Новини

В Конотопському районі відбувся виїздний семінар

Image 3 квітня 2013 року в Конотопській районній раді відбувся виїзний семінар за участі селищного, сільських голів Конотопського, Буринського районів області та Підлипенської сільської ради м.Конотоп.

В семінарі на тему: «Актуальні питання розвитку місцевого самоврядування на сучасному етапі» взяли участь заступник голови Сумської обласної ради Валерій Толбатов, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Луговий, голова Буринської районної ради Григорій Нікітченко.

Вступним словом голова районної державної адміністрації Олександр Луговий презентував Конотопський район.

У своєму виступі голова районної ради Анатолій Боярчук розповів про роботу органів місцевого самоврядування і побажав учасникам семінару плідної праці.      

Метою запланованого заходу було інформування керівників сільських громад щодо застосування законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів з питань соціально-економічного розвитку відповідних територій, надання їм методичної та консультативної допомоги в здійсненні власних та делегованих повноважень.

Учасники навчання заслухали інформації доповідачів про регуляторну діяльність органів місцевого самоврядування, формування та виконання місцевих бюджетів, джерел додаткових надходжень, укладання соціально – економічних угод, регулювання земельних відносин, про нове у земельному законодавстві України, містобудівну документацію на місцевому рівні, розроблення та затвердження генеральних планів сільських населених пунктів. Ознайомились з правовими аспектами управління комунальною власністю територіальних громад, порядком взяття на облік, збереження та використання безхазяйного нерухомого майна. Досвідом роботи сільського голови з актуальних питань діяльності органу місцевого самоврядування поділилася Садівський сільський голова Сумського району.

Підсумки семінару підбив заступник голови Сумської обласної ради Валерій Толбатов.

Image 

Image 

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту