Новини

Повідомлення Шаповалівської сільської ради про оприлюднення проектів регуляторних актів

Image“Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту рішення сільської ради “Про пайову участь у розвитку  інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури Шаповалівської сільської  ради .”

Розробник –  Шаповалівська сільська рада.

 

Проект регуляторного акта передбачає  необхідність прийняття даного рішення з метою створення умов для розвитку інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Шаповалівської сільської  ради відповідно до статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Проект рішення  та відповідний аналіз регуляторного впливу буде розміщено на сайті Конотопської районної ради та на  стенді, який знаходиться в приміщенні сільської ради.

Строк прийняття пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акту становить 1 місяць з дня оприлюднення проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу.

Пропозиції та зауваження до проекту регуляторного акту просимо надавати  в письмовій формі:

          поштою за адресою: 41660, Пл. Козацької слави, 9 с. Шаповалівка, Конотопського району Сумської області.

 

 

 

       Сільський голова                                              І.А. Кириченко

 

Повідомлення

про оприлюднення проекту регуляторного акту рішення сільської ради

Про затвердження Правил благоустрою, дотримання тиші, громадського порядку в населених пунктах Шаповалівської сільської ради.”

 

    Розробник – Шаповалівська сільська рада.

 

Проект регуляторного акта передбачає підтримання належного санітарного, естетичного стану, дотримання тиші, громадського порядку в населених пунктах Шаповалівської сільської ради.

 Проект рішення  та відповідний аналіз регуляторного впливу буде розміщено на сайті Конотопської районної ради та на  стенді, який знаходиться в приміщенні сільської ради.

Строк прийняття пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акту становить 1 місяць з дня оприлюднення проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу.

Пропозиції та зауваження до проекту регуляторного акту просимо надавати  в письмовій формі:

          поштою за адресою: 41660, Пл.. Козацької слави, 9,                                с. Шаповалівка, Конотопського району Сумської області.

 

 

 

       Сільський голова                                              І.А. Кириченко

 Image

ШАПОВАЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КОНОТОПСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ШОСТЕ  СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТА СЕСІЯ

 

ПРОЕКТ  РІШЕННЯ

 

 28.02.2013 року                                                                    село Шаповалівка

 

Про затвердження Правил благоустрою,
дотримання тиші, громадського порядку
в населених пунктах Шаповалівської

сільської ради

Відповідно до ст. ст. 5, 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пункту 44 частини 1 статті 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів»,  Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»,  з метою підтримання належного санітарного, естетичного стану, дотримання тиші, громадського порядку в населених пунктах територіальної громади, Шаповалівська сільська рада

 ВИРІШИЛА:

1. Погодити проект Правил благоустрою, дотримання тиші, громадського порядку в населених пунктах Шаповалівської сільської ради (надалі – Правила), додається.

2. Виконкому сільської ради:

2.1. З метою ознайомлення, отримання зауважень від населення, підприємств, установ, організацій забезпечити опублікування Правил в місцях, відведених для оприлюднення інформації.

2.2. Після опрацювання зауважень та пропозицій, дотримання процедури оприлюднення акту регуляторного впливу, встановленої Законом України «Про засади державної регуляторної плітики у сфері господарської діяльності» внести Правила на розгляд сесії сільської ради.

3. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

Сільський голова                                                              І.А. Кириченко
 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                        ПРОЕКТ                                       
рішенням ___ сесії Шаповалівської

сільської ради
від __________   2013 року

 

 

 

 

Правила
благоустрою, дотримання тиші, громадського порядку
в населених пунктах Шаповалівської сільської ради

 

 

1. Загальні положення

1.1. Правила благоустрою і підтримки громадського порядку на території Шаповалівської сільської ради (надалі – Правила) розроблені відповідно до Конституції України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”, „Про охорону навколишнього природного середовища, „Про планування і забудову території”, Правил користування приміщеннями житлових будинків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України в редакції від 24.01.2006 року № 45, інших законодавчих та нормативно-правових актів України.

1.2. Правила являються нормативно-правовим актом, який поширюється на всю територію Шаповалівської сільської ради.

1.3. Правила затверджуються виключно на пленарному засіданні сесії ради та набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення, якщо радою не встановлено більш пізніший строк введення їх в дію.

1.4. Правила є обов’язковими для виконання всіма розташованими на території ради суб’єктами господарювання, місцевими органами виконавчої влади, їх посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на території ради.

1.5. За невиконання, неналежне виконання Правил, посадові особи, суб’єкти підприємницької діяльності, громадяни притягаються до відповідальності у відповідності з нормами Кодексу України про адміністративні правопорушення (надалі – КУПАП).

1.6 Терміни, що вживаються в цих Правилах, мають таке значення:

благоустрій – стан чистоти, впорядкування, злагодженості, відповідність інфраструктури населеного пункту будівельним, архітектурним, санітарним нормам, що забезпечує створення умов для захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля та зручності побуту в населених пунктах Шаповалівської сільської ради;

садиба – земельна ділянка разом з розташованими на ній житловим будинком, господарсько-побутовими будівлями, наземними і підземними комунікаціями, багаторічними насадженнями;

суб’єкт господарювання – зареєстрована в установленому порядку юридична особа незалежно від її організаційно-правової форми та форми власності, яка проводить господарську діяльність, крім органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності;

територія прибирання – територія на якій проведено комплекс заходів щодо збору, вивезення сміття та складається з земельної ділянки, що знаходиться у власності (користуванні) суб’єкта господарювання, місцевих органів виконавчої влади, фізичних осіб, а також включає закріплену та прилеглу територію;

закріплена територія – територія, яка закріплена рішенням виконавчого комітету ради за суб’єктом господарювання, місцевим органом виконавчої влади;

прилегла територія – територія, яка межує з територією суб’єкта господарювання, органу місцевої виконавчої влади на відстані до 15 м (по периметру) від огорожі, споруди або обмежена краєм проїзної частини вулиці чи дороги включаючи прибордюрну частину.

2. Благоустрій населених пунктів

2.1. Благоустрій садибної житлової забудови повинен включати облаштування огорож, проїздів, доріжок та озеленення території. Роботи щодо благоустрою виконуються власниками садиб згідно з державними будівельними нормами та санітарними правилами з урахуванням місцевих традицій.

2.2. Будівництво, реконструкція, реставрація та технічне переоснащення будинків, споруд та інших об’єктів проводити після прийняття рішення виконавчим органом ради про дозвіл на будівництво (відповідальність передбачено ст. 97 КУПАП).

2.3. Будівництво підприємствами, установами, громадянами житлових будинків, виробничих, господарських та побутових споруд має бути також забезпечене відповідною документацією. Забудовник повинен отримати у користування (оренду) чи власність земельну ділянку, затвердити у районного архітектора проект намічених до будівництва споруд, планування та благоустрій прилеглої земельної ділянки, підвід комунікацій та ін. (відповідальність передбачено ст.97 КУПАП).

2.4. Будівництво і встановлення кіосків, павільйонів, лотків, огорож, парканів, палаток різного призначення та інше проводити на підставі розроблених проектів та дозволу, виданого виконкомом селищної ради в установленому порядку (відповідальність передбачено ст.ст.97, 53-1 КУПАП).

2.5. Постійно підтримувати естетичний вигляд архітектури фасадів житлових будинків, адміністративних приміщень, своєчасно проводити ремонт огорож та парканів, займатися озелененням територій.

2.6. Розміщення зовнішньої реклами, малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності проводити на підставі рішення виконавчого органу ради про надання такого дозволу та за погодженням з відділом містобудування та архітектури райдержадміністрації (відповідальність передбачено ст. ст.97, 53-1 КУПАП).

2.7. Облаштовувати та утримувати в належному естетичному стані газони та квітники, постійно викошувати траву на території прибирання (території суб’єкта господарювання, закріпленої території, прилеглої території).

2.8. Утримувати в задовільному стані номерні знаки житлових будинків, таблички та вивіски на службових, виробничих та інших будівлях.

3. Дотримання чистоти і порядку

3.1. Вулиці, площі, тротуари, парки, сквери, під’їзди та двори будинків, зони масового відпочинку (далі – громадські місця) повинні постійно утримуватись в належному стані і чистоті на рівні установлених Правил.

3.2. Під час перебування у громадських місцях використовувати за призначенням урни, не залишати на проїжджій частині і тротуарах, в парках і скверах рештки обгорткового паперу, поліетиленові пакети, пляшки, недопалки і т.п.

3.3. Своєчасно очищати від бур’янів та сміття території навколо присадибних ділянок громадян, території прибирання підприємств, установ, організацій.

3.4. Всі торгівельні, орендні підприємства та організації незалежно від форми власності, які розміщені в житлових будинках та на території домоволодінь, а також кіоски, майстерні, лотки та інші повинні мати погоджені Шаповалівською сільською радою, районною санепідемстанцією схеми прилеглих територій, прибирання яких здійснюється працівниками цих підприємств, організацій.

3.5. Прибирання на ділянках навколо вуличних кіосків, павільйонів, лотків, майстерень, в радіусі до 25 м щоденно здійснюють власники цих об’єктів. Також підлягають регулярному прибиранню власниками, користувачами території навколо трансформаторних підстанцій.

3.6. Власники, користувачі будівель, земельних ділянок, які розміщені вздовж водойм  на вулицях, які не мають забудови з протилежної сторони, сприяють дотриманню чистоти на спусках до води.

3.7. Прибирання територій в районах приватної забудови здійснюється їх власниками в межах садибної забудови до проїжджої частини вулиці.

3.8. Громадянам утримувати в належному стані місця поховань родичів та близьких.

3.9. Громадяни – власники тварин (собак, коней, корів, птиці тощо) зобов’язані не допускати забруднення тваринами тротуарів, доріг, газонів. У разі забруднення прибирати за своїми тваринами.

3.10. Шаповалівська сільська рада  встановлює урни  в парках, скверах та інших громадських місцях.

Суб’єкти господарювання всіх форм власності зобов’язані встановлювати урни біля входу і виходу з адміністративних, побутових, навчальних, торгових приміщень, біля торгових палаток, павільйонів та інших споруд.

