Новини

В Конотопському районі відзначили 23-річницю виведення військ з Афганістану

ImageДата виведення радянських військ з Афганістану – 15 лютого – стала днем ушанування всіх учасників бойових дій на території інших держав.

Нині, у 23 річницю тієї незабутньої події, український народ віддає данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу.

             Конотопщина має свій рахунок у сумній статистиці війни в Афганістані – 540 мешканців Конотопського району та 350 Конотопців виконували інтернаціональний обов’язок у цій країні. Дванадцять з них полягли в боях.

          В цей пам’ятний день на Конотопській землі відбулася панахида  за загиблими Афганцями, та мітинг під час якого були покладені квіти до пам’ятника воїнів-інтернаціоналістів.

             В урочистостях взяли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, т.в.о. голови Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко, начальник відділу освіти Конотопської райдержадміністрації Ірина Клігунова, воїни-афганці, керівники підприємств, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

             На базі Козацького  НВК  відбулася година пам’яті „Солдати чужої війни”, яка була присвячена вшануванню пам’яті  воїнів-афганців та  учасників бойових дій на території інших держав.   На захід були запрошені воїни-інтернаціоналісти Москаленко  Григорій Михайлович та Рябчук Сергій Миколайович, які поділилися своїми спогадами про службу в Афганістані.

   Учні Козацького НВК читали вірші про воїнів-афганців. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у афганській війні.

   Захід підготовили і провели працівники районної бібліотеки: провідний методист Гайдук Валентина Кимівна, бібліотекарі Дроздова Тетяна Михайлівна та Панченко Світлана Миколаївна, вони розповіли про трагічні події, які відбувалися в Афганістані з 1979 по 1989 роки та воїнів-земляків які не повернулися з афганської війни.         

Image

Image

Image

Перейти до вмісту