18 сесія 6 скликання (27.03.2012)

Про викладення в новій редакції рішення “Про створення районного консолідованого фонду…

 Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ВІСІМНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

27.03.2012 

Про  викладення в новій редакції

рішення  районної ради

шостого скликання від 31.01.2012

«Про створення районного

консолідованого фонду охорони

навколишнього природного

середовища у 2012 році»

З метою поліпшення екологічного стану та акумуляції коштів Конотопського району  для ліквідації  екологічно – небезпечних об’єктів,  які утворились в зв’язку з розміщенням непридатних та заборонених пестицидів на території району, а також з метою подальшої консолідації коштів місцевих бюджетів  на обласному рівні  шляхом передачі міжбюджетного трансферту  до обласного бюджету,  керуючись статтею 92, 101 Бюджетного кодексу України, Постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 №1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів», статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

районна рада вирішила :

     1.Створити районний консолідований фонд охорони навколишнього природного середовища у 2012 році.

   2.Затвердити положення про районний консолідований фонд охорони навколишнього природного середовища згідно з додатком 1.

3.Визначити головним розпорядником коштів консолідованого фонду охорони навколишнього природного середовища,  в частині   передачі іншої субвенції до обласного бюджету  фінансове управління Конотопської районної державної адміністрації (в частині міжбюджетних трансфертів , резервного фонду).

4.Фінансовому управлінню районної державної адміністрації  забезпечити надходження іншої субвенції до спеціального фонду районного бюджету за рахунок місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища та перерахування коштів  до спеціального фонду обласного бюджету  відповідно до укладених договорів.

5.Кошти районного консолідованого фонду охорони навколишнього
природного середовища у 2012 році  використовуються за напрямами, згідно укладеного договору

6.Голові районної ради укласти договір з обласною радою про передачу міжбюджетного трансферту   у вигляді іншої субвенції з районного до обласного бюджету

  7.Контроль за цільовим використанням коштів покласти на  відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства  райдержадміністрації .

8.Додаток 1 є невід’ємною частиною даного рішення.

9.У зв’язку з прийняттям даного рішення, рішення районної ради шостого скликання від 31.01.2012 «Про створення районного консолідованого фонду охорони навколишнього природного середовища у 2012 році» вважати таким, що втратило чинність.


 

Голова районної ради                                                       А.В. Боярчук

Л.В.Зерниченко 6 72 12

Надіслати:до протоколу-2, РДА-1,Фінуправлінню РДА-1,відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації – 1

                                                                                                          Додаток 1

                                                                                  до рішення районної ради

                                                                                  шостого скликання від 27.03.2012

Положення про районний консолідований фонд

охорони навколишнього природного середовища у 2012 році

            1.Районний консолідований фонд охорони навколишнього природного середовища створюється відповідно до Закону України „Про охорону навколишнього природного середовища”, постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.1999 №303 „Про затвердження порядку встановлення нормативів збору та забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору” та від 17.09.1996 №1147 „Про перелік видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів”.

            2.Районний консолідований фонд охорони навколишнього природного середовища створюється у складі спеціального фонду  районного бюджету. Кошти надходять до районного бюджету  та акумулюються на окремому рахунку  спеціального фонду районного бюджету  з послідуючим перерахуванням на  рахунок спеціального фонду обласного бюджету.

            3.Фонд створюється за рахунок  коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища коштів, що передаються у вигляді іншої субвенції районному бюджету з бюджетів селищної та сільських рад району в сумі 144409,65 грн. (сто сорок чотири тисячі чотириста дев'ять гривень 65 копійок).

         4.Головним розпорядником коштів консолідованого фонду охорони навколишнього природного середовища,  в частині   передачі іншої субвенції до обласного бюджету визначити  фінансове управління Конотопської районної державної адміністрації (в частині між бюджетних трансфертів , резервного фонду).

5.Кошти районного консолідованого фонду охорони навколишнього природного середовища, спрямовуються  як інша субвенція до обласного бюджету на фінансування природоохоронних заходів  для забезпечення проведення заходів по безпечному збиранню, перезатарюванню, перевезенню, зберіганню, обробленню, утилізації, видаленню, знешкодженню і захороненню відходів та небезпечних хімічних речовин, у тому числі непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин, пестицидів, агрохімікатів, тари від них що знаходяться на території Конотопського  району, згідно укладеного договору .

  6.Касове виконання районного бюджету за видатками фонду проводиться в межах надходження коштів до нього в установленому законодавством порядку.

  7.Контроль за цільовим використанням коштів районного консолідованого  фонду охорони навколишнього природного середовища здійснює відділ містобудування, архітектури та  житлово-комунального господарства райдержадміністрації .

Заступник голови районної ради                                      В.М.Малігон

Л.В.Зерниченко 6 72 12

Перейти до вмісту