Урни повинні утримуватись в належному естетичному, технічному стані та своєчасно звільнятися від сміття.

3.11. Розчищення,  вулиць і тротуарів у період снігопаду, ожеледиці проводиться спеціалізованими підприємствами на підставі договорів про виконання даних робіт укладених з селищною радою.

3.12. При снігопадах і ожеледиці суб’єкти господарювання, інші підприємства, установи, організації на територіях прибирання повинні очищати тротуари від снігу та льоду.

3.13. У прибережних захисних смугах, придорожніх смугах забороняється розорювання земель, садівництво, городництво, будівництво будь-яких споруд, організація звалищ сміття, гноєсховищ, накопичення побутових та промислових відходів, будівельних матеріалів, скотомогильників, полів фільтрації тощо. Власники вже існуючих на час введення в дію Правил будівель та споруд в зоні прибережних захисних смуг зобов’язані суворо дотримувати санітарних норм.

3.14.Підприємства, установи, організації та громадяни, яким передані у власність, постійне або тимчасове користування земельні ділянки, на яких розміщені об’єкти електричних мереж, зобов’язані вживати необхідних заходів для збереження вказаних об’єктів (відповідальність передбачено ст.99 КУПАП).

3.15.Забороняється вчинення дій, що можуть спричинити перерву в забезпеченні споживачів електроенергією, пошкодження електричних мереж (трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів та устаткувань, повітряних ліній електромереж та споруд, які до них належать), а також водогосподарських споруд і пристроїв (труб, шлюзів, інше), (відповідальність передбачено ч.1 ст.61, ст.99).

3.16. Мешканці населеного пункту зобов’язані самостійно укладати  договори на вивезення твердих побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм (у випадку організованого збору та вивезення твердих побутових відходів на території Шаповалівської сільської ради) стаття 152 КУПАП.

4. Проведення земляних робіт

4.1. Для здійснення земельних робіт, які проводяться на території населених пунктів ради (вулицях, провулках, зелених зонах, площах і розташованих на них дорогах, тротуарах) суб’єкти господарювання, громадяни, які безпосередньо проводять роботи, повинні отримати в виконавчому комітеті селищної ради дозвіл (ордер) на право виконання земляних робіт.

4.2. При проведенні робіт, пов’язаних з розкопуванням ґрунту, суб’єкти господарювання, громадяни, які проводять роботи, забезпечують за власний рахунок відновлення поверхні пошкодженої ділянки та існуючого покриття в термін, встановлений ордером.

4.3. У всіх випадках під час виконання земляних робіт повинні бути забезпечені умови для руху транспорту і пішоходів:

– виставлятись попереджувальні знаки;

– встановлюватись пішохідні містки та огорожа стандартного зразка.

4.4. Відповідальність за організацію безпеки та руху транспорту і пішоходів у місцях виконання робіт до повного відновлення дорожнього покриття і здачі ордера залишається за виконавцем робіт.

4.5. При виконанні земельних робіт забороняється :

– засипати землею та будівельними матеріалами газони, люки колодязів, перепускні труби та дренажі, геодезичні знаки, проїжджу частину вулиць, тротуари;

– псувати існуючі споруди, зелені насадження, елементи благоустрою, засоби регулювання дорожнього руху;

– залишати на проїжджій частині вулиць, тротуарах, газонах землю та будівельне сміття після закінчення робіт;

– захаращувати проходи і проїзди у двори, порушувати нормальний проїзд автотранспорту та рух пішоходів.

5. Користування приміщеннями житлових будинків

5.1. Власник та наймач (орендар) квартири багатоквартирного будинку зобов’язаний використовувати приміщення житлового будинку за призначенням, забезпечувати збереження житлових і підсобних приміщень та технічного обладнання відповідальність передбачено ст.150 КУПАП).

5.2. Не допускається виконання робіт та інших дій, що викликають псування приміщень, приладів та обладнання будинку, порушують умови проживання громадян (відповідальність передбачено ст.150 КУПАП).

5.3. Переобладнання та перепланування житлових і підсобних приміщень, балконів і лоджій здійснювати за відповідними проектами без обмеження інтересів інших громадян, які проживають у будинку, з дозволу власника будинку (квартири) та відповідного рішення виконкому Шаповалівської сільської ради (відповідальність передбачено ст.150 КУПАП).

6. Додержання тиші та громадського правопорядку

6.1.Підприємствам, установам, організаціям, суб’єктам господарювання, громадянам вживати заходів щодо недопущення впродовж доби перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами, в таких приміщеннях і на таких територіях (захищені об’єкти):

1) жилих будинків і прибудинкових територіях;

2) закладів охорони здоров`я,  освіти і культури;

3) розташованих в межах населених пунктів закладів громадського харчування, торгівлі побутового обслуговування;

4) інших будівель і споруд, у яких постійно або тимчасово перебувають люди ;

5) парків, скверів, зон відпочинку, розташованих на території груп житлових будинків.

6.2. У нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об’єктах, визначених п. 6.1, забороняється гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, використання піротехнічних засобів.

