Новини

Із сесії Сумської обласної ради

Image27 вересня 2013 року відбулося пленарне засідання 28 сесії Сумської обласної ради шостого скликання. Його провів голова обласної ради Геннадій Михайленко.

Головним з питань на пленарному засіданні став стан та ефективність використання природних ресурсів області.

Наступним депутати розглянули досить резонансне питання, яке знаходиться на особистому контролі голови обласної ради та профільної депутатської комісії. А саме – серія підпалів у селі Нова Слобода Путивльського району. Як наслідок, уже при розгляді змін до бюджету депутати погодили передати сільській громаді села Нова Слобода на відновлення сільської ради та амбулаторії 200 тисяч гривень за рахунок зменшення резервного фонду обласного бюджету.

Далі народні обранці погодили внесення змін до деяких обласних програм. Наприклад, до обласної програми з реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2012-2016 роки. Голова обласної ради Геннадій Михайленко наголосив на важливості питання усиновлення та подолання сирітства і акцентував увагу на системному контролі Програми. Були внесені зміни до обласного бюджету, обласної програми сприяння розвитку суспільства, економічного і соціального розвитку області, Програми розвитку фізичної культури і спорту Сумської області. Щодо останньої програми, то тут були перерозподілені 300 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації для спортивного комплексу – регіональний центр зимових видів спорту. Планується, що на будівництво лижоролерної траси, трибуни для глядачів, освітлення, додаткового устаткування для стрільби тощо гроші будуть виділені з державного бюджету.

Також депутати погодили кадрові, майнові питання, внесли зміни до складу постійних комісій обласної ради, затвердили рішення про присудження відродженої літературно-краєзнавчо-мистецької премії імені Пилипа Рудя.

Підбиваючи підсумки роботи пленарного засідання 28 сесії обласної ради, Геннадій Михайленко висловив колегам подяку за конструктивну працю.

У роботі сесії взяли участь керівництво Конотопського району.

Image

 Image

Перейти до вмісту