12 сесія 6 скликання (18.11.2011)

Про встановлення середньої вартості харчування дітей дошкільного віку…

 Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ДВАНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

18.11.2011

Про встановлення середньої вартості

харчування дітей дошкільного віку

за одне відвідування

Відповідно до статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», статті 25 Закону України «Про освіту», статті 19 «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», пункту 12 статті 30 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», постанов Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів в загальноосвітніх навчальних закладах», від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах", у зв'язку з підвищенням цін на продукти харчування, керуючись частиною 2 статті 43 «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

1.Встановити середню вартість харчування дітей в дошкільних групах навчально-виховних комплексів з режимом роботи та перебування дітей в цьому закладі до 10,5 годин в розмірі 10 (десять) гривень за одне відвідування: за рахунок коштів районного бюджету у розмірі 70%, що складає 7,0 грн.; батьківська плата у розмірі 30 %, що складає 3,0 гривні, у тому числі для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 10 (десять) гривень за одне відвідування, де у тому числі за рахунок коштів районного бюджету у розмірі 70%, що складає 7,0 грн. та батьківської плати у розмірі 30 %, що складає 3,0 гривні проводити за рахунок відшкодування з Державного бюджету.

2. Від плати за харчування дитини звільняти батьків або осіб, які їх заміняють, відповідно до чинного законодавства.

3.Проводити виплату грошової компенсації батькам потерпілих дітей, які не відвідують  дошкільний навчальний заклад (не перебувають в обліковому складі цих закладів), якщо діти не перебувають на повному державному забезпеченні відповідно до затвердженої середньої вартості харчування дітей у зазначених закладах в розмірі 10 (десять) грн. за один день на дитину за рахунок коштів Державного бюджету.

4.Дане рішення ввести  в дію з 1 грудня 2011 року.

5.Рекомендувати селищному та сільським головам розглянути на сесіях та виконкомах стан харчування у дошкільних навчальних закладах та привести його у відповідність з вимогами чинного законодавства та цим рішенням.

6.Рішення районної ради від 21.08.2010 «Про встановлення середньої вартості харчуванню дітей дошкільного віку за одне відвідування» визнати таким, що втратило чинність з 01.12.2011 року.

7.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань молоді, освіти, культури та соціального захисту, відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації і районну державну адміністрацію.

Голова районної ради                                         А.В.Боярчук

І.В. Клігунова 6 64 43  

Надіслано: до протоколу -3, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров'я та соціального захисту-1. управлінню праці та соціального захисту населення   РДА-1, фінуправліню РДА-І, відділу освіти РДА -1, селищному, сільським головам – 30

Перейти до вмісту