6.3. Проведення на захищених об’єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні цілодобово. Власник, наймач, орендар приміщень у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт за попередньою згодою яких такі роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні.

6.4. Положення передбачені п. п. 6.2., 6.3. правил щодо додержання тиші та обмежень певних видів діяльності, що супроводжуються шумом, не поширюються на випадки:

6.4.1. Здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди.

6.4.2. Здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжується шумом, за умов, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень.

6.4.3. Попередження та/або ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій.

6.4.4. Надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень.

6.4.5. Попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільного захисту.

6.4.6. Проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно та в письмовій формі сповіщено виконавчий орган ради.

6.4.7. Відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, дня селища, інших свят відповідно до рішення місцевої ради.

6.4.8. Проведення заходів з використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у заборонений час за погодженням з виконавчим органом ради.

6.5. Використання звуковідтворювальної апаратури та музичних інструментів у концертних та танцювальних залах клубів, будинку культури, відкритих майданчиках, дискотеках, інших закладах розважального бізнесу і культури, у ресторанах, кафе, барах, інших закладах громадського харчування, торгівлі побутового обслуговування здійснювати на підставі та у відповідності з дозволом на гранично допустимі рівні шуму виданого відповідними органами державної виконавчої влади.

За порушення норм закріплених розділом 6 Правил відповідальність передбачено ст. 182 КУПАП.

 

7. Заборона дій суб’єктів господарювання та громадян

7.1. З метою забезпечення встановлених розділами 2,3,4,5,6 норм Правил підприємствам, установам, організаціям незалежно від форм власності, фізичним особам – суб’єктам підприємницької діяльності, громадянам забороняється:

7.1.2.Захаращувати побутовими відходами громадські місця, ставити контейнери, бачки для їх складування на тротуарах, проїздах, шляхах.

7.1.4.Забруднювати проїжджу частину вулиць при перевезенні вантажів.

7.1.5.Розклеювати оголошення, афіші на будинках, будівлях, стовпах, парканах, деревах та інших не визначених для цього місцях.

7.1.6.Виливати рідкі відходи на вулицях та у водойми.

7.1.7.Складувати (викидати) сміття, відходи на території населених пунктів ради, на схилах річок, озер та інших водойм, а також у місцях масового відпочинку, лісосмугах, лісах, зелених насадженнях тощо (відповідальність передбачено ст.ст. 82,152 КУПАП).

Мити транспортні засоби на схилах річок, озер та інших водойм на відстані менше 100 м від берега.

7.1.8.Випасати свійських тварин, птицю в не відведених для цього місцях – на вулицях, узбіччях доріг, газонах, в парках, скверах, біля водойм в межах населених пунктів, дитячих майданчиках.

7.1.9.Вигулювати собак без повідків та намордників, крім декоративних порід, відвідувати з собаками магазини, підприємства громадського харчування , об’єкти соціального, культурного та побутового призначення (відповідальність передбачено ч. 1 ст.154 КУПАП).

7.1.10.Скидати в зливову каналізацію виробничі та побутові стоки, нафтопродукти, кидати сміття, пісок та інше.

7.1.11.Захаращувати сходові клітки, поза квартирні коридори, горища, підвали та інші допоміжні приміщення багатоквартирних будинків (відповідальність передбачено ст.150 КУПАП).

7.1.12.Зберігати в житлових приміщеннях вибухонебезпечні чи екологічно шкідливі речовини і предмети (відповідальність передбачено ст.150 КУПАП).

7.1.13.Утримувати в місцях загального користування (коридорах, підвалах, сходових клітках, горищах) багатоквартирних будинків собак і котів (відповідальність передбачено ст.150 КУПАП).

7.1.14.Спалювати сміття, побутові, промислові та інші відходи на території підприємств, домоволодінь, парків, скверів, забруднювати їх хімічними та іншими речовинами (відповідальність передбачено ст. 82 КУПАП).

7.1.17.Випалювати суху природну рослинність або її залишки без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу (відповідальність передбачено ст.77-1 КУПАП).

7.1.18.Ходити по газонах, зривати квіти, гілки дерев та кущів на вулицях, у парках, скверах та інших місцях загального користування (відповідальність передбачено ст.153 КУПАП).

7.1.19.Вирубувати та пошкоджувати дерева і кущі на при будинкових територіях ( крім тих, які перебувають у приватній власності громадян та юридичних осіб), парках, скверах, у прибережних смугах, місцях відпочинку, у лісових зонах (відповідальність передбачено ст.153 КУПАП).

7.1.20.Зносити дерева (в тому числі аварійні та сухостійні) без дозволу (ордеру) виданого виконкомом селищної ради (відповідальність передбачено ст. 153 КУПАП).

7.1.21.Торгувати з рук, машин або іншим чином у невстановлених місцях (відповідальність передбачено ст.160 КУПАП).

7.1.22.Порушувати встановлений порядок організації та проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

7.1.23.Нецензурно лаятись в громадських місцях, образливо чіплятися до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій жителів територіальної громади (відповідальність передбачено ст.173 КУПАП).

