Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageЗ початку року до бюджету надійшло майже 355 мільйонів гривень ЄСВ

від платників, які знаходяться на обліку в Конотопській ОДПІ

Станом на 12 листопада 2014 року, надходження єдиного соціального внеску від платників, які перебувають на обліку в Конотопській ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області, становлять 354 мільйони 668 тисяч гривень. Зокрема за 10 місяців поточного року до бюджету надійшло 339 мільйонів 588 тисяч гривень ЄСВ. Про це повідомила начальник Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Олена Дерев’янко.

Начальник інспекції вважає, що стабільне надходження ЄСВ свідчить про сумлінне ставлення підприємців до виконання своїх обов’язків перед найманими працівниками та державою, адже єдиний соціальний внесок виступає гарантом соціального захисту для  громадян при безробітті, нещасних випадках чи професійних захворюваннях та являється забезпеченням пенсійних виплат.

У разі виникнення питань щодо подання звітності, нарахування та сплати ЄСВ, платники можуть звернутися до Центру обслуговування платників Конотопської ОДПІ за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 2 або за телефоном (05447) 6-71-88.

 

Інформація для фізичних осіб підприємців – платників єдиного податку,

які вирішили припинити підприємницьку діяльність

У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, яка є платником єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності.

Нагадуємо, податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої та другої груп є календарний рік.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої – шостої груп є календарний квартал.

Податковий (звітний) період починається з першого числа першого місяця податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем останнього місяця податкового (звітного) періоду.

Податковий (звітний) період для платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, регулюється ст. 294 розділу XIV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

 

Огірки за 1 гривню

Оперативники Головного управління ДФС у Сумській області зупинили незаконний експорт овочів на територію Російської Федерації.

На митному посту «Велика Писарівка» вони затримали вантажний автомобіль, що транспортував через кордон 20 тонн огірків.

Для митного оформлення представники експортера надали документи про закупівлю сільськогосподарської продукції у агропідприємства за ціною, заниженою у 8 разів порівняно із ринковою. Кілограм продукції коштував менше однієї гривні.

Таким чином, підприємство умисно занизило вартість продукції, щоб уникнути оподаткування.

Сумською митницею ДФС заведена справа про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарі через митний кордон України з приховуванням від митногоконтролю». Вантаж вартістю 156 тис. грн. вилучено.

На порушників чекає штраф у розмірі 100 % вартості товарів, а також конфіскація овочів та автівки.

 

Порядок відкриття бізнесу спрощено

30 жовтня 2014 року набув чинності Закон України від 15.04.2014 р. №1206–VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно спрощення порядку відкриття бізнесу». Зокрема, Законом відмінено реєстраційний збір за проведення державної реєстрації юридичної особи і фізичної особи-підприємця та передбачено здійснення державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців в електронній формі без обов’язкового використання електронного цифрового підпису, із застосуванням інших способів ідентифікації особи заявника.

 

В Бурині відбулася зустріч податківців з підприємцями та громадськістю

7 листопада 2014 року в місті Буринь відбулася робоча зустріч податківців з представниками бізнесу та громадськості, на якій спільно вирішувалися проблемні питання  підприємництва регіону в рамках конструктивного діалогу між податківцями та бізнесом.

Тетяна Ольхова, в.о. заступника начальника ГУ Міндоходів у Сумській області зазначила, що Державна фіскальна служба Україна продовжує практику погодження своїх ініціатив з бізнесом та громадськістю, адже це дозволяє  упорядкувати окремі норми та уникнути спірних моментів у роботі.

Під час зібрання також йшлося про результати роботи Буринського відділення Конотопської ОДПІ.

На обліку в районі знаходиться 1200 платників податків, з них 409 – юридині особи і 791 – фізичні особи-підприємці.

З початку року надходження від платників Буринщини склали майже 36 млн. грн., що на понад 1 млн. грн. більше, ніж за минулий рік. Зокрема, до державного бюджету надійшло 6,3 млн. грн., а до місцевого бюджету –  29,6 млн. грн.

Присутня на зустрічі голова обласного осередку Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Світлана Іченська окреслила проблемні питання, які виникають у бізнесменів регіону. Вона зазначила, що громадськість має обов’язково брати участь у роботі фіскальної служби, а остання, в свою чергу, повинна надавати практичну допомогу в адмініструванні податків та сприяти спрощенню процедури подання звітності до ДПІ.

 

«Дізнайся більше про свого бізнес-партнера»

На офіційному веб-порталі ДФС України продовжує  працювати  електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» (www.sfs.gov.ua), за допомогою якого можна перевірити інформацію про надійність ділового партнера.

Сервіс дає можливість визначити статус перебування окремого платника податків на обліку в органі ДФС України та його відповідність критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ.

Для того, аби перевірити надійність ділового партнера достатньо знати його код ЄДРПОУ або ж точну його назву. Зазначена інформація вводиться в одне з полів і система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання та повідомить про результати пошуку.

З 11.07.2014 оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

 

Перейти до вмісту