Новини

Конотопщина вшанувала учасників бойових дій на території інших держав

Image15 лютого 2014 року на меморіалі пам’яті воїнам-афганцям відбувся мітинг-реквієм присвячений 25-й річниці виведення радянських військ з Афганістану. Участь в заході взяли голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Олександр Луговий, воїни-афганці, представники Конотопської спілки ветеранів-афганців «Саланг», жителі району та міста.

Керівники району поклали квіти до підніжжя меморіалу пам’яті. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих. Єпископ Конотопський і Глухівський преосвященнійший Роман відслужив панахиду за загиблими воїнами-афганцями.

  Війна в Афганістані забрала життя майже 15-ти тисяч радянських солдатів, з них 8 воїнів-інтернаціоналістів з Конотопського району.

Цього дня у міському будинку культури «Сучасник» з нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, а також приуроченого до цієї дати Дня воїнів-інтернаціоналістів відбувся захід, під час якого  воїнів-афганців Конотопщини привітали і нагородили грамотами керівництво Конотопського району.  

Війна в Афганістані… Це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати… Це – безсмертна сила непохитного бойового братерства. Вона народилася там, у далекому Афганістані, де давали одне одному клятву все життя зміцнювати загартовану в жорстоких боях солдатську дружбу, завжди пам’ятати про тих, хто поліг у боях, турбуватися про їхніх рідних і близьких. Відповідно до Указу Президента України та його соціальних ініціатив 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав.

Image

Image

Image

 Image

Перейти до вмісту