7.1.24.Поширювати неправдивих чутки, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку (відповідальність передбачено ст.173-1 КУПАП).

7.1.25.Стріляти з вогнепальної, холодної метальної або пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку (відповідальність передбачено ст.174 КУПАП).

7.1.26.Розпивати спиртні напої в громадських місцях і з’являтися у громадських місцях у п’яному стані (відповідальність передбачено ст. 178 КУПАП).

7.1.27.Брати участь в організованих без дозволу азартних іграх (карти, рулетку, „наперсток” та інші) на гроші, речі та інші цінності, а так само прийняття ставок приватними особами на спортивних та інших змаганнях (відповідальність передбачено ст.181 КУПАП).

7.1.28.Ворожіння у громадських місцях (відповідальність передбачено ст. 181 КУПАП).

8. Повноваження виконавчого комітету селищної ради по виконанню даних Правил

8.1. На виконавчий комітет Шаповалівської сільської ради покладаються:

– затвердження переліку черговості вивезення сміття, прибирання вулиць в літній та зимовий період року;

– встановлення переліку та закріплення територій села, які підлягають прибиранню силами суб’єктів господарювання, підприємств, установ, організацій;

– визначення уповноваженої особу виконавчого комітету ради для складання протоколів про вчинення адміністративних правопорушень.

9. Прикінцеві положення

9.1. Правила затверджені на невизначений термін та підлягають уточненню, перегляду в разі внесення змін до діючого законодавства України, за ініціативою 1/2 депутатів сільської ради.

9.2. Справи про адміністративні правопорушення, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення та включені до Правил розглядаються районними судами, органами внутрішніх справ, органами державних інспекцій та іншими органами (посадовими особами), уповноваженими на те КУПАП. За вчинення таких правопорушень компетентними органами застосовуються стягнення передбачені відповідними статтями КУПАП.

9.3. Підвідомчість справ за порушення встановлених Правилами норм:

9.3.1.Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Шаповалівської сільської ради розглядає справи про порушення п. п. 2.5.; 2.7.; 2.8.; 3.1.-3.13.; 3.14., 3.15 (коли правопорушення вчинено громадянином); 4.1.-4.5.; 5.1.-5.3.; 6.1.-6.5.; 7.1.1.-7.1.15.; 7.1.29 Правил;

9.3.2.Районні суди розглядають справи про порушення п. п. 7.1.21.; 7.1.23-7.1.25; 7.1.28 Правил;

9.3.3.Органи, установи та заклади державної санітарно-епідеміологічною служби розглядають справи про порушення п. п. 7.1.7.; 7.1.16 Правил (коли вони є порушеннями санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм);

9.3.4. Органи земельних ресурсів розглядають справи про порушення п.2.6. Правил.

9.3.5.Органи спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у галузі екології та природних ресурсів України розглядають справи про порушення п. п. 7.1.17-7.1.20 Правил.

9.3.6.Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю розглядають справи за порушення п.п.2.2.-2.4.; 2.6 Правил.

9.4. У справах про адміністративні правопорушення, що розглядаються органами, зазначеним в п. 9.3 , протоколи про порушення норм Правил мають право складати уповноважені на те посадові особи :

– виконавчого комітету ради (п.п.2.5.-2.8.; 3.1.-3.13; 4.1.-4.5.; 5.1.-5.3.; 6.1.-6.5.; 7.1.1.-7.1.15; 7.1.18-7.1.22.; 7.1.39);

– органів внутрішніх справ (п. п. 7.1.9.; 7.1.21.; 7.1.23.-7.1.25.; 7.1.28.; 7.1.29);

– органів охорони пам’яток історії та культури (п.7.1.29.);

– підприємств і організацій, у віданні яких є електричні мережі (п.п.3.14., 3.15.);

– органів, установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби (7.1.7.; 7.1.16);

– інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю (п.п.2.2.-2.4; 2.6.)

– громадський інспектор з охорони довкілля (7.1.16; 7.1.17.)

 

 Image

 

ШАПОВАЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КОНОТОПСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ШОСТЕ  СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ДЕВ`ЯТА СЕСІЯ

 

ПРОЕКТ  РІШЕННЯ

 

 28.02.2013 року                                                                    село Шаповалівка

 

Про пайову участь у розвитку

інженерно-транспортної   та

соціальної      інфраструктури

Шаповалівської  сільської  ради

 

    З метою створення умов для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Шаповалівської сільської   ради, відповідно до статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська  рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Встановити для забудовників об’єктів містобудування розмір пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів  Шаповалівської  сільської  ради в розмірі:

10 відсотків загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта – для нежитлових будівель та споруд;

3  відсотки загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта – для житлових будинків.

 

2. Затвердити Положення про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної  інфраструктури (додаток 1).

 

3. Затвердити форму договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної  інфраструктури (додаток 2).

