Новини

„Великодні дзвони” Конотопщини

ImageЗемля Христа воскреслого вітає

Веселе сонце усміхається з небес.

Хрещений люд сьогодні промовляє:

„Христос воскрес!” –

„Воістину воскрес!”.

Такий лейтмотив книжково – ілюстративної виставки „Великодні дзвони”, що розгорнута в читальному залі Конотопської районної бібліотеки. На виставці представлена література, яка знайомить користувачів з духовною культурою нашого народу, його обрядовістю, традиціями, фольклором. Пропоновані видання знайомлять із найголовнішими святами, витоки яких беруться із глибин віків і які, пов’язані з іменем Ісуса Христа. На особливу увагу заслуговують книги, присвячені українському народному декоративному розпису. Всі вони покликані сформувати яскраві образи уявлення про культуру українського народу, сприяють естетичному розвитку.

Окрасою виставки стали писанки, своєрідні живописні мініатюри. У писанковому орнаменті стрілися казка і бувальщина, пісня і материнська колискова, росяні стежки дитинства і дужість повноліття, мудрість старості і присмак вічності.

В усіх народів світу існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми й Богом. Він никає світом, як блудний син, і ніде не може знайти собі притулку. Тож давайте усі разом будемо цікавитись духовними надбаннями нашого народу, його культурою і традиціями. Збирати, зберігати, накопичувати і примножувати цей безцінний дар.

Image

Перейти до вмісту