Новини

Із засідання робочої групи

Image1 грудня 2011 року голова районної ради Анатолій Боярчук взяв участь у засіданні  робочої групи з розробки заходів щодо удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування  області, що проходило в Сумській обласній раді.

Засідання провів голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко.  

             Порядок денний включав два питання. Йшлося зокрема про інформацію голови обласної ради за підсумками Міжнародних муніципальних слухань «Розвиток належного врядування на місцевому і регіональному рівнях» та про основні напрямки діяльності робочої групи.

             Доповідаючи з першого питання голова обласної ради, голова робочої групи Геннадій Михайленко поінформував присутніх про те, що 1-2 листопада цього року в Українському Домі в м. Києві відбулися Міжнародні муніципальні слухання на тему: «Розвиток належного врядування на місцевому і регіональному рівнях» Участь у них узяв Президент України. Виступаючи перед учасниками слухань Президент України наголосив на важливості проведення реформи місцевого самоврядування, яка має на меті посилити розвиток регіонів України. Президент закликав керівників регіонів брати активну участь у впровадженні реформи місцевого самоврядування. Глава держави чітко наголосив, що реформа місцевого самоврядування в Україні набуде завершеного вигляду лише після внесення змін до Конституції, що стосуються адміністративно-територіального устрою держави.

             З другого питання присутніх поінформував заступник голови обласної ради, заступник голови робочої групи Валерій Толбатов. Він повідомив про етапи, які планується здійснити при проведенні реформування територіальної організації влади в Україні, а також уніс пропозиції щодо напрямків діяльності робочої групи при відпрацюванні пропозицій для удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування області.

             За результатами засідання голова обласної ради, голова робочої групи Геннадій Михайленко надав доручення з підготовки проекту плану діяльності робочої групи на наступний рік та збору пропозицій від управлінь облдержадміністрації з питання оптимізації мережі освітніх та лікарняних закладів в області на перспективу.

Image

Перейти до вмісту