 

4. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

 

 Сільський голова                                                                І.А. Кириченко

 

Додаток 1

до проекту рішення 29 сесії

6 скликання  сільської ради

   від  28.02.2013

 

ПОЛОЖЕННЯ

про пайову участь у розвитку  інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів  Шаповалівської  сільської   ради Конотопського району

 

1. Загальні положення:

1.1 Положення про пайову участь у розвитку інфраструктури  населених пунктів Шаповалівської сільської  ради забудовників об’єктів містобудування (далі Положення) розроблене відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»  та Закону України «Про запобігання впливу світової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва»  з метою забезпечення комплексної забудови населених пунктів Шаповалівської сільської  ради всіма суб’єктами  містобудівної діяльності у процесі нового будівництва, реконструкції, розширення об’єктів житлово-громадського, виробничого та невиробничого призначення (далі – об’єкти будівництва), з метою стимулювання інвестиційної діяльності та створення умов для розвитку інфраструктури населених пунктів Шаповалівської сільської   ради.

 

Положення визначає:

– умови  залучення коштів замовників будівництва для розвитку інфраструктури  населених пунктів Шаповалівської сільської  ради з урахуванням соціально-економічної важливості об’єктів будівництва;

–  коло суб’єктів, які залучаються до пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів сільської ради;

– об’єкти, при будівництві яких забудовник зобов’язаний взяти пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної населених пунктів Шаповалівської сільської  ради;

–  розмір пайової участі.

 

2. Визначення термінів, що застосовуються в Положенні:

     Замовник  –  фізична або юридична особа, яка має у власності або користуванні земельну ділянку і подала в установленому законодавством порядку заяву щодо її забудови для здійснення будівництва.

     Інвестор – юридична (фізична) особа України, іноземних держав, яка приймає рішення про вкладення власних, запозичених або залучених коштів в об’єкти будівництва та забезпечує фінансування їх спорудження і отримала дозвіл на будівництво.

     Забудовник – юридична (фізична) особа, яка освоює капітальні вкладення, виділені на будівництво та здійснює його підрядним або господарським способом.

      Об’єкт будівництва – окремий будинок або споруда, їх комплекси або частини комунікації та споруди інженерно – транспортної та соціальної, інформаційної інфраструктури, об’єкти архітектурної діяльності, на будівництво яких складається окремих проект.

      Пайова участь – внесок замовника у створення і розвиток інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури,  який полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до сільського бюджету коштів пайової участі замовника.

      Інженерно-транспортна інфраструктура – комплекс інженерних, транспортних споруд і комунікацій приз назначених для забезпечення стійкого розвитку та функціонування населеного пункту.

      Соціальна інфраструктура – комплекс закладів та інших об’єктів загального користування призначених для задоволення соціальних, культурних, освітніх, медичних  та інших потреб громадян.

 

3. Сфера дії Положення:

3.1 Дія цього Положення поширюється на всіх замовників, які на території сільської/селищної ради здійснюють будівництво об’єктів житлово-громадського, виробничого та невиробничого призначення незалежно від форм власності.

 

3.2 Кошти на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури  населених пунктів сільської ради не сплачують замовники, які здійснюють будівництво:

– об’єктів будь-якого призначення на замовлення державних органів або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

– будинків навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного та оздоровчого призначення;

– будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла;

– індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 кв.м., господарських споруд, розташованих на відповідних ділянках;

– об’єктів комплексної забудови територій, що здійснюється за результатами інвестиційних конкурсів і аукціонів;

– об’єктів будівництва за умови спорудження на цій земельній ділянці об’єктів соціальної інфраструктури;

– об’єктів, що споруджуються замість тих, що пошкоджені або зруйновані внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру.

 

4. Порядок  залучення та умови розрахунку внесків:

4.1  Замовник який має намір здійснити будівництво об’єкта на території населених пунктів Шаповалівської сільської  ради, зобов’язаний взяти пайову участь у створені і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, крім випадків передбачених п. 3.2 цього Положення.

4.2  Замовники залучаються до участі у розвитку на підставі договору про пайову участь.

4.3    Підготовку проектів договорів, розрахунок розміру пайової участі виконує виконавчий комітет сільської ради.

4.4  Договір про пайову участь забудовників об’єктів містобудування у розвитку інфраструктури населених пунктів Шаповалівської сільської  ради укладається не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до одержання дозволу на виконання будівельних робіт.

      Форма договору про пайову участь забудовників об’єктів містобудування у розвитку інфраструктури населеного пункту  Шаповалівської сільської ради затверджується рішенням сесії сільської  ради.

      Невід’ємною частиною договору є розрахунок величини пайової участі забудовників об’єктів містобудування у розвитку інфраструктури населеного пункту.

4.5  Розрахунок розміру пайової участі замовників у розвитку інфраструктури Шаповалівської сільської ради здійснюється виконавчим комітетом сільської ради на підставі представленого замовником будівництва пакету документів, що підтверджують вартість будівництва об’єкту  з техніко-економічними показниками.

4.6 Величина пайової участі замовника визначається від загальної кошторисної вартості будівництва (реконструкції) об’єкта містобудування, визначеної згідно з державними нормами, без урахування витрат з придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішньо – та поза майданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

4.7 У випадку внесення змін до законодавства щодо граничного розміру пайової участі розвитку інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів, розмір пайової участі у розвитку  населених пунктів Шаповалівської сільської  ради встановлюється на рівні граничного розміру пайової участі, встановленого законодавством для відповідних об’єктів.

