Новини

Суничний фестиваль в Конотопському районі Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю

Image7 червня 2014 року в селі Малий Самбір Конотопського району на базі Сумської дослідної станції садівництва ІС УААН,  відбувся районний суничний фестиваль „Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю”.

За роки роботи дослідна станція садівництва стала відома далеко за межами району та області. Однією з культур, над вирощуванням і дослідженням різних сортів якої тут активно працюють, є саме суниця.

Першій ягідці – суниці – радіють як дітвора, так і дорослі, бо вона – джерело вітамінів і першою відкриває ягідний сезон літа.   

Голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Віктор Тимошенко, директор Сумської дослідної станції садівництва, кандидат сільськогосподарських наук В’ячеслав Фільов, Малосамбірський сільський голова Раїса Гуденко щиро привітали та подякували всім хто прийшов на свято розділити радість садівників про те що, є на землі така смачна і корисна ягода суниця в честь якої у селі й засноване свято.

          На свято завітало багато малюків, для яких теж знайшлись цікаві розваги на батутах. Також, кожен з них здійснив подорож у казковому потязі, та отримав від такої поїздки велике задоволення.

          Цікаву концертну програму підготували учасники художньої самодіяльності Конотопського району.

Під час заходу на спортивних майданчиках зустрічались футбольні й волейбольні команди.

І, звичайно, яке ж свято суниці без самих ягід? А їх на фестивалі було вдосталь. Кожен міг ягодами пригоститись і купити свіжозібрані суниці з Малосамбсріських ланів за прийнятною ціною. Свято закінчилось, залишивши у кожного, хто тут побував, добрі спомини – до нового літа.

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту