Новини

Конотопська ОДПІ інформує

Image30 квітня – останній день подання декларації про майновий стан і доходи

Про це повідомила завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Конотопської ОДПІ Кириченко Т.М.

        Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:

– отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2012 року податок не утримувався;

– отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

отримання іноземних доходів;

– якщо доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) платнику податку двома або більше податковими агентами лише у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 році – 128 760 грн. (1073х120)), тощо.

 Також нагадуємо, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Про деякі зміни в оподаткуванні

У січні 2013 року Законом України від 20.11.2012р. № 5503-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів» по деяких податках і зборах збільшені діючі ставки, а саме:

– збору за спеціальне використання води, ставки, передбачені статтею 325 Кодексу,  – на  9,4 відсотки;

– збору за спеціальне використання лісових ресурсів, ставки, встановлені статтею 331 Кодексу,  – на 9,4 відс.;

 – платі за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, ставки, визначені статтею 264 Кодексу, – на 9,0 відс.;

– екологічному податку, ставки, передбачені статтями 243 – 248 Кодексу, – на 7,9 відс.

Норми Закону №5503 застосовуються з моменту набрання ним чинності, тобто з дня його офіційного опублікування, а саме –  з 4 січня 2013 року.

Порушив законодавство – відповідай.


    До відділу податкової міліції Конотопської ОДПІ, надійшла інформація про те, що на територію м. Конотоп невідомою особою здійснюється незаконне транспортування тютюнових виробів без наявності марок акцизного податку встановленого зразку з метою подальшого збуту, при цьому дана особа не зареєстрована як суб’єкт підприємницької діяльності.

В ході перевірки було встановлено, що гр. Н. транспортував тютюнові вироби без наявності марок акцизного податку встановленого зразку для передачі їх іншій особі  з метою подальшої реалізації.

Під час проведення заходів, було виявлено та вилучено тютюнові вироби марки «Прима» виробництва  РФ  без фільтру, у кількості 500 пачок орієнтовною вартістю 2 000 грн.

Працівниками ВПМ проводяться заходи щодо встановлення особи та притягнення її до адміністративної відповідальності.

 

 

В.о начальник ВПМ- першого заступника начальника  Конотопської ОДПІ  майор податкової міліції         Ю.С. Колєснік

Забудовники – власники житлових об*єктів повинні сплачувати податок на нерухомість.

Якщо на початок податкового періоду забудовники мають право власності на побудовані ними об*єкти, вони повинні сплатити податок на нерухомість.

Таке зобов*язання визначено податковим законодавством, згідно з яким платниками цього податку є особи, фізичні та юридичні, які мають у своїй власності нерухоме майно.

Податок нараховується на житлову площу нерухомості. При цьому, якщо протягом календарного року власник продає своє майно іншій особі, він сплачує податок лише за період з 1 січня до початку того ісяця, в якому він втратив право власності. За інший період сплачує вже новий власник.

Нагадаємо, що не оподатковуються об*єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад; нерухомість, що розташована у зоні відчуження або безумовного відселення; будівлі дитячих будинків сімейного типу; садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об*єкта на платника податку; гуртожитки; об*єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним та прийомним сім*ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об*єкта на сім*ю.

 

 

 

Завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Конотопської ОДПІ Кириченко Т.М.
 

 

 

Перейти до вмісту