15 сесія 6 скликання (29.02.2012)

Про затвердження Положення про присвоєння звання…

 

 Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

П'ЯТНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

29.02.2012 

Про затвердження Положення

про присвоєння звання

«Почесний громадянин

Конотопського району»

            З метою відзначення значного  вкладу  громадян у здійснення  програм економічного,  соціального і  культурного   розвитку  району, активну  життєву  позицію,  благодійну  діяльність та на  підставі статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна рада вирішила:

            1.Затвердити Положення про  присвоєння звання «Почесний громадянин Конотопського  району» (додається).

            2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію мандатну, з  питань  регламенту, депутатської  діяльності  та етики, законності, охорони  громадського  правопорядку, захисту  прав  і законних  інтересів  громадян  та  контролю  за  приватизацією  комунальної  власності.

Голова районної ради                                  А.В.Боярчук

Надіслати до протоколу – 1; постійній комісії районної ради мандатній з  питань регламенту депутатської  діяльності  та етики, законності, охорони  громадського  правопорядку, захисту  прав  і законних  інтересів  громадян  та  контролю  за  приватизацією  комунальної  власності – 1;  райдержадміністрації -1.

Додаток до рішення районної ради від 29.02.2012

Положення про присвоєння звання

«Почесний громадянин Конотопського  району»

1.Загальні положення

1.1. Звання «Почесний громадянин Конотопського району» присвоюється громадянам району, інших міст і населених пунктів України, інших країн,  які мають видатні заслуги і внесли великий особистий внесок  у соціально-економічний розвиток, культуру, мистецтво, науку, освіту, охорону здоров’я, спорт та інші види діяльності, чия багаторічна виробнича, благодійницька, громадська, громадсько-політична та інша діяльність отримала широке визнання Конотопського району.

1.2.Присвоєння Звання приймається  рішенням  районної  ради щорічно, не більше ніж двом особам.

1.3.Звання присвоюється  при житті  з нагоди державних свят, а саме,  Дня Незалежності України, Дня Перемоги,  професійних свят, памятних і ювілейних дат за поданням трудових колективів підприємств, установ та організацій району, депутатських комісій районної ради, громадських організацій, районної державної адміністрації, районної ради, органів місцевого самоврядування.

1.4.Особам, відзначеним Званням вручається посвідчення  і памятна відзнака. Прізвища Почесних громадян з фотокартками і біографічними даними заносяться в Книгу Почесних громадян Конотопського району, яка зберігається в районній раді.

2.Обмеження щодо надання звання «Почесний громадянин Конотопського району» та його позбавлення.

 2.1.Звання «Почесний громадянин Конотопського району» не може бути надане тим громадянам, які скоїли раніше карні злочини, були засуджені, і судимість яких не погашена.

 2.2.Питання щодо позбавлення звання «Почесний громадянин Конотопського району» вирішує сесія Конотопської районної ради у разі здійснення особою карного злочину, за який особу засуджено, і вирок щодо якого вступив в законну силу, або інших протиправних дій, які завдали громадянам Конотопського району моральні та матеріальні збитки.

3.Порядок присвоєння звання «Почесний громадянин Конотопського району»

 3.1.Розгляд клопотань про присвоєння Звання здійснюється президією районної ради. Протокол засідання президії районної ради разом з іншими документами направляється на розгляд постійних комісій районної ради, після чого вноситься на пленарне засідання.

 3.2.Рішення про присвоєння Звання приймається по кожній кандидатурі окремо більшістю від загального складу районної ради. Церемонія присвоєння Звання відбувається щорічно.

3.3.При висуванні кандидатури не пізніше як за два місяці до дати нагородження до районної ради разом з клопотанням додаються: біографічна довідка про кандидата, вичерпні відомості про досягнення (обґрунтування особливого конкретного вкладу кандидата в розвиток району або визнання особливих його заслуг), фотокартка 9х12 см, відгук-клопотання субєктів, які виступають ініціаторами подання щодо присвоєння звання «Почесного громадянина Конотопського району».

3.4.Клопотання про нагородження без подання зазначених документів не розглядається.

3.5.Самовисунення на присвоєння Звання не розглядається.

4. Порядок нагородження осіб, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Конотопського району»

4.1.Вручення посвідчення та памятної відзнаки «Почесний громадянин Конотопського району» проводиться від імені та за дорученням  районної ради в умовах урочистості та широкої гласності під час святкування Дня Незаложності України,  Дня  Перемоги  9  Травня, професійних свят, памятних і ювілейних дат  головою  районної  ради  та  головою  районної  державної  адміністрації.

4.2.Рішення  районної ради про присвоєння Звання доводиться до відома громадян шляхом опублікування на сайті районної ради або через районну газету.

5. Пільги Почесного громадянина Конотопського району

 5.1.Присвоєне звання дає право:

бути присутнім на сесіях районної ради з правом дорадчого голосу та інших заходах, які проводяться в районі;

щороку передплачувати безкоштовно районну газету;

тримати одноразову грошову допомогу в розмірі однієї тисячі гривень.

5.2.Видатки, повязані з реалізацією даного Положення, відшкодовуються за рахунок коштів районного бюджету.

6. Опис атрибутів «Почесного громадянина Конотопського району»

6.1.Опис посвідчення

Посвідчення являє собою книжечку вишневого кольору. На лицевій стороні зображено Герб України. Нижче Герба виконано надпис літерами золотистого відтінку «Посвідчення Почесного громадянина».

На першій сторінці – прізвище, імя та по-батькові Почесного громадянина та номер посвідчення.

На другій сторінці розміщено текст: «Присвоєно звання «Почесний громадянин Конотопського району» з врученням памятної відзнаки». Нижче розміщений підпис голови районної ради та  голови  районної  державної  адміністрації.

6.2.Опис памятної відзнаки

Памятна відзнака «Почесний  громадянин  Конотопського району» виготовляється у вигляді нагрудного знаку  розміром  50х50. Стилізоване  зображення  хреста та в  центрі розміщений герб  Конотопського району. Зверху та  знизу  знака літерами  викарбовано  «Почесний  громадянин Конотопського району». Матеріал з якого  виготовлений знак – латунь та складається  з  трьох  рівнів, покритий  емаллю та позолотою.

            Памятна відзнака має спеціальне кріплення і носиться на грудях з правого боку.

 7. Заключні положення

7.1.В разі втрати або псування посвідчення чи відзнаки «Почесний громадянин Конотопського району» дублікати не видаються.

 7.2.В разі смерті особи, відзначеної Званням, її посвідчення  і памятна відзнака залишаються у спадкоємців без права носіння та отримання пільг.

Заступник голови ради                                  В.М.Малігон                                                  

Перейти до вмісту