Новини

Конотопська ОДПІ інформує

ImageКонотопська ОДПІ нагадує суб’єктам господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій про обов’язок  надання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку за технологією Національного банку України.

Поряд з цим, звертає увагу на те, що з 1 липня 2013 року суб'єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти) повинні подавати до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам'яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам'яті модемів, які до них приєднані.

Зазначені вимоги стосуються також і суб'єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій з приєднаними до них зовнішніми модемами.

Крім того, з 01 січня 2014 року дозволяється первинна реєстрація лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

 

 

Завітайте до податкової для звірки!

 В Україні запроваджено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Податківці запевняють, більшості громадян  новий податок не торкнеться – для них Податковим кодексом  передбачено пільги. Квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м.кв. та250 м. кв. відповідно, не оподатковуватимуться.

Шановні платники, звертайтесь до податкового органу за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості і податкова надасть всі  необхідні роз’яснення  та максимальну допомогу  щодо розрахунку, сплати або уточнення інформації з питань отримання пільги з податку на нерухоме майно.

 

Подайте декларацію вчасно!

 

В Україні триває кампанія декларування доходів громадян. Нагадуємо, що декларація подається до органу державної податкової служби за місцем проживання. Цього року громадяни можуть подати декларацію як зазвичай у паперовому варіанті, так і скористатися нововведенням і відзвітувати податковій в електронній формі.

Бланки декларації вам безкоштовно нададуть у податковій.

Якщо ж вирішите скористатися засобами електронного зв’язку, то це  необхідно зробити не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає граничний термін її подання, а він обмежується 30 квітня. Але звертаємо увагу, що це можна зробити за наявності електронного підпису.

Надіслати декларацію можна і поштою – з повідомленням про вручення та з описом вкладеного (поштове відправлення необхідно надіслати не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації. Тобто не пізніше 20 квітня).

Порядок заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи визначено ст. 179 Податкового кодексу України.

 

 

Сервіс кожному платнику

 

Для зручності платників податків та економії їх часу в приміщенні Центру обслуговування податків при Конотопській ОДПІ працює Акредитований Центр сертифікації ключів. Забезпечення платників податків безкоштовними ключами електронного цифрового підпису – необхідність нашого сьогодення. Основна мета роботи центрів – зробити процес сплати податків максимально простим і зручним, щоб людина навіть без фахової освіти могла вести свій бізнес і подавати звітність. Саме для цього створюються та функціонують електронні сервіси для платників податків і саме для цього працює Центр сертифікації ключів. Запрошуємо мешканців Конотопу та прилеглих територій  до Конотопської ОДПІ безкоштовно отримати електронний цифровий підпис, за адресою м. Конотоп, проспект Миру, 2.

 

Податкові злочини, пов’язані із використанням новітніх технологій.

 

          У сфері виявлення податкових злочинів, пов’язаних із використанням новітніх технологій, працівниками відділу податкової міліції (ВПМ) Конотопської ОДПІ встановлено незаконну діяльність «Інтернет магазину», який діяв на території м. Конотоп. У ході перевірки працівниками ВПМ було встановлено, що гр. К., не будучи при цьому зареєстрованим як суб’єкт підприємницької діяльності, здійснював продажу парфумів різних марок.

За результатами проведених заходів, під час реалізації  парфумів марки «L’EAU 2 KENZO» та проведення розрахунків за раніше замовлені парфуми на сайті гр..К., працівниками ВПМ, було виявлено та вилучено парфуми марки «L’EAU 2 KENZO» орієнтовною вартістю 11 тис. грн.

Відносно порушника складено адміністративний протокол.

 

Перейти до вмісту