Новини

Із засідання колегії Сумської обласної державної адміністрації

Image12 червня 2014 року під керівництвом голови Сумської облдержадміністрації Володимира Шульги відбулося засідання колегії Сумської обласної державної адміністрації. Участь у засіданні колегії взяли голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської  районної державної адміністрації Віктор Тимошенко.

На колегії були розглянуті питання: про підсумки проходження опалювального періоду 2013-2014 років та підготовку галузей економіки до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років; про хід виконання заходів Комплексної обласної програми „Правопорядок на 2013-2015 роки” та стан дитячої злочинності і профілактики роботи з дітьми, які постраждали внаслідок правопорушень, у 2013 році.

У ході засідання колегії обласної державної адміністрації очільник області  наголосив: «За нинішніх суспільно-політичних умов забезпечення своєчасних розрахунків за спожиті енергетичні ресурси є одним із стратегічних завдань влади. Жителі Сумщини своєчасно та в повному обсязі перераховують кошти за надані послуги, тому виникнення заборгованості на окремих підприємствах теплоенергетики перед НАК «Нафтогаз України» є неприпустимим. Прошу правоохоронні органи негайно відреагувати на ситуацію».

Володимир Шульга закликав керівників райдержадміністрацій та місцевих голів у межах наданих законодавством повноважень взяти під особистий контроль питання розрахунків за енергоносії.

«Якщо підприємства-надавачі послуг ухиляються від своїх зобов’язань і не перераховують кошти за спожиті енергетичні ресурси, місцева влада може порушити питання про розірвання з ними угод. Для цього у вас є всі повноваження», – звернувся голова облдержадміністрації до представників місцевого самоврядування.

Володимир Шульга рекомендував підприємствам комунальної теплоенергетики розробляти інвестиційні програми з метою залучення кредитних та інвестиційних коштів: «Для цього створені всі умови: діють міжнародні програми ЄБРР та  Європейського Союзу, під які виділяються значні кошти», – акцентував керівник Сумщини.

Перейти до вмісту