Новини

Із сесії Сумської обласної ради

Image7 червня 2013 року голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської районної державної адміністрації Олександр Луговий взяли участь у роботі двадцять п’ятої сесії Сумської обласної ради шостого скликання.

У порядку денному пленарного засідання значилося 25 питань, ключовим з яких, звичайно ж, став звіт голови Сумської обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку області, обласного бюджету і делегованих обласною радою повноважень у 2012 році. Як зауважив доповідач Юрій Чмирь, це швидше звіт про пророблену роботу не особисто губернатора, а команди однодумців, яка ставила перед собою амбітні завдання. Чимало зроблено, але попереду не менш напружена і відповідальна робота.

Перш ніж перейти буквально до звітування, Юрій Павлович щиро подякував усім без винятку депутатам обласної ради за порозуміння і тісну співпрацю.

Доповідав Юрій Чмирь за напрямками роботи зі слайдо-ілюстраціями. Назвав промисловість дуже важливою галуззю, а запорукою успіху – втілення в життя інноваційних проектів, залучення до співпраці великого бізнесу.

За результатами діяльності агропромислового комплексу наша область уже входить у трійку кращих областей України. Останні кілька років наш регіон здає в засіки Батьківщини по два і більше млн. тонн збіжжя, а в 2013 році планується зібрати уже 3 млн. тонн. Особливою гордістю Сумщини є будівництво нових овочесховищ. Ми відтепер можемо не тільки забезпечити овочами себе, а й поділитися з сусідами. відрадно, що в селах почали зводитися нові тваринницькі комплекси – щоб було вдосталь у наших людей – молока, м’яса. Але головне – ми повинні комплексно розвивати сільські території,

Говорячи про надбання останнього року, не можна не згадати про будівництво житла в нашому регіоні. Наводячи конкретні дані, Юрій Чмирь наголосив, що ми попереду багатьох регіонів країни в забезпеченні наших громадян доступним житлом, насамперед чорнобильців і військовослужбовців. Київ, задоволений ходом освоєння коштів і темпами будівництва, готовий посприяти коштами, «перекинувши» їх з інших регіонів.

Є позитив і в залученні інвестицій у регіон. Налагодження ділових стосунків з бізнесменами Китаю, Німеччини, Польщі, Австрії – незабаром дасть економічний ефект. Дехто тільки прагне в Європу, а на Сумщину Європа уже прийшла сама.

Головним напрямком діяльності губернатор визначив гуманітарний. Турбота про підростаюче покоління – найважливіша робота. А тому й надалі особлива увага приділятиметься створенню будинків-інтернатів сімейного типу замість шкіл-інтернатів, нових спортивних закладів (по типу центру «Барса» та центру олімпійського стандарту біатлоністів), розширенню мережі військо-патріотичних установ – таких собі міні-філіалів Сумського кадетського корпусу – візитної картки Сумщини.

Влада підтримала нетрадиційну галузь – культуру. Недаремно сьогодні Сумщина – своєрідна театральна мека, де відновленню театрів, будинків культури тощо надається особлива увага.

Словом, зроблено немало, але попереду – ще більше і значно важчої роботи. Адже, хто працює, з того й питають. Губернатор закликав депутатів спільними зусиллями працювати на благо територіальної громади і вивести Сумщині на передові позиції в державі з усіх галузей народного господарства.

 Image

 Image

Image 

Перейти до вмісту