради від 07.08.2013 «Про

Програму соціального захисту

населення на 2013-2016 роки»

 

 

Заслухавши інформацію начальника управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації Заїки І.Е. про хід виконання рішення районної ради від 07.08.2013 «Про Програму соціального захисту населення на 2013-2016 роки», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

          районна рада вирішила:

            1.Інформацію начальника управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації Заїки І.Е. про хід виконання рішення районної ради від 07.08.2013 «Про програму соціального захисту населення на 2013-2016 роки» взяти до відома.

2.Рекомендувати учасникам програми продовжити виконання заходів в межах своїх повноважень.

 

 

 

Голова районної ради                                                           А.В.Боярчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заїка 6 62 90

Надіслано: до протоколу – 1,  постійній  комісії  з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я  та соціального захисту – 1, РДА – 1,  управлінню соціального захисту населення -1.

 

Інформація

про хід виконання рішення районної ради від 07.08.2013 «Про програму

соціального захисту населення на 2013-2016 роки»

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації повідомляє, що програма розроблена з метою створення умов для реабілітації та інтеграції в суспільство осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вирішення проблем матеріально-технічного, медичного, соціально-побутового, культурного обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незахищеним верствам населення, соціально-правової, трудової та медичної реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями, залучення до співробітництва громадських організацій.

Вжиття передбачених цією Програмою заходів дозволить зменшити соціальну напругу, позитивно вплине на матеріальний стан сімей.

Інформацію про хід виконання заходів Програми соціального захисту населення на 2013 – 2016 роки станом на 01.10.2014 року надаємо за формою:

 

№ пункту

Зміст заходу

2014

1.1.

Організація складання індивідуа­льних програм реабіліта­ції на кожну особу, яка вперше визнається інвалідом. Посилення контролю за реаліза­цією індивідуальних програм реабілітації

Наказом від 16.01.2014 року № 102 в Конотопській ЦРЛ   створена реабілітаційна комісія. Всі особи, які вперше визначаються інвалідами оглядаються реабілі­таційною комісією, складається план ліку­вання та  індивідуальна програма реабілітації.

Всього з початку 2014 року видано вперше індивідуа­льних програм реабілітації 174 особам.

1.2.

Проведення аналізу рівня та ди­наміки інвалідності, стану ме­дико-соціальної реабілітації інва­лідів в районі

Рівень первинної інвалідності за 9 місяців 2014 року серед дорослого населення по Конотопському району становить – 204 хворих, що складає 25,9 на 10 тисяч дорослого населення. В працездатному віці інтенсивний показник первинної інвалідності по Конотопському району становить – 176 хворих, що складає 30,5 на 10 тисяч населення     працездат­ного віку.

1.3.

Організація придбання техніч­них засобів реабілітації для інва­лідів по слуху, штучних кришта­ликів, проведення зубного та зубощелепного протезування

За 9 місяців 2014 року проведено зубне та зубощеле­пне протезування для 5 інвалідів, на суму 4,7 тис. грн.

Слуховими апаратами та штучними кришта­ликами інваліди протягом 2014 року не забезпечува­лися із-за відсутності звернень.

1.4.

Вжиття заходів для збільшення коштів на фінансування пільго­вих рецептів для інвалідів

Протягом 9 місяців 2014 року пільгові рецепти отримали 80 осіб на суму 27,1 тис. грн.

1.5.

Організація проведення диспансе­рних оглядів інвалідів у лікувально-профілактичних закладах району

Для кожного інваліда розроблений індивідуальний план реабілітації, протягом року цей план корегу­ється відповідно до індивідуальних програм реабіліта­ції розробленої МСЕК. Медичними фахівцями вносяться пропозиції до індивідуальних програм реабіліта­ції щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, стаціонарного, амбулаторного та санаторно-курортного лікування.

1.6.

