Новини

Села Бочечки і В’язове відсвяткували День села

ImageУже стало доброю традицією, що протягом багатьох років жителі сіл Конотопського району святкують День села. І нещодавно таке довгоочікуване свято відбулося і в селах Бочечки та В’язове. Жителі сільських громад від малого до великого, відклавши всі справи, зібралися в одну дружню родину, щоб разом відсвяткувати цю подію. 29 вересня 2012 року в селі Бочечки Конотопського району святкували храмове свято. Привітати сільських жителів завітали керівники району.

Голова районної ради Анатолій Боярчук у своєму вітальному слові наголосив: “Щиро вітаю зі святом усіх жителів села, хто народився, виріс та живе в цьому затишному та мальовничому куточку Конотопщини. Зичу вашій прекрасній громаді процвітання, впевненості в завтрашньому дні, миру та злагоди”.

 Image

Голова  районної державної адміністрації Олександр Луговий подякував усій громаді, які наполегливо дбають про те, аби їхнє рідне село з кожним роком ставало все гарнішим, а люди жили добротніше, побажав подальшого процвітання, добробуту в родинах його мешканців, віри у щасливе майбутнє.

У своєму виступі перед односельцями сільський голова Світлана Граченко, зокрема, зазначила: «Я горджусь тим, що очолюю таку прекрасну територіальну громаду. Ми з вами разом творимо історію свого села і дбаємо про його добробут, щоб нашим нащадкам залишити у спадок багатий і квітучий край.».

Image 

На святі було цікаво і дорослим, і малечі, адже, окрім мистецьких заходів, вони мали змогу ще й поласувати смачненьким: свої послуги відпочиваючим  пропонували підприємці, розгорнувши широку торгівлю задовго до початку дійства.  Програма свята включила в себе також низку різноманітностей: розіграш цінних подарунків, концерт, феєрверк, дискотеку тощо.

Image 

***

Цього ж дня,  голова районної ради Анатолій Боярчук та голова райдержадміністрації Олександр Луговий завітали у село В’язове де на урочисто оформленій сцені разом з сільським головою Оленою Коцубенко від щирого серця привітали мешканців даної громади  із прекрасним Днем села. На свято зійшлася велика сільська родина. Почесні гості зичили землякам безхмарні роки життя в здоров’ї, радості, взаєморозумінні та любові.

Image

«Добра традиція зустрічатись землякам із усіх усюд підтримується Днями села. Люди з’їжджаються з різних куточків України, щоб згадати дитинство, юність, поділитись думками, розповісти про себе. Рідна земля — невичерпне джерело сили і енергії, надзвичайно важливе і цілюще для кожної людини. Коли милуєшся красотами інших країв, якими б вони не були, переконуєшся в тому, що для кожного із нас рідна земля, на якій народився, виріс, здобув освіту, є наймилішою», — переконаний голова районної ради Анатолій Боярчук.

Image

Різножанрова, запальна концертна програма, яку підготували учасники художньої самодіяльності, не дозволяла всидіти на місці.

Насиченою і цікавою цього дня була також програма спортивних заходів за активної участі молоді. На стадіоні відбувся футбольний матч, проводились змагання з армреслінгу, перетягування канату, підняття гир,  та  інші, в яких показати свою силу і спритність мали змогу усі бажаючі.

Із гарним настроєм та позитивними емоціями люди розійшлися по своїх домівках, щоб наступного тижня з новими силами розпочати новий день на нивах свого рідного села.

Свято Дня села ще раз підтвердило, що Конотопщина багата на добрих і творчих людей. Село із славною історією, багате працьовитими людьми, які уміють гарно відпочити.

 Image

Перейти до вмісту