Новини

Cтан охорони здоров’я обговорено на нараді

Image4 вересня 2013 року в приміщенні Конотопської міської ради під головуванням заступника  голови Сумської обласної державної адміністрації Тамари Іщенко  відбулася робоча зустріч-нарада. На нараді розглядалося питання "Про стан охорони здоров'я та проблемні питання медичної галузі у м.Конотопі та Конотопському районі". 

Участь у нараді взяли начальник управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації Петро Павлюк, перший заступник начальника управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації Надія Лисенко, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Олександр Луговий,  керівники м.Конотоп, головні лікарі закладів охорони здоров’я міста та району, начальники фінансових управлінь, представники місцевих засобів масової інформації.

З доповіддю про роботу екстреної медичної допомоги у 2013 році витупив директор  комунального закладу Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Микола Руденко.

Начальник управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації Петро Павлюк інформував про перспективи створення госпітального округу. Також, повідомив про те, що для надання невідкладної медичної допомоги Конотопському відділенню екстреної допомоги будуть виділені 2 автомобілі та 1 автомобіль – Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.

Учасники наради обговорили забезпечення Конотопського відділення екстреної медичної допомоги медикаментами, паливом та запчастинами до автомобілів. 

Також розглянули питання переадресації коштів на 2014 рік з Конотопського районного бюджету до Конотопського міського бюджету для забезпечення медичним обслуговуванням населення Конотопського району центральною районною лікарнею.

Акцентувалась увага на відкритті пунктів екстреної медичної допомоги в амбулаторіях сіл Кошари та Грузьке.

Питання невідкладної медичної допомоги в Конотопському районі включено в план економічного і соціального розвитку. Учасники наради внесли пропозиції по реорганізації роботи медичної галузі у м.Конотоп та Конотопському районі.

Детально обговорили питання завершення будівництва сучасного пологового відділення Конотопської центральної районної лікарні. Введення в експлуатацію цього медичного закладу виконується згідно з реалізацією ініційованої Президентом України Віктором Януковичем програми «Україна для людей», «Нове життя» та «Діти – майбутнє України».

Image 

Перейти до вмісту