Новини

Сумський Аграрний Форум «Соціальна модернізація села»

Image4 жовтня 2014 року керівники Конотопського району взяли участь у Аграрному Форумі «Соціальна модернізація села», що пройшов у місті Суми, а саме у Палаці культури ім.М.В.Фрунзе.

Ініціатором проведення заходу за підтримки Сумської обласної ради, Асоціації сільськогосподарських товаровиробників та переробників області, Регіонального відділення асоціації голів сільських та селищних рад став голова постійної комісії обласної ради з питань АПК та соціального розвитку села, ректор СНАУ, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Національної академії аграрних наук України Володимир Ладика.

Зокрема, у роботі Аграрного Форуму взяли участь голови сільських рад області, очільники районних рад, керівники фермерських господарств, представники агрохолдингів.

У зв'язку із наглядними втратами культурної, соціальної та економічної інфраструктури сіл, фактично не функціонуючої на селі служби побуту, закритті підприємств торгівлі в малих і віддалених селах – проведено Аграрний Форум для обговорення питань модернізації сільських місцевостей Сумської області.

Таке становище потребує всебічного підходу до розвитку села, головним чином, за допомогою політики і втручань органів влади (обласних і місцевих), доповнених діями, які можуть сприяти вирішенню нагальних проблем.

В ході засідання, учасниками форуму було заслухано інформацію про стан сільських територій Сумщини, обговорено проблемні питання та перспективи їх розвитку. Окреслено сучасне аграрне виробництво в контексті розвиту сільських територій та соціальні проекти агробізнесу.

За результатами обговорень, учасники вирішили: підготувати пропозиції до Верховної Ради України, профільних центральних органів виконавчої влади щодо внесення змін та доповнень до законодавчих та нормативно-правових актів з проблем розвитку сільських територій та відстоювання інтересів сільських громад, всебічно підтримувати малих та середніх виробників сільськогосподарської продукції, сприяти покращенню доступу агровиробників до ринків збуту, формування на добровільних засадах кооперативних об'єднань, збутових асоціацій та переробних підприємств, а також сприяти забезпеченню в сільській місцевості якісної освіти та медицини.

Зустріч пройшла виключно в доброзичливій атмосфері, учасники форуму брали активну участь у роботі засідання.

Image

Image

Image 

 

Перейти до вмісту