Новини

Про відзначення Дня Соборності та Свободи України

Image20 січня 2012 року  на Конотопщині відбулися урочисті збори  з нагоди відзначення Дня Соборності і Свободи України. У заходах взяли участь депутат обласної ради Анатолій Вербовик, голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий, представники громадськості Конотопського району.

Звертаючись до присутніх, представники влади зазначили, що  проголошення соборності української землі ознаменувало єдність українського народу, його братню міць та силу.

Сутність соборності полягає не тільки в об'єднанні українських земель, а також у монолітності української нації, в її духовній та політичній єдності, соціальному партнерстві та громадській домовленості.

Ідея незалежності і державного суверенітету з  давніх-давен  була головним змістом і метою державницької ідеології нашого народу. Вона і нині не перестає хвилювати не тільки державотворців і політичних діячів, а й пересічних громадян.

Голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий разом з депутатом обласної ради Анатолієм Вербовиком привітали учасників зібрання та висловили впевненість у тому, що День Злуки – був, є і залишить величною подією в нашій державі.

Посадовці поклали квіти до пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, який є символом свободи, національного відродження та української державності.

Image

Image

Перейти до вмісту