Новини

У Конотопській і Глухівській єпархії новий єпископ

Image24 липня в Трьох-Анастасіївському кафедральному соборі  відбулося представлення єпископа  Конотопського і Глухівського Романа (Кимовича).

Нового керуючого єпархією представив клірикам і пастві керуючий справами Української Православної Церкви архієпископ Бориспільський Антоній, який зачитав наказ про призначення. Новопризначеному очільнику єпархії побажали, щоб ввірена йому земля стала рідною і близькою, щоб він турбувався про розвиток єпархії.

На богослужінні у соборі були присутні благочинні всіх районів, духовенство, а також перші особи  районів, які входять до складу єпархії (Глухівського, Конотопського, Шосткинського, Ямпільського, Середино-Будського, Путивльського, Кролевецького  і Буринського). Зустріти нового владику  приїхали народний депутат Андрій Деркач і перший заступник голови Сумської обласної ради Олег Бояринцев. Голова Конотопської  районної ради Анатолій Боярчук та  голова  районної  державної  адміністрації  Олександр  Луговий також прийняли  участь  у цих  заходах. 

Image

Перейти до вмісту