Новини

Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю

Image9 червня 2012 року в селі Малий Самбір Конотопського району на базі Сумської дослідної станції садівництва ІС УААН,  відбувся районний суничний фестиваль „Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю”.

Image

Голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий, депутат Сумської обласної ради, радник губернатора Олександр Саєнко, Директор Сумської дослідної станції садівництва В’ячеслав Фільов, Малосамбірський сільський голова Раїса Гуденко щиро привітали та подякували всім хто прийшов на свято розділити радість садівників про те що, є на землі така смачна і корисна ягода суниця в честь якої у селі й засноване свято.

Image

Значну цікавість у гостей фестивалю викликав парад раритетних легкових автомобілів минулих років, і на одному з автомобілів на свято прибула Королева фестивалю – Ягода Суниця.

У ході свята відбулось урочисте відкриття  музею села Малий Самбір, що перебуває нині в окремій садибі. У одній із кімнат, свої роботи експонувала вишивальниця з с.Малий Самбір, Ганна Безпала. ЇЇ робіт вистачило, щоб заквітчати квітами всі стіни. Ганна Кузьмівна вишиває з дитинства і по сьогодні – а їй вже скоро 70 років.  Високу оцінку роботам Ганни Кузьмівни дали під час урочистого відкриття музею очільники району Анатолій Боярчук, Олександр Луговий та депутат обласної ради, радник губернатора Олександр Саєнко.  

Image

            Під час заходу на спортивних майданчиках зустрічались футбольні й волейбольні команди. За великої цікавості гостей відбувся розиграш супер-кубку «Євро-2012» на Конотопщині, між командами Тулущанського НВК та міської команди «Юніор-95 Вітчизна». В цьому поєдинку переможцем стала команда Тулущанського НВК.

            Змагання з волейболу відбулися між командами с.Малий Самбір, Буринського, Конотопського району та Козелецького району Чернігівської області. Переможцем волейбольного турніру стали господарі – малосамбірці.

            У турнірі з міні-футболу брали участь ті самі команди-волейболісти. Переможцем футбольних змагань стала команда Конотопського району.

Image

            Діти – а їх було багато на святі – досхочу катались на «суничному потязі», а також – на «батуті», «гірці», відвідували ігровий майданчик, де для них організовували цікаве дозвілля працівники центру позашкільної роботи районного відділу освіти.

Image

Увагу дітей і дорослих привернула виставка декоративних домашніх птахів, де були широко представлені кури різних порід, фазани та інші птахи, а також цуценята карликового пуделя. Відбувся забіг в’єтнамських поросят, що вже став традиційним.

            Цікаву концертну програму підготували учасники художньої самодіяльності Конотопського району, а на завершення концертної програми на гостей і учасників фестивалю чекав сюрприз – виступ групи «Ромен» з м.Київ.

Image

Image

            І, звичайно, яке ж свято суниці без самих ягід? А їх на фестивалі було вдосталь. Кожен міг ягодами пригоститись і купити свіжозібрані суниці з Малосамбсріських ланів за прийнятною ціною. Свято закінчилось, залишивши у кожного, хто тут побував, добрі спомини – до нового літа.

Image

Перейти до вмісту