Організація створення сприятливих умов для відвідувачів кабінету ЛКК, у тому числі їх розміщення на першому поверсі, та запровадження принципу „єдиного вікна” при обслуговуванні громадян

Будівлі центральної районної лікарні та поліклініки для дорослих та дітей оснащені пандусами з поруч­нями, двері розширені для проходження колясок, постійно працює ліфт. Кабінет ЛКК та долікарняні кабінети для огляду інвалідів перенесені на перший поверх. Всі відділення оснащені спеціальними меб­лями для осіб з обмеже­ними фізичними можливостями. В графіку прийому громадян в ЦРЛ виділений кожен четвер для при­йому осіб з обмеженими фізичними можливостями.

2.1.

Забезпечення підтримання в акту­альному стані інформації про дітей-інвалідів, які потребу­ють ранньої медичної та соціаль­ної реабілітації

Станом на 01.10.2014 рік на обліку в управлінні соціа­льного захисту населення перебуває 74 дітей-інвалідів, в тому числі 21 дитина дошкільного віку, з них потребують реабілітації 45 дітей. Проліковано протягом 2014 року у відділеннях центральної район­ної лікарні – 8 чол., у Сумській обласній дитя­чій лікарні – 15 чол., науково-дослідних інститу­тах м. Київ, м. Харків – 8 чол., санаторно – 1 чол.  Надано консультацій у Сумській обласній дитячій лікарні – 14 чол. На кожну дитину складена індивідуальна програма реабілітації. Всі діти 2 рази на рік проходять амбулаторне лікування, огляда­ються спеціалістами, лабораторно обстежуються.

За 9 місяців 2014 року вперше оформлено на інвалід­ність 4 дітей.

Протягом 2014 року до управління за наданням реабі­літаційних послуг звернулися батьки 12 дітей-інвалідів, з них 6 дітей-інвалідів отримали путівки до Центру соціальної реабілітації дітей-інвалі­дів Конотопської міської ради Сумської обла­сті та 6 до Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Пройшли реабілітацію у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів Коно­топської міської ради Сумської області 6 дітей та 5 дітей у Сумському обласному центрі соціа­льної реабілітації дітей-інвалідів.

В районі розроблені заходи по наданню реабілітацій­ної допомоги дітям першого року життя групи ризику з  метою зниження рівня показни­ків дитячої інвалідності. 

З метою підтримання в актуальному стані інформації  про дітей-інвалідів, які потребують ранньої медичної та соціальної підтримки налагоджується співпраця районної ПМПК з ЦРЛ та Центром первинної медико – соціальної допомоги Конотопського району, ЛКК.

2.2.

Забезпечення реалізації права на освіту дітей з обмеженими фізич­ними можливостями (у тому числі з вадами зору та слуху), психічними захворюван­нями та розумовою відсталістю у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів

У 2014-2015 навальному році індивідуальною фор­мою навчання охоплено 20 дітей, з них 8 дітей-інва­лідів.

2.3.

Організація навчання вдома ді­тей з тяжкими формами інвалідно­сті за планами і програ­мами Міністерства освіти і науки України

Навчання в домашніх умовах організоване для 3 дітей-інвалідів.

Відповідно до довідок та рекомендацій обласної психолого-медико-педагогічної консультації 2 дітей-інвалідів за станом здоров’я не підлягають на­вчанню.

1 дитина відповідно до медичної довідки навчається по загально-освітній програмі.

2.4.

Виявлення дітей-інвалідів, які не навчаються, організація їх навчання та виховання відпові­дно до здібностей та можливос­тей

Не виявлено

2.5.

Організація оздоров­лення дітей-інвалідів у літній період

У пришкільних таборах було оздоровлено 16 дітей-інвалідів, 7 дітей у міжгосподарському піонерсь­кому дитячому оздоровчому таборі „Зірка” на суму 14,0 тис.грн., 1 ди­тина у наметовому таборі «Сузір’я». 

3.1.

Визначення кількості робочих місць для працевлаштування інвалідів відповідно до норма­тиву на підприємствах (об’єднаннях), в установах, орга­нізаціях (незалежно від форм власності та господарю­вання) і фізичними особами, які використовують найману працю

На даний  час  на підприємствах різних форм власно­сті працює 110 інвалідів.

3.2.

Сприяння підвищенню конкурен­тоспроможності інвалі­дів шляхом підготовки, перепідго­товки та підвищення кваліфікації за професіями (спеці­альностями) відповідно до потреби ринку праці з урахуван­ням їх професійних знань, нави­чок, побажань та рекомендацій медико-соціальних експертних комісій

У січні особи з інвалідністю прийняли участь у семінарах із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці регіону, з техніки пошуку роботи, тренінг «Особливості зайнятості молоді», у лютому – семінар для осіб віком від 45 років, у березні – «Здоровий спосіб життя-запорука професійних успіхів», «Ефективне ведення сільського господарства», у квітні – семінар з гендерних питань, з орієнтації на тимчасові та громадські роботи, у травні – «Як розпочати свій бізненс», «Від бізнес-ідеї – до власної справи».

28 серпня 2014 року в приміщенні центру зайнятості був проведений ярмарок вакансій для інвалідів, 11 роботодавців міста і району  пропонували 24 вакансії для такої категорії громадян, найбільше вакансій налічували ЖРЕП «Житлосервіс», КРЕП «Центральне», ТОВ ЖЕД «Південна», ПАТ «Конотопський арматурний завод», Конотопське УВП УТОГ, ФОП Мельник Г.Б. та ін. Мета заходу – надання громадянам, які мають вади здоров’я, допомогу у підборі підходящої роботи, інформації про стан ринку праці, а роботодавцям – надання допомоги у підборі необхідних працівників. 35 чол. з обмеженими фізичними можливостями запропонували роботу двірника, прибиральника виробничих та службових приміщень, верстатника, мийника машин, сторожа та ін. На співбесіду, безпосередьо на підприємство, направлено 5 осіб, працевлаштовано 4.

У центрі зайнятості існує куточок для осіб з обмеженою працездатністю, папка "Довідник навчальних закладів України для осіб з обмеженою працездатністю", матеріали преси щодо соціального захисту інвалідів.

Один інвалід, який перебуває на обліку по безробіттю в міськрайонному центрі зайнятості пройшов підвищення кваліфікації за навчальною програмою «Дотримання безпечного ведення робіт при обслуговуванні водогрійних та парових котлів, які працюють на газоподібному поливі».

Особи з обмеженими фізичними можливостями, які  працюють у відділі освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації проходять підвищення кваліфікації відповідно графіку. У 2014 році 1  особа пройшла підвищення кваліфікації.

3.3.

Забезпечення відповідно до чин­ного законодавства контролю за використанням праці осіб з обме­женими фізичними можливо­стями відповідно до трудової рекомендації та індивіду­альних програм реабіліта­ції

Згідно трудової рекомендації та індивідуальної про­грами реабілітації забезпечується працевлашту­вання осіб з обмеженими фізичними можливостями та контроль за використанням праці.

3.4.

Вжиття заходів щодо систематич­ного медичного обслу­говування працюючих осіб з обмеженими фізичними можли­востями

Згідно розпорядження голови Конотопської район­ної державної адміністрації від 26.12.2013 № 285-ОД „Про проведення комплексного медичного огляду працівників сільського господарства та насе­лення Конотопського району в 2014 році” та відповідно графіків проходження медичних оглядів на 2014 забезпечується медичне обслуговування працюючих осіб з обмеженими фізичними можливос­тями.

3.5.

Вжиття заходів щодо функціону­вання спеціальних груп для осіб з обмеженими фізи­чними можливостями у вищих і професійно-технічних навчальних закладах з навчання конкурентноспроможних профе­сій та спеціальностей відповідно до запиту регіональних ринків праці з урахуванням потреби та особливостей таких осіб

Відповідно до статей 41, 42 Закону України „Про професійно-технічну освіту” в державному профе­сійно-технічному навчальному закладі „Конотопсь­кому професійно аграрному ліцеї” забезпечується реалізація права інвалідів та дітей-інвалідів на освіту. В ліцеї навчається три інва­ліда з дитинства: Чоботарьов Володимир Дмитрович, Лещотна Галина Миколаївна, Дзибал Григорій Миколайович за спеціа­льністю „Плодоовочівник, кухар”, „Плодоовочі­вник”. Подальше проходження виробни­чої практики та працевлаштування випускни­ків із числа інвалідів буде здійснюватися згі­дно із законодавством.

3.6.

