Новини

На Полтавщині вирує Сорочинський ярмарок

Image15 серпня 2012 року в с.Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області розпочав роботу Національний Сорочинський ярмарок. В урочистому відкритті брали участь численні високоповажні гості, в тому числі і посли іноземних держав. Відвідали ярмарок і представники Конотопського району.

             Знаменними подіями цього року є 75 річниця від утворення Полтавської області, 210 років утворення Полтавської губернії та 160 років від дня смерті Миколи Гоголя.

             На ярмарку широко представлені продукти харчування та напої, одяг та взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар та сільгосптехніка і добрива, будівельні матеріали, мед, посуд та багато іншого.

             Вперше цього року організовано ціле містечко майстер – класів «Сорочинська майстерня». Серед них виготовлення ляльок-мотанок, писанок, оберегів, вишивок, народних прикрас, соломо та траво плетіння, скульптура та гончарство, а також цілком сучасні аквагрим, вироби із полімерної глини, фігурки з кульок.

             Кожен має можливість долучитись до історії та процесу виготовлення традиційних українських страв на майданчику «Ярмаркова смакота», який теж вперше відкрито на ярмарку, а на іменинників ярмаркових днів чекають подарунки і сюрпризи на «Дні народження в Сорочинцях».

             Розпочав свою роботу і Фестиваль народної творчості на Національному Сорочинському ярмарку. На сценах ярмарку виступили мистецькі колективи з Сумської, Херсонської, Житомирської, Дніпропетровської, Харківської, Черкаської, Луганської, Запорізької, Вінницької, Чернігівської, Полтавської та інших областей України, а також з Росії та Азербайджану.

Image

Image

Image

Перейти до вмісту