Новини

Конотопська ОДПІ інформує

ImageЗ 1 січня 2013 року ДПС України впроваджує електронні сервіси

ДПС України продовжує курс взятий  на перетворення податкової служби з фіскального органу на сервісний.  З 1 січня 2013 року ДПС України впроваджує електронні сервіси.

На базі Центру обслуговування платників податків в Конотопській ОДПІ з 2 січня 2013 року відкрився пункт реєстрації користувачів центру серифікації ключів ІДД ДПС, де будуть надаватися безкоштовні послуги електронного цифрового підпису, що дозволяє удосконалити систему адміністрування податків та зборів.

 Image

Обізнаний платник – дисціплінований платник

Шановні платники єдиного та торгового патентів!

Конотопська ОДПІ нагадує, що відповідно до ст.293 ПКУ ставки єдиного податку встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної  заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року. Ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з наданих послуг  встановлюється міською радою з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня календарного року.

 В зв’язку з тим, що з 1 січня 2013 року Державним бюджетом України мінімальна заробітна плата затверджена  в розмірі 1147грн., платникам єдиного податку 1 та 2 групи та торгового патенту необхідно самостійно вирахувати розмір податку і починаючи з січня місяця 2013 року сплачувати за новими ставками.

 Image

Час декларувати доходи! Деклараційна кампанія – 2013 розпочалася!

  Декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу України, згідно з яким громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи  для отримання податкової знижки.

Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2012 році, подається до 1 травня поточного року, а для тих громадян, які бажають отримати податкову знижку, – упродовж всього року. Декларація подається громадянами до податкової інспекції за місцем реєстрації.

Конотопська ОДПІ повідомляє, що на веб-сайті ДПС України створено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», на якому кожний громадянин (платник податків) можне ознайомитися, як правильно заповнити декларацію про отримані доходи.

Перейти до вмісту