Категория-30 сесія (22.03.2013)

Про хід виконання рішення районної ради від 14.12.2012 «Про викладення районної …

                                                                            Image                     

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

22.03.2013

 

Про хід виконання рішення районної

ради від 14.12.2012  «Про викладення

районної цільової соціальної програми

впровадження у навчально-виховний процес

загальноосвітніх навчальних закладів

інформаційно-комунікаційних технологій

«Сто відсотків» на період до 2015 року

в новій редакції»

 

Розглянувши інформацію про хід виконання рішення районної ради від 14.12.2012 «Про викладення районної цільової соціальної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року в новій редакції», керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна рада вирішила:

Інформацію т.в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації  Прасол Г. М. про хід виконання рішення районної ради від 14.12.2012 «Про викладення районної цільової соціальної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року в новій редакції» взяти до відома.

Відділу освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації (Прасол Г. М.) продовжувати виконання заходів, зазначених у даній програмі.

 

Голова районної ради                                  А. В. Боярчук

 

Прасол 6 64 43

Надіслати: до протоколу – 2, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту – 1, РДА – 1, відділу освіти, молоді та спорту РДА – 1, відділу економічного розвитку і торгівлі РДА – 1, фінуправлінню РДА – 1.

 

Інформація

про хід виконання рішення районної ради від 14.12.2012 «Про викладення районної цільової соціальної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року в новій редакції»

 

            Відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації повідомляє, що відповідно до районної цільової соціальної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року в новій редакції, затвердженої рішенням районної ради від 14.12.2012 року, в районі проводиться відповідна робота.

            Районна програма впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року спрямована на впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій, поліпшення стану забезпечення комп'ютерною технікою загальноосвітніх навчальних   закладів, підключення шкіл до швидкісного Інтернету.

            Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми – 242200 грн., у тому числі коштів районного бюджету 242200 грн.

Метою даної програми є впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних  закладів інформаційно-комунікаційних технологій;  створення умов для якісної підготовки учнів; забезпечення засобами інформаційно-комунікаційних технологій навчально-виховного процесу; створення системи веб-сайтів усіх загальноосвітніх навчальних закладів; створення системи дистанційної підтримки навчання дітей з особливими потребами; оновлення змісту, форм і методів навчання предмета «Інформатика»; підготовка та підвищення рівня кваліфікації вчителів та інших педагогічних працівників.

Відповідно до завдань та заходів з виконання районної цільової соціальної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року всі вчителі району пройшли програму з оволодіння  основами інформаційно-комунікаційних технологій. У 2012 році 22 вчителі Попівської ЗОШ І – ІІІ ст. пройшли навчання за програмою «Учителі в он-лайн». Процес підвищення фахового рівня педагогічних працівників у цій галузі має позитивну тенденцію. Вчителі-предметники мають достатні навички роботи на комп’ютері, використовують у своїй роботі електронні програмні засоби навчального призначення, готують власні електронні розробки уроків, конспектів, презентацій, тестів тощо.

            Використання інформаційних технологій, а особливо використання можливостей мережі Інтернет є необхідною умовою інформатизації освіти. До глобальної мережі підключені всі загальноосвітні навчальні заклади району. 23 школи підключені до Інтернет-провайдера  «Інтертелеком», 3 – «Пан-Телеком» (Дубов’язівський НВК «спеціалізована школа І – ІІІ ст. – ДНЗ», Попівський НВК «ЗОШ І – ІІ ст. – ДНЗ» та Попівська ЗОШ І – ІІІ ст. мають можливість користуватися швидкісним широкосмуговим Інтернетом), 4 – «Київстар».

            Створено сайт дистанційного навчання для обдарованих учнів, на якому на сьогодні зареєстровано 209 учнів з 30 навчальних закладів району. Ведеться робота по створенню веб-сайтів загальноосвітніх навчальних закладів (створено веб-сайти Козацького НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ», Соснівського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» та Великосамбірського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» та веб-сайт районного методичного об’єднання вчителів інформатики). На сьогодні усі школи мають електронні скриньки і користуються ними у навчально-виховній та управлінській діяльності.

Навчальні заклади району співпрацюють з  безкоштовною освітньою мережею «Щоденник.ua». Проект працює за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Інституту Інноваційних технологій і змісту освіти, регіональних адміністрацій, управлінь освіти. Всеукраїнська безкоштовна освітня мережа «Щоденник.ua» формує унікальне електронне середовище для вчителів, учнів та їх батьків.

Два навчальні заклади району (Великосамбірський НВК та Дубов’язівський НВК) беруть участь у Національному проекті «Відкритий світ» який має на меті створення національної освітньої інформаційної мережі. Ще дві школи (Попівська ЗОШ І – ІІІ ст. та Вирівська ЗОШ І – ІІ ст.) є учасниками Програми інноваційного розвитку загальноосвітніх закладів «Школи-новатори».

У 2012 році було придбано за кошти районного бюджету 6 ноутбуків для Шевченківського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ», отримано 32 комп’ютери (гуманітарна допомога КНР), які розподілили між 4-ма навчальними закладами: Дубов’язівський НВК (10 комп’ютерів), Чорноплатівський НВК (6 комп’ютерів), Попівська ЗОШ І – ІІІ ст. (9 комп’ютерів), Бочечківський НВК (7 комп’ютерів). Забезпечення засобами ІКТ навчально-виховного процесу на сьогодні складає 2 вчителі на один комп’ютер та 5 учнів на один комп’ютер. Оновленя комп’ютерної техніки дало можливість підвищити застосування ІКТ у навчально-виховному процесі.

Сьогодні важко уявити сучасний урок без мультимедійного супроводу, використання в навчально-виховному процесі сучасних мультимедійних комплексів та інтерактивних дошок. Всього у навчальних закладах району налічується 18 мультимедійних комплексів. Інтерактивними дошками оснащені 3 навчальні заклади (Попівська ЗОШ І-ІІІ ст., Великосамбірський НВК та Дубов’язівський НВК). Для Шевченківського НВК у 2012 році придбано LCD-монітор.

На виконання програми у 2012 році з районного бюджету було виділено кошти в сумі  37400 грн. Фактичне використання в загальній сумі становить – 33146 грн., в т. ч.: 1600 грн. – користування широкосмуговим доступом до мережі Інтернет (провайдер «Пан-Телеком») Попівською ЗОШ І – ІІІ ст. та Дубов’язівським НВК «спеціалізована кола І – ІІІ ст. – ДНЗ», 25740 грн. – придбання комп’ютерного комплексу (6 ноутбуків) для Шевченківського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ», 5806 грн. – курси підвищення кваліфікації вчителів інформатики та інших спеціальностей.

 

Т. в. о. начальника відділу освіти,

молоді та спорту       райдержадміністрації                                  Г. М. Прасол

 

Перейти до вмісту