4.8  У разі зміни техніко-економічних показників та кошторисної вартості об’єкта будівництва величина пайової участі замовників будівництва може переглядатися.

4.9  Розмір пайової участі замовника у розвитку інфраструктури населеного пункту з урахуванням інших відрахувань встановлений сільською радою не може перевищувати граничного розміру пайової участі інженерно- транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів встановленого діючим законодавством України.

4.10 Розмір пайової участі замовника у розвитку інфраструктури населеного пункту Шаповалівської сільської  ради  становить:

10 відсотків загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта для нежитлових будівель та споруд;

3  відсотки загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта для житлових будівель.

4.11  Розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Шаповалівської сільської  ради визначається не пізніше десяти робочих днів з дня реєстрації уповноваженим органом звернення замовника про укладення договору про пайову участь та додання до нього документів. Що підтверджують вартість будівельних робіт.

 

5. Договір про пайову участь.

5.1 Пайова участь у розвитку інфраструктури населених пунктів Шаповалівської сільської   ради здійснюється на підставі договору про пайову участь який укладається між сільською радою та замовником.

5.2  Договір про пайову участь укладається не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до прийняття об’єкта в експлуатацію.

5.3  Договір про пайову участь від імені сільської ради підписує сільський голова.

5.4  Істотними умовами договору про пайову участь є:

–  розмір пайової участі,

–  терміни оплати пайової участі

–  відповідальність сторін

5.5  Невід’ємною частиною договору є розрахунок величини пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту сільської ради.

5.6  Розрахунок величини пайової участі проводиться уповноваженим органом не пізніше десяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про укладення договору та доданих до нього документів, що підтверджують вартість будівництва.

5.7  Кошти пайової участі перераховуються замовником у грошовій безготівковій формі на рахунок зазначений у договорі. Оплата здійснюється замовником виключно у грошовій формі і не може здійснюватись у вигляді надання будь яких послуг.

5.8  Договором може бути визначена можливість оплати пайової участі частинами лише у разі прийняття сільською радою відповідного рішення. У такому випадку кошти сплачуються частинами згідно графіку про що укладається відповідна додаткова угода. Граничний термін сплати пайової участі не повинен перевищувати одного місяця після прийняття об’єкта в експлуатацію.

5.9  Кошти пайової участі перераховуються у терміни встановлені договором але до прийняття об’єкта в експлуатацію.

5.10  Замовники мають право на відстрочення сплати пайової участі про що треба не пізніше ніж за 15 днів до настання терміну сплати подати заяву. Рішення про відстрочення сплати приймається сільською радою про що укладається відповідна додаткова угода.

5.11  Довідка про повну сплату пайової участі видається замовнику бухгалтерією Шаповалівської сільської  ради після остаточного розрахунку по укладених договорах про пайову участь. Копія довідки належним чином завірена надається замовником у 10-денний термін уповноваженому органу.

5.12  Конкретні напрямки використання коштів затверджуються Шаповалівською сільською  радою.

 

6. Заключні положення.

6.1  У разі несплати пайової участі передбаченої договором, замовник несе відповідальність згідно з умовами договору  та відповідно до діючого законодавства.

6.2  Контроль за своєчасним укладанням і виконанням договорів про пайову участь здійснюється уповноваженим органом.

6.3  Відсутність довідки про повну оплату пайової участі є підставою для не подовження договору оренди земельної ділянки яка знаходиться в користування замовника.

6.4  Цей порядок набирає чинності з дня опублікування рішення про його затвердження, дія його положень поширюється на всі об’єкти на території Шаповалівської сільської  ради будівництво яких розпочато, але які до дня набрання чинності Порідку не введено в експлуатацію.

6.5  У разі невиконання Забудовником умов Договору щодо перерахування в повному обсязі коштів відповідно до вказаного договору, виконавчий комітет сільської ради здійснює всі необхідні заходи щодо примусового стягнення вказаних коштів у судовому порядку.

 

 

 

 

 

Сільський голова                                                                                        І.А. Кириченко

 

 

 

 Додаток 2

до проекту рішення 29 сесії

6 скликання  сільської ради

   від  28.02.2013

 

 

ДОГОВІР

про пайову участь забудовників об’єкту містобудування у розвиток інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Шаповалівської сільської  ради Конотопського району

Сумської області 

 

__________________                                                   «___» __________ 20___ р.


Виконавчий комітет Шаповалівської сільської ради в особі сільського голови______________________________________________________________, який діє на підставі Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні ”,  та іменований далі “Виконком”, з одного боку, і______________________________________________________________
(назва підприємства, організації, установи)
в особі керівника_____________________________________________________,
                                    (прізвище, ініціали)
що діє на підставі Статуту, зареєстрованого ______________________________,
іменоване далі “Забудовник” з другого боку, разом іменовані як Сторони, уклали цей Договір про наведене нижче:
1. Предмет договору
Предметом цього Договору є пайова участь Забудовника в розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Шаповалівської сільської ради  при здійсненні будівництва (реконструкції):
____________________________________________________________________

