Новини

Очільники району привітали ювілярок

Image18 грудня 2012 року голова районної ради Анатолій Боярчук разом з головою райдержадміністрації Олександром Луговим привітали з 75 річним ювілеєм Зінаїду Галь та Олександру Кийкову, учасниць самодіяльного народного фольклорного колективу «Криниченька» Духанівського cільського Будинку культури. Очільники району  вручили ювіляркам подарунки і квіти та побажали міцного здоров’я творчої наснаги і успіхів у всіх починаннях, подякували за збереження народної творчості та обрядів української культури.

З 1985 року минуло вже 27 років, і увесь цей час „Криниченька” залишається на сцені. Жіночкам з села Духанівка вдалося підкорити не лише районну і обласну сцени, вони брали участь у різних конкурсах в багатьох містах України, а також виступали на головній державній сцені в м.Київ. І скрізь отримують визнання і призові місця. І по сьогодні учасниці „Криниченьки” не залишають сцену. Відкладають всі справи, щоб знову і знову зібратись на репетицію. Творчий колектив обрав для себе напрям виконання місцевих старовинних пісень та обрядів, які співали їхні матері, бабусі, прабабусі. Учасниць колективу називають берегинями народної пісні. Їх об’єднує палка любов до фольклору та народних традицій. По краплині, по зернятку учасниці колективу збирають народну пісенну творчість. Кожну нову розучену пісню намагаються проілюструвати театралізованими фрагментами з життя і побуту наших предків. Вражає чудове, яскраве вбрання учасниць, вишивані сорочки і фартухи, спідниці і корсети, намиста, взуття, в які завжди одягнені жінки під час виступів.

Image

Підтримують творчу діяльність народного фольклорного колективу „Криниченька” керівники Конотопського району, за що їм жіночки висловлюють вдячність.

Image

Перейти до вмісту