Новини

Проведено програму урочистостей з нагоди 355-річчя перемоги у «Конотопській битві»

Image5 липня 2014 року голова районної ради Анатолій Боярчук, прийняв участь у програмі урочистостей з нагоди 355-річчя перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у «Конотопській битві» 1659 року, яка була проведена в селах Шаповалівка, Соснівка.

          Відкриття програми розпочалось з урочистого мітингу біля пам’ятного знаку «Шаблі», при в’їзді у с.Шаповалівка, в якому взяли участь депутат Верховної Ради Олександр Бригинець, депутат Сумської обласної ради Микола Полілуй, науковці, посадові особи, державні службовці, майстри мистецтв та культури, політичні діячі, представники Сумської обласної державної адміністрації, сільські голови, представники славного козацтва, жителі сіл.

         До слова були запрошені настоятель храма Пресвятої Богородиці Павло, який переказав вітання від імені Преосвященнійшого Владики Мифодія Архиєпископа Сумського та Охтирського, голова районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Віктор Тимошенко, секретар міської ради Омельченко Тарас Павлович, які привітали всіх присутніх зі святом.

Був заслуханий виступ Голови Ради козацьких отаманів, генерала-хорунжного Анатолія Гриви, лауреата Всеукраїнського конкурсу читців ім.Т.Шевченка – Владислава Мозгового та народного хорового колективу «Рідна пісня» БК «Зоряний», керівником якого є Олександр Шерудило. В продовженні урочистостей порадував присутніх майстерним виконанням музичних творів на бандурі Лауреат Шевченківської премії, Народний артист України, кобзар-лірник Василь Нечепа.

Організатори святкування також провели автомобільний пробіг з українською символікою та передали представникам кримсько-татарського народу в знак пам’яті про участь у переможній битві їх предків капсулу із землею з могили-кургану на місці битви поблизу села Соснівка.

В процесі урочистостей було вшановано пам’ять гетьмана Івана Виговського та мужніх козаків, які віддали своє життя за Україну, боролися за її волю та незалежність і загинули з думкою про неї.

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту