Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

         ImageЗ 17 червня подорожчали деякі види алкогольних напоїв

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів № 177 від 11.06.2014 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957». Даною постановою  підвищено розмір мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.

Підвищення здійснюється у два етапи: з дня опублікування постанови, тобто з 17 червня 2014 р., а потім з 1 серпня 2014 р.

Мінімальна роздрібна ціна на горілку становитиме на рівні 34,90 грн. за пляшку, а з  1 серпня – 39,90 грн.

Роздрібні ціни на вина в скляній тарі (обсяг 0,7 л) або іншій тарі (1 л) підвищуються до 20 грн., на вина в скляній тарі (0,75 л), а також на деякі вина (0,7 л) – до 33 грн.

Ціни на коньяк підвищено залежно від наявності «зірок» – чим менша витримка, тим більший відсоток подорожчання. Тобто, ціна на півлітрову пляшку коньяку «три зірки» підвищиться до 59,10 грн., «чотири зірки» – до 64 грн., «п'ять зірок» – до 69 грн.

 До речі, з’явилися мінімальні ціни на віскі, ром, джин та ялівцеву настоянку, які не подорожчають.

Більш детально з текстом постанови та цінами можна ознайомитись на Урядовому порталі за посиланням http://www.kmu.gov.ua/kmu/control/uk/cardnpd

 

Запобігання проявам корупції в Конотопській ОДПІ ГУ

«Корупція – це міжнародна проблема, яка охоплює усі держави. Не оминула корупція і нашу країну. Це явище негативно впливає на всі сторони суспільного життя: економіку, політику, управління, соціальну та правову сфери, громадську свідомість, міжнародні відносини. Тож, Ми повинні зробити все можливе, щоб корумповані дії зникли назавжди» – з цих слів розпочалося навчання для працівників Конотопської ОДПІ, яке провів Мирошниченко О.В., старший оперуповноважений з ОВС УВБ ГУ Міндоходів у Сумській області, капітан податкової міліції.

Під час навчання було розглянуто положення антикорупційних законів, зокрема ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції в Україні» з метою попередження скоєння корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією серед працівників органів Міндоходів.

«Корупцію можна побороти, лише тоді, коли кожен держслужбовець забажає цього та відчує свою відповідальність за досягнення загальної мети – створення вільної від корупції держави»,- зауважив посадовець.

Кожного місяця для працівників Конотопської ОДПІ проводяться попереджувально-профілактичні заходи, направлені на запобігання корупційних дій, злочинів у сфері службової діяльності, та подолання соціальних передумов та наслідків, що сприяють проявам корупції.

Наступного дня, після навчання, всі працівники Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області пройшли тестування і отримали найвищі бали. А це  свідчить про те, що попереджувально-профілактичні заходи не пройшли дарма і кожен працівник знає про свої права та службові обовязки.

 

Дохід, отриманий від казначейських «Військових» забовязань не оподатковуються

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області повідомляє, що дохід, який виплачується ПАТ «Ощадбанком» кожні півроку, а також при одноразовому погашенні  казначейських зобов’язань «Військові», не підлягає оподатковується.  

Крім того, якщо сертифікат «Військовий» продати на вторинному ринку,  інвестиційний прибуток, отриманий фізичною особою, теж не включатиметься до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника, й також  не підлягатиме оподаткуванню.

З 21 травня розпочато розміщення казначейських зобов’язань «Військові» серії В на пред’явника в документарній формі загальним обсягом 100 млн. гривень із строком обігу 24 місяці, номінальною вартістю 1000 гривень, відсотковою ставкою 7% річних та сплатою купонів кожні шість місяців у розмірі 35 гривень.

Нагадаємо, кожен бажаючий може придбати сертифікати казначейського зобов’язання «Військові» в ПАТ «Державний ощадний банк України». Так Ви маєте можливість  фінансово допомогти Збройним силам України.

 

Зручні та корисні електронні сервіси від Міністерства доходів і зборів України

Нещодавно начальник Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Олена Дерев’янко зустрілась з представниками бізнесу м. Конотопу. Під час зустрічі очільник інспекції нагадала підприємцям, що на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України http://minrd.gov.ua розміщено низку електронних сервісів, які значно полегшують роботу платникам. До таких сервісів належать:

 «Електронний кабінет платника податків» – це персональне автоматизоване робоче місце платника, за допомогою якого можна підготувати, заповнити та подати звітність в електронному вигляді; переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом;

«Інформаційно – довідковий ресурс» – сервіс, в якому у формі питань-відповідей представлена офіційна позиція Міністерства по всіх напрямах чинного податкового та митного законодавства, законодавства з питань єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

«Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» – сервіс, що допоможе оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою, є інструментом для мінімізації податків;

«Реєстр платників ПДВ» – щоденно оприлюднює дані про реєстрацію платників ПДВ, а інформацію про анульовані реєстрації можна отримати скориставшись меню «Анульовані свідоцтва платників ПДВ»;

«Пульс» – упередження неякісного обслуговування платників, вирішення суперечливих питань, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю чи митного оформлення;

«Декларування on-line» – надає змогу заповнити декларацію про майновий стан і доходи підприємцям та громадянам в електронному вигляді;

«Реєстр страхувальників» – інформація про взяття на облік платника ЄСВ , його реєстраційний номер та клас професійного ризику.

Також на веб-порталі відомства розміщено сервіси «Митна статистика», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Електронна звітність», «Електронна митниця», «Адреси масової реєстрації» та інша довідкова інформація.

 

З початку року платники Конотопського та Буринського районів

сплатили майже  183 мільйони гривень єдиного соціального внеску

Про це повідомив під час прес-конференції перший заступник начальника Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Роман Куріцький.

За його словами, навіть у складних економічних умовах надходження єдиного соціального внеску мають стабільний характер. За 17 днів червня, платники ЄСВ Конотопського та Буринського районів сплатили 21,5 мільйон гривень, а з початку року – 182 млн. 956 тисяч гривень.

Роман Володимирович зауважив, що адмініструванню ЄСВ приділяється особлива увага, адже надходження від єдиного соціального внеску направляються  на виплати пенсій  та різних видів соціальної допомоги.

Під кінець зустрічі з журналістами, перший заступник начальника Конотопської ОДПІ підсумував, що такий високий рівень надходжень до бюджету було досягнуто завдяки співпраці платників податків і міндоходівців і, як результат, добровільній сплаті податків.

 

До уваги платників податків! З 10 червня 2014 року відкрито нові рахунки

Рахунки за балансовим рахунком 3111 «Надходження до загального фонду державного бюджету», кодами класифікації доходів бюджету 17060100 «Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який  справляється за поставлений природний газ споживачам на підставі укладених з ними договорів», 17060200 «Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється за імпортований суб’єктами господарювання природний газ для споживання ними як палива або сировини» та 17060300 «Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється за видобутий суб’єктами господарювання та спожитий ними природний газ як паливо або сировина», символами звітності відповідно 172 -174  вводяться в дію з 10.06.2014 року.

Починаючи з 10.06.2014 рахунки, що були відкриті з початку року за кодом класифікації доходів бюджету 17060000 «Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності», символом звітності 073 мають бути заблоковані.

 

Керівництво Конотопської ОДПІ підтримує Збройні Сили України

Міністерство фінансів України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2014 року №100 «Про випуск казначейських зобов’язань «Військові» з 21 травня 2014 року розпочало розміщення казначейських зобов’язань «Військові», кошти від реалізації яких будуть спрямовані на підтримку української армії.

Враховуючи важливість надання допомоги Збройним Силам України, перший заступник начальника Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Роман Куріцький придбав «Військовий» сертифікат найближчим часом після його випуску.

«Казначейське «Військове» зобов’язання – це надійний і ефективний спосіб для небайдужих українців зробити власний вклад в зміцнення обороноздатності і боєготовності Збройних сил України» – вважає Роман Куріцький і закликає громадян підтримати українських військових.

Продаж казначейських зобов’язань фізичним особам здійснюється в понад 2 200 установах ПАТ  «Державний ощадний банк України» на всій території України за номінальною вартістю 1 000 гривень, відсотковою ставкою 7% річних, із строком обігу 24 місяці та сплатою купонів кожні шість місяців у розмірі 35 гривень.

З метою забезпечення однакового рівня дохідності для покупців, вартість продажу казначейських зобов’язань змінюється залежно від часу їх розміщення. У перший день казначейські зобов’язання продаються за номінальною вартістю, а в наступні дні їх розміщення здійснюється за вартістю продажу, яка зростає з урахуванням накопиченого доходу, виходячи із встановленого розміру доходу за купоном (чим ближчий час купонної виплати, тим вища ціна продажу).

Перевагами такого інвестування є надійність, гарантована державою, доступна номінальна вартість, випуск в документарній формі на пред’явника, що значно спрощує процедуру купівлі, обігу та погашення, відсутність оподаткування доходів, отриманих за казначейськими зобов’язаннями.

Всі небайдужі громадяни можуть підтримати патріотичну ініціативу по наданню реальної допомоги Збройним Силам України, вклавши кошти в казначейські зобов’язання «Військові». З питань реалізації та отримання консультації звертатися у відділення Ощадбанку.

 

Вирішили призупинити діяльність? Не забувайте звітувати!

Якщо платник податків вирішив на певний період призупинити ведення своєї господарської діяльності, то податкову звітність він все рівно повинен подавати. Тобто, платник податків зобов'язаний за кожний встановлений Податковим кодексом України звітний період  подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є,  незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Таким чином звітність подається до контролюючого органу, в якому платник перебуває на обліку до моменту ліквідації платника податку.

Подання податкової декларації визначено ст. 49 ПКУ.

 

Сумнівні операції сумського виробника коштували державі понад 10 мільйонів гривень

Працівники міндоходів викрили порушення у фінансово-господарській діяльності одного з виробників хлібобулочних виробів в області.

Оперативники з’ясували, що службові особи підприємства впродовж 2013-2014 років штучно формували податковий кредит з ПДВ за рахунок відображення в обліку безтоварних господарських операцій з фіктивними підприємствами Києва та Одеси. Внаслідок проведення безтоварних господарських операцій та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ державному бюджету завдано збитків у сумі 10,2 мільйона гривень.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному  провадженні за ч.3 ст 212 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).   

 

Нові форми реєстраційних документів для отримання електронного цифрового підпису

У зв’язку з внесенням змін до окремих нормативно-правових актів оновлено форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів (далі – АЦСК ІДД Міндоходів).

Використання нових форм реєстраційних документів для всіх клієнтів АЦСК ІДД Міндоходів з 16.06.2014 рокує обов’язковим. До завершення перехідного періоду (з 10.06.2014 до 16.06.2014 року) допускається використання старих форм реєстраційних документів.

Більш детальну інформацію можна переглянути за посиланням http://acskidd.gov.ua/news

 

Працівники  Конотопської ОДПІ готові захищати Україну

З метою набуття працівниками Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області базових навичок з вогневої підготовки 07 червня 2014 року на полігоні військової частини А-1476 у присутності інструкторів УМВС України у Сумській області відбулися навчання із вогневої підготовки.

У заняттях прийняли участь 13 військовозобов’язаних фахівців структурних підрозділів податкової інспекції м. Конотоп. Взагалі в навчаннях прийняли участь понад 100 працівників  обласного апарату та всіх територіальних органів Сумської області.

Очолив навчання в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Сумській області Юрій Больбіт.

Перед виконанням стрільб відбулося ретельне вивчення матеріальної частини зброї, заходів безпеки при поводженні зі зброєю, прийомів і правил стрільби, а також практичні заняття, спрямовані на формування оптимальних рухових навичок, пам’яті м’язів шляхом стрілецьких тренувань та відпрацювання підготовчих вправ поводження зі зброєю.

Під час полігонних занять резервісти-міндоходівці виконували вправи навчальних стрільб на ближніх та середніх дистанціях із 4-х видів вогнепальної зброї, у т.ч. автоматичної.

Під час тренувань працівники міндоходів проявили високий патріотизм, дисципліну та готовність до захисту Вітчизни.http://sumy.minrd.gov.ua/data/material/000/100/150594/img/5396f7de98103.jpg

 

Фахівці Конотопської ОДПІ ознайомили

з податковим законодавством майбутніх підприємців

Нещодавно фахівці Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області разом з спеціалістами Центру зайнятості провели черговий семінар-практикум для тимчасово безробітних громадян, які вирішили стати підприємцями.

Головний державний інспектор з питань інформаційно-комунікаційного супроводження Конотопської ОДПІ, Ємельянова Анна спочатку розповіла присутнім про спрощену систему оподаткування, яка складається з шести груп, чотири з яких для фізичних осіб – підприємців.

 

1 група

2 група

3 група

5 група

Можливість використання найманих працівників

Не можуть використовувати

Не більше 10 осіб одночасно

Не більше 20 осіб одночасно

Не обмежена

Податковий звітний період та строки подання декларації

Календарний рік. Подання декларації – 60 календарних днів, наступних за звітним періодом.

Календарний рік. Подання декларації – 60 календарних днів, наступних за звітним періодом.

Календарний квартал Подання декларації – 40 календарних днів наступних за звітним періодом.

Календарний квартал Подання декларації – 40 календарних днів наступних за звітним періодом.

Граничний обсяг доходу за рік

150 000 грн.

1 000 000 грн.

3 000 000 грн.

20 000 000 грн.

Ставка єдиного податку

Від 1 до 10 % розміру мінімальної заробітної плати

(в 2014 р.: від 12,18 грн.  до 121,8 грн.)

Від 2 до 20% розміру мінімальної заробітної плати

(в 2014 р.: від 24,36 грн. до 243,6 грн.)

Для платників ПДВ – 3% від доходу. Для неплатників ПДВ – 5% від доходу.

Для платників ПДВ – 5% від доходу. Для неплатників ПДВ – 7% від доходу.

Порядок сплати єдиного податку

Авансові внески не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Можна сплатити авансом за весь рік

Авансові внески не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Можна сплатити авансом за весь рік

Протягом десяти календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал.

Протягом десяти календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал.

Види діяльності

– роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках. та/або – господарська діяльність з надання побутових послуг населенню.

– надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню. – виробництво та/або продаж товарів.- діяльність у сфері ресторанного господарства.

Будь які види, окрім заборонених для спрощеної системи.

Будь які види, окрім заборонених для спрощеної системи.

 Далі Анна Ємельянова розповіла про загальну систему оподаткування, її переваги та нюанси.

Після теоретичної частини семінару перейшли до більш практичної: пролунало безліч запитань від майбутніх підприємців та обсудили індивідуальні ситуації організації майбутнього бізнесу.

   

Перейти до вмісту