Категория-26 сесія (24.12.2012)

Про затвердження регіонального плану створення освітніх округів…

                                                                            Image                          

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ШОСТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

24.12.2012

Про затвердження  регіонального плану створення освітніх округів

та модернізації загальноосвітніх навчальних закладів Конотопського району

З метою формування системи навчальних закладів, необхідної для надання високоякісних освітніх послуг кожній дитині, відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2012 р. № 675-р«Про схвалення методичних  рекомендацій щодо складення регіональних планів створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

1.    Затвердити регіональний план створення освітніх округів та модернізації мережі  загальноосвітніх навчальних закладів  Конотопського району (додається).

2.    Координаційній раді з питань складення регіональних планів формування освітніх округів (Клігунова І.В.) та відділу освіти, молоді та спорту Конотопської РДА (Прасол Г.М.) забезпечити виконання регіонального плану створення освітніх округів та модернізації мережі  загальноосвітніх навчальних закладів  Конотопського району.

3.    Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, а організацію виконання на  координаційну раду з питань складення регіональних планів формування освітніх округів та відділу освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

Голова районної ради                                              А.В.Боярчук

Прасол 6 64 43

Надіслана: до протоколу -2, постійній комісії з питань молоді, освіти,культури, охорони здоров'я та соціального захисту-1, управлінню праці та соціального захисту населення РДА-1, фінансовому управліннюРДА-1, відділу освіти РДА -1, сільським радам – 29, селищній раді – 1.

Додаток

до рішення районної ради

шостого скликання від 24.12.2012   

Регіональний план

створення освітніх округів та модернізації мережі

загальноосвітніх навчальних закладів Конотопського району

№ з/п

Заходи з модернізації мережі навчальних закладів

Строки їх здійснення

Обсяг необхідних коштів

Джерела фінансування

Відповідальні особи

1.                   

Вивчити стан розвитку мережі навчальних закладів, визначення її ефективності щодо задоволення потреб населення у високоякісних освітніх послугах, соціальної та економічної доцільності, перспектив модернізації відповідно до демографічних показників, рівня міграції, стану ринку праці, фінансування, а також складення планів, створення освітніх округів і своєчасного їх коригування відповідно до потреб та економічних можливостей району.

2013- 2014 рр.

Координаційна рада

2.                   

Визначити орієнтовні обсяги регіонального замовлення на освітні послуги відповідно до державних стандартів освіти, навчальних програм, базового навчального плану за результатами щорічного аналізу стану та перспектив розвитку наявної мережі навчальних закладів.

2013- 2014 рр.

Координаційна рада

3.                   

Проводити  детальний аналіз:

3.1.       потреби організації  міжшкільного навчально-виробничого комбінату на базі Конотопського професійного аграрного ліцею.

3.2.       стану будівель навчальних закладів, потреби у будівництві, капітальному ремонті, реконструкції об’єктів, обсягу відповідного фінансування, наявності необхідних приміщень, внутрішніх вбиралень, водогонів, систем опалення, їдалень, спортивних залів, майстерень;

3.3.       розташування навчальних закладів різних типів відносно місць проживання учнів;

3.4.       потреби у створенні навчально-виховних комплексів, освітніх округів;

3.5.       можливостей транспортної системи, порівняльної картосхеми розташування навчальних закладів і їх транспортної доступності;

3.6.       демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні п’ять років;

3.7.       рівня попиту населення на освітні послуги (з урахуванням потреби у поглибленому вивченні окремих предметів, допрофільній та профільній підготовці, мови навчання, форм організації навчально-виховного процесу, змінності навчання, забезпечення варіативності освітніх послуг для задоволення індивідуальних запитів учнів, зокрема обдарованої молоді, осіб, які потребують соціальної допомоги та реабілітації, а також дітей з особливими освітніми потребами);

3.8.       пропозицій навчальних закладів щодо об’єднання в освітні округи;

3.9.       пропозицій територіальних громад щодо необхідності створення освітніх округів, реорганізації та ліквідації навчальних закладів;

3.10.   освітніх запитів національних меншин;

3.11.   рівня забезпеченості педагогічними кадрами, іншими спеціалістами;

3.12.   відповідності оснащення навчальних закладів сучасним вимогам;

3.13.   інформації про результативність і ефективність діяльності навчальних закладів;

3.14.    можливостей концентрації та ефективного використання матеріально-технічних, кадрових, фінансових ресурсів району для урізноманітнення форм організації навчання і виховання, підвищення ефективності навчально-виховного процесу;

3.15.   у разі закриття навчальних закладів – рішень територіальних громад, рівня організації навчання учнів, підвезення до інших навчальних закладів, забезпечення автотранспортом, працевлаштування вивільнених педагогічних кадрів та персоналу;

3.16.   фінансування галузі освіти в районі протягом останніх 10 років, обсягу витрат на одного учня (вихованця) та відповідності фінансовим нормативам;

3.17.    ризиків, пов’язаних з оптимізацією мережі навчальних закладів (їх створенням, реорганізацією та ліквідацією), об’єднанням у навчально-виховні комплекси, створенням освітніх округів, а також адміністративних перешкод;

3.18.   актуальності модернізації мережі навчальних закладів та обраних для цього методів, реалістичності виконання планів, тенденцій розвитку варіативності освіти в регіоні відповідно до національних та світових тенденцій, альтернативних варіантів і результатів виконання планів.

До 01.07,

щороку

Координаційна рада

4.                   

Розробити конкретні завдання з модернізації мережі, зокрема щодо введення дошкільних навчальних закладів , які фінансуються з бюджетів сіл до освітніх округів відповідно до соціально-економічних і культурно-освітніх потреб населення, наявної матеріально-технічної, науково-методичної бази, кадрового потенціалу та економічної доцільності.

 2013 рік

Координаційна рада

5.                   

Забезпечення підвезення до опорних закладів учнів із закладів, що входять до складу освітнього округу, відповідно до розкладу, затвердженого радою округу.

2013-2014 рр.

Районний бюджет

Відділ освіти, молоді та спорту

6.                   

Здійснення дистанційного навчання, включаючи направлення на курси підвищення кваліфікації вчителів

2013-2014 рр.

Районний бюджет

Відділ освіти, молоді та спорту

7.                   

Вивчити питання щодо ефективного використання вивільнених у випадку відсутності учнівського контингенту приміщень навчальних закладів.

2013 рік

Координаційна рада, відділ освіти, молоді та спорту

8.                   

Вивчити питання щодо необхідності  розроблення довгострокової освітньої програми, створення об’єднань, освітніх округів.

Лютий, 2013 року

Координаційна рада, відділ освіти, молоді та спорту

9.                   

Проводити аналіз виконання заходів регіонального плану створення освітніх округів та модернізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

До 01.05.

щороку

Координаційна рада, відділ освіти, молоді та спорту

10.               

Здійснити контроль виконання заходів регіонального плану створення освітніх округів та модернізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

2013-2014 рр.

Координаційна рада

11.               

Інформувати голову Конотопської районної адміністрації про виконання «Регіонального плану створення освітніх округів та модернізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів»

До 01.07,

щороку

Координаційна рада

Заступник голови районної ради                                                В.М.Малігон

 

Перейти до вмісту