(назва об'єкта)


2.Зобов'язання виконкому
2.1. При отриманні від Забудовника звернення про укладення Договору про внесок та доданих до нього документів, що підтверджують вартість будівництва (реконструкції), визначити розмір внеску Забудовника відповідно до Порядку про залучення коштів, трудових і матеріально – технічних ресурсів на розвиток інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури  сільської/селищної ради.
2.2. При необхідності, на прохання Забудовника, розробити  графік сплати пайової участі на певний період, але не пізніше одного місяця після здачі об'єкту в експлуатацію.
2.3. Надати довідку за умови сплати Забудовником пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Шаповалівської  сільської  ради.
            У разі розстрочки платежу в довідці вказуються сума першого сплаченого платежу, дата та номер договору та терміни сплати коштів згідно графіку.
2.4  Використовувати перераховані кошти за призначенням.

 

3.Зобов'язання Забудовника
3.1. Надати до сільської/селищної ради затверджену проектно-кошторисну документацію по будівництву (реконструкції) __________________________, зокрема, зведений кошторисний розрахунок, виконаний відповідно до вимог ДБН Д.1.1-1-2000 «Правила визначення вартості будівництва» з підписами та печаткою генерального проектувальника та Забудовника, або завірену в установленому порядку копію цього документу, який залишається в подальшому у сільській раді;                                        

 3.2 Сплатити  кошти пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту сільської/селищної ради в сумі __________ грн. єдиним платежем (або частково відповідно до графіка, що додається до договору і є його невід'ємною частиною). Сплата коштів, зазначених у  договорі, здійснюється протягом 15 днів після підписання та реєстрації даного договору. Граничний термін сплати пайового внеску не може перевищувати одного місяця після прийняття об’єкта містобудування в експлуатацію.
                                                                                                                     
3.3. Звернутися з клопотанням до сільської/селищної ради про внесення змін до цього Договору у випадку, якщо в ході будівництва внесені зміни до робочого проекту, які спричиняють зміни основних техніко – економічних показників та збільшення вартості будівництва;                                                                                                               

4.Особливі умови договору
Забудовник перераховує внесок у грошовій формі  в управлінні Державного казначейства по наступним реквізитам:
Код………….;
код доходів ……….. місцевий бюджет …………;
рахунок …………… в УДК ……….,
ГУДКУ в Сумській області,………….;
МФО …………..;
Найменування платежу: Пайовий внесок замовника в розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Шаповалівської сільської ради.

Невід’ємною частиною договору є розрахунок величини пайового внеску (участі) "Забудовник" у створення інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Шаповалівської сільської ради.

5.Відповідальність сторін
5.1. Сторони несуть відповідальність за виконання цього договору в межах чинного законодавства.
5.2. Усі спірні питання розглядаються в установленому чинним законодавством порядку.
5.3. У разі прострочення граничного терміну сплати пайового внеску згідно пункту 3.2 Забудовник сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України від суми боргу за кожен день прострочення.

6.Звільнення від сплати пайової участі (форс-мажор)
Забудовник звільняється від сплати пайової участі у разі невиконанні або порушенні однією із сторін умов договору та інших підстав передбачених законодавством тільки за наявності рішення суду.

7.Строки вступу Договору в силу і його припинення
Договір набуває чинності після підписання його Сторонами та реєстрації Шаповалівською сільською радою.
Договір діє до виконання Сторонами зобов'язань, обумовлених Договором.
7.3.Цей договір укладено в 2-х примірниках. Усі примірники мають однакову юридичну силу. У разі розстрочки платежу, невід'ємною частиною цього договору є графік сплати пайової участі забудовником.

8. Адреси та реквізити Сторін

Шаповалівська сільська рада                                                     Замовник

 

Підписи сторін


 

Розрахунок

До договору № _________ від _____________ 20       року

Про пайову участь у розвитку інженерно транспортної та соціальної інфраструктури ______________

«_____»  ______________  20        року                                     

Розрахунок розміру коштів пайової участі на розвиток інженерно – транспортної інфраструктури ______________ у зв’язку з будівництвом об’єкта _______________, що знаходиться за адресою

_________________________________________________________________,

який є грошовим виразом  раніше встановленого договором відсоткового значення від загальної  кошторисної вартості будівництва об’єкта.

Розрахунок виконано на підставі:

1. Договору № ________ від ____________-2012 року про пайову участь на розвиток інженерно – транспортної інфраструктури ________________

2. Положення про пайову участь на розвиток інженерно – транспортної інфраструктури  __________–, затвердженого рішенням № ________ сесії __________сільської/селищної ради від  ________ 2012 року.

3. Проектно – кошторисної документації в повному обсязі.

4. інші документи, що підтверджують вартість будівництва об’єкту.

4.1__________________________________________________________________________________________________________________________________

Розрахунок розміру коштів пайової участі визначаються за формулою:

Р = З х В % тис. грн., де

Р – розмір коштів пайової участі, тис. грн.

З – загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта

В – відсоток від загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта, %

 

Сільський  голова         ________________

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту