Новини

Вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

ImageМинають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій і ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя та здоров’я прийдешніх поколінь.

З метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків цієї страшної катастрофи, Указом Президента України від 10 листопада 2006 року № 945 в Україні щорічно 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Адже саме цього дня у 1986 році за надзвичайно складних умов у небачено короткий термін було закінчено спорудження саркофагу над зруйнованим реактором 4 енергоблоку Чорнобильської АЕС.

З нагоди цієї дати, 14-го грудня 2011 року на Конотопській землі відбулися заходи на яких вшановували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Керівництво Конотопської районної ради і  райдержадміністрації, громадськість району прийняли участь у покладанні квітів до пам'ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Image

Image 

Перейти до вмісту