Новини

Вклонімося великим тим рокам

Image68 років ми живемо під мирним, світлим небом дякуючи мужності і героїзму наших ветеранів, які в суворих випробуваннях та стражданнях здобули нам перемогу над страшним ворогом – фашизмом.

Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невмовний біль та горе учасників воєнних подій. Майже вісім мільйонів кращих синів і дочок України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незаживаючою раною, жахливим шрамом нашої пам'яті.

             9 травня 2013 року у селі Бочечки Конотопського району пройшов районний мітинг-реквієм  присвячений 68-річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.  На мітинг зібрались керівники органів місцевого самоврядування і державної влади, підприємств, установ і організацій, молодь і діти, жителі навколишніх сіл. Схилили голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє відійшовши у вічність та подякували за ратний і трудовий подвиг сивочолим ветеранам голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Луговий, Конотопський міжрайонний прокурор Денис Когер. Керівники району побажали ветеранам здоров’я, щастя, бадьорості, сімейного затишку і благополуччя, наснаги і сили на многая-многая літа. Нехай радістю і миром наповнюються ваші домівки. Нехай Велика Перемога живе спогадом у серцях, а на очах з’являються сльози  тільки від радощів. 

             Немає слів, які можуть передати весь біль втрати. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

          У 1956 році у с.Бочечки був побудований пам’ятник 519 загиблим воїнам односельцям, а цьогоріч він відремонтований за кошти місцевого бюджету і товариства "Бочечківське" та при підтримці районного керівництва, за що від краян їм велика шана і подяка за пам’ять полеглих у ВВв. 

             До уваги присутніх на мітингу були представлені пісні часів Великої Вітчизняної війни і на військову тематику воєнної тематики у виконанні  учасників художньої самодіяльності району.

 Image
 
Image
 
 Image
 
 Image
 
Image 
Перейти до вмісту