Категория-35 сесія (27.09.2013)

Про готовність закладів освіти Конотопського району до нового 2013-2014 …

                           Image                 

            КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА                     

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ П'ЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

 

27.09.2013

 Про готовність закладів освіти

Конотопського району до нового

2013-2014 навчального року та

роботи в осінньо-зимовий період

 

Заслухавши інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Прасол Г.М. про готовність закладів освіти Конотопського району до нового 2013-2014 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період, керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

 1.Інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Прасол Г.М. про готовність закладів освіти Конотопського району до нового 2013-2014 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період взяти до відома.

2. Відділу освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації:

2.1. Продовжити роботу у навчальних закладах по створенню умов для забезпечення якісної та  доступної освіти.

2.2. Сприяти поліпшенню умов утримання дітей та учнів  у дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах шляхом зміцнення матеріально-технічної, культурно-спортивної, корекційно-відновлювальної, лікувально-оздоровчої бази.

2.3. Продовжити роботу по створенню умов для забезпечення виконання заходів у сфері освіти відповідно до затверджених програм.

Голова районної ради                                                                        А.В. Боярчук

 

 

Прасол  6 64 43

Надіслати: до протоколу -2, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров'я  та соціального захисту – 1, РДА -1, відділу освіти, молоді та спорту РДА – 1, відділу економічного розвитку і торгівлі РДА -1, фінуправлінню РДА-1.

Інформація

про готовність закладів освіти Конотопського району

до нового 2013-2014 навчального року

та роботи в осінньо-зимовий період

Підготовка навчальних закладів району до нового навчального року проводилась відповідно до прийнятих розпоряджень голови Сумської обласної державної адміністрації та Конотопської районної державної адміністрації, наказів управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та відділу освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

Для забезпечення освітніх послуг у районі у 2013-2014 навчальному році  функціонує 31 навчальний заклад, із них: 25 навчально-виховні комплекси, 4 дошкільні навчальні заклади, 2 загальноосвітні школи, де навчається  та виховується  1810 учнів та 865 дошкільнят.

У зв’язку з відсутністю контингенту дітей 3 навчальні заклади призупинили свою діяльність (Пекарівський НВК, Бондарівська ЗОШ І-ІІ ст., Мельнянська ЗОШ І-ІІ ст.).

Навчально-виховний процес здійснюють 481 педагогічний працівник. Передбачувані вакансії заповнені із числа випускників навчальних закладів та ліквідованих навчальних закладів. Проведена тарифікація педагогічних працівників.

Показник охоплення дітей дошкільною освітою складає 75%. Підготовкою до школи діти 5-річного віку охоплені 100%.         

Для забезпечення отримання повної дошкільної освіти відкрито 4-ту групу на базі Бочечківського НВК, де охоплено 19 дітей віком від 2 до 3 років. Планується відкриття ІІ групи на базі Чорноплатівського НВК.

Проведено інвентаризацію всіх приміщень дошкільних закладів, кількість місць збільшилась на 132 за рахунок створення  окремих блоків для дошкільних груп Вязівський, Козацький, Соснівський, Тулущанський, Шаповалівський НВК), окремих спальних кімнат (Гружчанський, Дептівський, Салтиківський НВК), окремих ігрових кімнат (Шевченківський, Попівський, Бочечківський НВК).

За рахунок районної програми «Дитячі меблі»  дошкільні заклади поповнено меблями: шафами для роздягання – 45 тис.грн. з обласного бюджету та ліжками – 51,0 тис. грн. для Бочечківського НВК.

До першого класу закладів  освіти району пішло  163 дитини.

Розроблено план заходів щодо впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти. Забезпечено повне фінансування годин варіативної складової навчальних планів початкової школи.

У рамках акції «Дай руку першокласнику» за участю депутатського корпусу, спонсорів, керівників господарств придбано подарункові набори вартістю до 100 грн.

До мережі Інтернет підключені всі навчальні заклади. Комп’ютерною технікою забезпечені всі школи, але проблемним питанням залишається оновлення комп’ютерного парку. У 2012-2013 навчальному році придбаний 1 комп’ютерний комплекс (11 комп’ютерів) для Великосамбірського НВК (за рахунок районного бюджету – 38302 грн.) та телевізор для Дубовязівського НВК – 10 тис. грн.. (за рахунок субвенції з Дубовязівської селищної ради).

Створено сайт для дистанційного навчання обдарованих дітей.

Для забезпечення належних санітарних умов у всіх навчальних закладах здійснені поточні ремонти класних і групових кімнат, коридорів, спалень, кімнат гігієни, спортивних залів.

Всього на ремонтні роботи із районного бюджету було виділено 250 тис.грн., використано 238 тис.грн., спонсорських коштів – 157,103грн., батьківських – 126234 грн.

Відремонтовано їдальні у Жовтневському, Салтиківському, Дубовязівському, Гружчанському НВК, харчоблоки у Попівському НВК.

Проведено заміну вікон та дверних блоків  у Шевченківському, Попівському, Жовтневському, Салтиківському, Дубовязівському, Юрівському НВК, Заводському ДНЗ «Сонечко». Замінено  лампи розжарювання на енергоефективні в закладах освіти на 90%. Придбано 2 лічильники  прямого включення для збереження електроенергії для Сімянівського та Лебедівського НВК

За кошти районного бюджету обладнано 7 ігрових майданчиків для дошкільнят (Шевченківський, Попівський, Шаповалівський, Соснівський, В.Самбірський, Бочечківський, Дубовязівський НВК).

Проведено тендерні закупівлі для забезпечення паливом. На сьогодні завезено 100% дров.

Обладнано внутрішніми туалетами 100% навчальних закладів.

Усі навчальні заклади забезпечені проточною холодною водою та гарячою від бойлерів.

Для підготовки до  нового  навчального року  здійснено комплекс заходів по створенню та поповненню належної матеріально-технічної бази. Буде придбано технологічне обладнання на суму 75200 грн. (холодильне обладнання, електроплити, жарочна шафа, посудомийна машина); придбано учнівські меблі в окремі класи 26 навчальних закладів, на що витрачено 41,0 тис.грн. позабюджетних коштів, та меблі для їдалень Жовтневського та Салтиківського НВК за кошти районного бюджету, придбано медичне обладнання на суму 20800 грн.

Проведено медичний огляд 100%  дітей та працівників закладів освіти.

13 котелень навчальних закладів працює на газу, 12 котелень на твердому паливі. 2 навчальні заклади опалюються електричною енергією. Усі котельні закладів освіти підготовлені до нового опалювального сезону. Комісією підписані акти готовності до роботи в опалювальний період 2013 – 2014 навчального року від 05.08.2013.

 

 

 

Начальник відділу освіти, молоді та спорту                           Г.М. Прасол

 

 

 

Перейти до вмісту