Новини

Конотопська ОДПІ інформує

ImageМайже 700 касових апаратів необхідно привести у відповідність до чинного законодавства до 1 липня цього року

З 01 січня 2013 року за користувачами реєстраторів розрахункових апаратів законодавчо закріплено обов’язок подання звітності про використання РРО до органів державної податкової служби в електронному вигляді. Всього у Конотопському районі зареєстровано майже 700 одиниць касової техніки.

Для суб’єктів господарювання існує два способи виконання вимог законодавства: придбання реєстраторів розрахункових операцій нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми, або доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації. У будь – якому випадку користувачам касової техніки необхідно звертатись до Центрів сервісного обслуговування у термін до 01.07.2013 року.

Таким чином, перехідний період щодо запровадження РРО з використанням електронної контрольної стрічки триватиме до 01.07.2013 року.

У теперішній час наказом ДПС України від 05.03.2013 року №51 затверджений Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, до якого внесені 14 моделей РРО з вбудованими модемами або в комплекті з модемами і дозволені до використання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Серед них найбільш поширені моделі РРО, які використовуються суб`єктами господарювання – MINI, DATECS, IKC.

 

 

Протягом лютого близько трьох тисяч платників стали власниками «електронних» ключів

За повідомленням управління інформатизації та обліку платників податків, у поточному році майже 300 платників податків скористалися безплатними послугами відділу реєстрації користувачів при Конотопській ОДПІ Акредитаційного центру сертифікації ключів (АЦСК) ІДД ДПС України.

Загалом, зріс і рівень подання податкової звітності в електронному вигляді. 

Зокрема, минулого місяця 100% платників податків подавали звіти з ПДВ в електронній формі, тоді як наприкінці минулого року таких було 98%. Популярною є електронна звітність і серед «спрощенців». Багато суб’єктів господарювання, що працюють на єдиному податку, віддають перевагу дистанційному спілкування з податковою. За рік кількість таких підприємців зросла більш як удвічі.

Нагадаємо, нинішнього року у громадян-фізосіб також з’явилася можливість засобами телекомунікації подавати щорічні декларації про свій  майновий стан та доходи.

Детальнішу інформацію щодо переліку представництв АЦСК, зразків заповнення бланків, переліку необхідних для реєстрації документів можна дізнатися на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДПС http://www.acskidd.gov.ua.

 

Законодавством визначені пільги при нарухуванні податку на нерухомість

Під час інтерв*ю журналісту ТРО «Кон-Такт» перший заступник начальника Конотопської ОДПІ Дерев*янко О.В. повідомила: «До 1 липня поточного року податківці вирахують розмір податку на нерухоме майно для фізичних осіб і направлять за місцезнаходженням об'єкта житлової нерухомості податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, а також платіжні реквізити. Громадяни сплачують цей податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення».

Як було заявлено, для фізичних осіб податок на нерухомість нараховують органи ДПС на підставі даних, отриманих з Держреєстру речових прав на майно. При цьому,  платники можуть звернутися до органів податкової служби для звірки даних щодо площі житлової нерухомості, податкових пільг, ставок та нарахованої суми податку на нерухоме майно.http://kh.sts.gov.ua/data/material/000/046/82408/img/50f6ae2b4a038.jpg Користуючись нагодою, керівник податкової інспекція запросила громадян, які мають у власності два і більше об*єкта житлової нерухомості, до 1 травня 2013 року завітати до Конотопської ОДПІ (пр.Миру, 2) і провести звірку з даними податкової інспекції. При собі мати документи на право власності нерухомого майна.

Олена Валентинівна окремо зупинилася на пільгах при нарахуванні податку на нерухомість, зменшення бази оподаткування об'єктів житлової нерухомості та повного (або часткового) звільнення від сплати податку

 

Завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Конотопської ОДПІ Кириченко Т.М.
 

Перейти до вмісту