Новини

Вклонімося великим тим рокам

Image67 років ми живемо під мирним, світлим небом дякуючи мужності і героїзму наших ветеранів, які в суворих випробуваннях та стражданнях здобули нам перемогу над страшним ворогом – фашизмом.

Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невмовний біль та горе учасників воєнних подій. З чоловіків 1922-1923 років народження в горнилі війни живими залишилось лише три відсотки. Майже вісім мільйонів кращих синів і дочок України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незаживаючою раною, жахливим шрамом нашої пам'яті.

             9 травня у с.Жолдаки пройшов районний мітинг-реквієм  присвячений 67-річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. У ті страшні роки більше 200 жолдачан воювали на фронті, 51 з них загинув. Багато молоді села було відправлено примусово до Німеччини. У вересні 1943 року війська Радянської армії звільнили село від окупантів. У боях за визволення Жолдаків під час форсування річки Сейм загинуло 129 чоловік. На мітинг зібрались керівники органів місцевого самоврядування і державної влади, підприємств, установ і організацій, молодь і діти, жителі навколишніх сіл. Схилили голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє відійшовши у вічність та подякували за ратний і трудовий подвиг сивочолим ветеранам голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий. Керівники району побажали ветеранам здоров’я, щастя, бадьорості, сімейного затишку і благополуччя, наснаги і сили на многая-многая літа. Нехай радістю і миром наповнюються ваші домівки. Нехай Велика

             Перемога живе спогадом у серцях, а на очах з’являються сльози  тільки від радощів. 

             Немає слів, які можуть передати весь біль втрати. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

             Зі сльозами на очах присутні слухали ветерана цієї страшної війни Михайла Григоровича Ревуна, який виступив з власною баладою про журавлів.

             55 років тому у с. Жолдаки був побудований пам’ятник загиблим воїнам, а цього року він відремонтований завдячуючи меценатам, за що від краян їм велика шана і подяка за пам’ять полеглих у ВВв. Подякою голови районної ради Анатолія Боярчука і голови райдержадміністрації Олександра Лугового за активну громадську позицію, благодійну діяльність,  вагомий особистий внесок у розвиток патріотичного виховання, збагачення історичної пам’яті народу та реставрацію пам’ятника загиблим воїнам у с.Жолдаки були нагороджені меценати: Олександр Кирей, Володимир Сук, Віталій Демидко, Юрій Фішер, Сергій Соловей, Василь Бойко.

             До уваги присутніх на мітингу були представлені пісні часів Великої Вітчизняної війни і на військову тематику воєнної тематики у виконанні колективу Кузьківського СБК та інших учасників художньої самодіяльності району.

Image

Image

 Image

Image

Image

Перейти до вмісту