Сприяння працевлаштуванню молоді з обмеженими фізич­ними можливостями шляхом укладання договорів на підгото­вку кадрів з підприємствами, установами і організаціями та працевлаштування випускників професійно-технічних, вищих навчальних закладів і Центрів професійної реабілітації на забро­ньовані робочі місця

Протягом 2014 року центром зайнятості працевлаштовані 5 інвалідів мешканців територіальних громад Конотопського району. 2 особи з інвалідністю приймалиучасть у роботах тимчасового характеру. Із загальної кількості працевлаштованих осіб з обмеженими фізичними можливостями у 2014 році 1 особа – молодь у віці до 35 років.

Випускники вищих, професійно-технічних навчальних закладів та центрів професійної, соціально-трудової реабілітації інвалідів за сприянням у працевлаштуванні не звертались.

4.1.

Надання пільг на житлово-комунальні послуги найбільш соціально вразливим категоріям інвалідів зі знижкою 50%:

-інвалідам по зору І-ІІ групи;

-інвалідам І-ІІ групи із захворюванням хребта та спинного мозку

Районною програмою соціального захисту насе­лення на 2013-2016 роки передбачено надання пільг на житлово-комунальні послуги найбільш соціа­льно вразливим категоріям інвалідів зі знижкою 50%: інвалідам по зору І-ІІ групи,  інвалідам І-ІІ групи із захворюванням хребта та спинного мозку. За 9 місяців 2014 року пільги надані 28 інвалі­дам на суму 9,5 тис. грн.

4.2.

Забезпечити можливість доступу до глобальної інформаційної мережі Інтернет:

 -сім’ям, у яких виховуються діти-інваліди з 12 до 18 років;

-інвалідам І-ІІ груп з захворюванням хребта та спинного мозку

Районна програма соціального захисту насе­лення на 2013-2016 роки передбачає відшкодування коштів інвалідам І-ІІ групи з захворюванням хребта та спин­ного мозку і сім’ям, у яких виховуються діти-інваліди з 12 до 18 років за користування глобаль­ною інформаційною мережею Інтернет. За 9 місяців 2014 року проведено відшкодування 5 особам на суму 2,2 тис. грн. із розрахунку 50 гри­вень щомісячно.

4.3.

Забезпечення наповнення та поновлення Централізованого банку даних з проблем інвалідності на основі індивідуальних програм реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів

За 9 місяців 2014 року до ЦБІ  занесено 68 індивідуальних програми реабілітації, з них: 12 ІПР за наданням реабілітаційних послуг у Центрі соціаль­ної реабілітації дітей-інвалідів Конотопської міської ради Сумської області та у Сумському облас­ному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалі­дів, 42 для забезпечення технічними та ін­шими засобами реабілітації.

Протягом 2014 року звернулося 64 особи за забезпечен­ням технічними та іншими засобами реабілітації, всього на обліку перебуває 293 особи.

Протягом 2014 року фактично забезпечено інвалі­дів та дітей-інвалідів: 12 осіб інвалідними візками, 1 особу диктофоном, 1 особу дошкою малогабаритною, 1 особу шведською стінкою.

4.4.

Організація забезпечення закладів охорони здоров’я спеціальними засобами догляду за важко і хронічно хворими інвалідами, доукомплектування пунктів прокату інвалідними візками, милицями, палицями

З початку 2014 року скористалося пунктом прокату 12 інвалідів.

 

4.5.

Сприяння проведенню в повному обсязі телефонізації інвалідів

В черзі на установку телефону перебуває 1 інвалід з дитинства (Кривопиць В.В. –с.Новомутин), але він відмовляється від виконання додаткових робіт, тому з черги не знятий.

4.6.

Запровадження в засобах масової інформації пільгової передплати для малозабезпечених інвалідів та сімей, які складаються лише з інвалідів

На  2014 рік проведена пільгова передплата для інвалі­дів, всього передплачено 3 примірника  газети «Ветеран України», на суму 50 грн.

 

4.7.

Створення умов для вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціальної інфраструктури

 

Питання щодо створення умов для безперешкодного доступу до об’єктів соціальної інфраструктури населених пунктів Конотопського району знаходиться на постійному контролі у відділу містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства Конотопської районної державної адміністрації.

