Новини

Відбулося районне свято Спаса

Image19 серпня 2012 року в с.Сім’янівка Дубов’язівської селищної ради Конотопського району відбулося районне свято „Щедрий Спас завітав – урожаї всі зібрав”. Святкові заходи пройшли за участю депутата обласної ради Олександра Саєнка, керівництва району, депутатів районної ради.

На святі кожен міг на власні очі побачити відродження старовинного обряду „обжинки”, скуштувати спасівських яблук, меду та пирога. Феєричною була концертна програма, підготовлена учасниками колективів художньої самодіяльності району. Для дітей працювали різноманітні розважальні атракціони.

Image

Image

Image

Image

            Також в цей день за участі керівництва району відбулося урочисте відкриття водогону в с.Хижки. Жителі села дякували депутату Верховної Ради України Андрію Деркачу за матеріальну підтримку громадян Конотопського району, керівництву району та сільському голові Валентині Здоровцовій за допомогу у будівництві водогону. А також велика подяка будівельникам за їхню непросту та відповідальну працю.

***

             За традицією на свято Спаса в селах Козацьке, Тернівка, Хижки, Мельня Конотопського району проходять дні села. Як завжди до свята підготовлені яскраві концертні програми. Для глядачів було представлено номери художньої самодіяльності (пісні, вірші, танцювальні номери).

             Так, як дні села проводились на свято Спаса, кожен міг пригоститися яблуками, медом, пиріжками.

Перейти до вмісту