Станом на 01.10.2014 року обладнано пандусами 51 об’єкт.

Відділом містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства при наданні містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок, при розробленні проектно – кошторисної документації на нове будівництво,  реконструкції  та капітального ремонту об’єктів соціальної інфраструктури  в населених пунктах Конотопського району враховується вимоги ДБН В.2.2-17:2006 «Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення».

У 2014 році відділом містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства Конотопської районної державної адміністрації надавалися умови та обмеження лише на реконструкцію об’єктів сільськогосподарського  призначення (елеватори, хоздвори). До жилих, громадських будинків, споруд громадського транспорту, культурно – видовищних закладів і спортивних споруд за поточний рік умови та обмеження не надавалися.

Працівниками відділу проводяться обстеження приміщень, в яких мешкають особи з інвалідністю, які пересуваються на візках, з метою забезпечення пристосування таких приміщень до потреб вищезазначених осіб.

Заяв від осіб з інвалідністю щодо необхідності переобладнання приміщень власних житлових будинків до органів місцевого самоврядування не надходило.

Розпорядженням голови від 16.05.2013 р. № 263 був утворений комітет забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно транспортної інфраструктури, мета якого є координація роботи, пов’язаної зі створенням на території району особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення безперешкодного доступу до об’єктів соціальної інфраструктури і користування дорожньо – тротуарною мережею, транспортом, засобами зв’язку та інформації.

У 2014 року проведено 2 засідання вищевказаного районного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп  населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури, на яких розглядались питання плану влаштування пандусів до об’єктів соціальної інфраструктури на території Конотопського району на 2014 рік.

На теперішній час вищезазначений план не виконаний в зв’язку з тим, що кошти районного та сільських бюджетів направлені в першу чергу на проведення робіт щодо заміни газового обладнання на твердопаливні котли та закупівлю дров.

В зв’язку з відсутністю в сільських населених пунктах автомобільних доріг, які обладнанні тротуарами, що потребують влаштування спеціалізованих з’їздів для осіб з обмеженими фізичними можливостями, на даний час відсутня необхідність облаштування об’єктів вулично – дорожньої мережі спеціалізованими дорожніми засобами.

4.8.

Забезпечення фінансової підтримки громадської організації інвалідів Конотопського району для проведення заходів з нагоди Міжнародного дня інвалідів

На території Конотопського району діє громадська організація інвалідів Конотопського району, якій надана фінансова підтримка в сумі 5,0 тис. грн.

5.1.

Забезпечення організації та проведення щорічних змагань серед осіб з обмеженими фізичними можливостями з доступних їм видів спорту

З метою організації змістовного дозвілля дітей соціально-уразливих категорій у листопаді-грудні 2014 року планується проведення щорічної акції до Міжнародного дня інвалідів «Сіймо добро – даруймо милосердя» відділом освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації спільно з Конотопським РЦСССДМ.

Навчальними закладами району у грудні 2014 року планується проведення  акцій милосердя «У душах людських хай палає тепло, людське милосердя хай творить добро», тренінги «Усе залежить від тебе», «уроки доброти» «Дивись на нас як на рівних».

5.2.

Забезпечення організації та проведення заходів, акцій для осіб з обмеженими фізичними можливостями, дітей-інвалідів з нагоди Міжнародного дня інвалідів

З нагоди Міжнародного дня інвалідів у навчальних закладах району буде проведена виставка малюнків, виробів декоративно-ужиткового мистецтва „Дивосвіт своїми руками”, на яких будуть представлені роботи дітей з особливими потребами.

На базі відділень соціально-побутової адаптації с.Попівка, с.Соснівка, с.Дептівка територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району в грудні 2014 року буде проведено день „відкритих дверей”, а також відбудуться зустрічі інвалідів з керівництвом районної державної адміністрації, представниками виконкомів сільських рад, керівниками місцевих сільгоспвиробників.

3 грудня в закладах культури району з нагоди Міжнародного дня інвалідів відбудуться тематичні заходи «Лікуймо наші зболені серця, лікуймо наші душі зачерствілі».

5.3.

Сприяння пільговому відвідуванню інвалідами закладів культури і мистецтва

Забезпечено пільгове відвідування інвалідами закладів культури району. Зокрема, діти та молодь з обмеженими фізичними можливостями  безкоштовно відвідують дискотеки. Користувачі з обмеженими можливостями в районній бібліотеці, Попівській, Вирівській, Бочечківській сільських бібліотеках, Дубов’язівській селищній бібліотеці на пільгових умовах користуються Інтернетом.

5.4.

Вжиття заходів щодо проведення тематичних вечорів, концертів,  виставок декоративно-ужиткового мистецтва для інвалідів та дітей-інвалідів

Діти-інваліди залучаються до участі у тематичних вечорах, фольклорних святах, святах різдвяно-новорічного циклу, до Дня захисту дітей.

Так, на базі ЦПР гуртки відвідують 5 дітей-інвалідів.

Працівники закладів культури району залучають осіб з обмеженими фізичними можливостями до соціально-творчого процесу.

30 квітня 2014 року Андрій Осадчий – керівник любительського об’єднання “Умілі руки», що діє при Красненському СБК провів майстер клас по виготовленню прикрас в техніці «канзаші» для учасників семінару клубних працівників району.

5.5.

Поширення практики про-ведення у всіх навчальних закладах району занять культурно-духовного спрямування з питань захисту прав осіб з обмеженими фізичними можливостями, психічними захворюваннями та розумовою відсталістю, толерантного ставлення до них

Відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації спільно з керівниками навчальних закладів сприяють відвідуванню дітей-інвалідів культурно-освітніх, урочистих, виховних заходів та гуртків.

2 червня 2014 року у навчальних закладах Конотопського району було проведено дитяче свято «Барви літнього карнавалу», присвячене Міжнародному дню захисту дітей.

На свято були запрошені діти соціально незахищених категорій та діти з обмеженими фізичними можливостями. Для дітей було  організовано танцювальні марафони, караоке, дитячі флешмоби та спортивні розваги. В ході свята директори навчальних закладів відмітили талановитих та творчо обдарованих дітей.

Працівниками відділу освіти, молоді та спорту проводяться заняття культурно-духовного спрямування з питань толерантного ставлення до осіб з обмеженими фізичними можливостями.

З метою виховання толерантного ставлення до дітей з особливими освітянськими потребами, розвитку умінь спілкуватись у навчальних закладах проходили виховні години на тему: „Мрії дитинства та їх здійснення”, „Закон обов’язковий для всіх”,  „Діти: злочин і кара”, „Як ви співвідносите і розумієте поняття „свобода” і „відповідальність”, «Я вмію, хочу, буду».           

Планується проведення

благодійної акції «Подай руку допомоги», «Будь милосердним», засідання дискусійних клубів «Право на рівність».                                               

Сприяння формуванню позитивної громадської позиції щодо осіб з функціональними обмеженнями реалізується шляхом залучення дітей та молоді з особливими потребами до різноманітних інформаційних, святкових, освітніх заходів та акцій, надання дітям та молоді з функціональними обмеженнями комплексу соціальних послуг: соціально–педагогічних, психологічних, правових, інформаційних, послуг щодо можливостей працевлаштування, підвищення самооцінки, налагодження соціальних зв’язків, оформлення відповідних документів, отримання доступу до більш широких освітніх можливостей тощо.

Протягом 2014 року соціальними послугами спеціалістів районного центру соціальних  служб  для  сім’ї, дітей  та  молоді охоплено 62 дітей та 43 особи з числа молодих людей віком до 35 років з  функціональними обмеженнями, яким надано 434 індивідуальних соціальних послуг.

5.6.

Висвітлення через засоби масової інформації проблем інвалідів, заходів щодо їх вирішення, посилення соціального захисту даної категорії громадян

В районній газеті „Сільські горизонти” протягом 2014 року було опубліковано 30 статей щодо соціального захисту інвалідів.

 

 

Начальник управління соціального захисту населення

Конотопської районної державної адміністрації                                                І.Е.Заїка   

 

 

 

 

 

Кан 6 64 11

Прокопенко 6 64 11 

Перейти до вмісту