Новини

Відкриття Центру нових бібліотечних послуг„Бібліо-Інтернет”

ImageУ середу 19 жовтня святкові урочистості відбулись в смт. Дубов’язівка Конотопського району. В цей день мешканці селища завітали до бібліотеки, щоб розділити радість події – відкриття центру нових бібліотечних послуг „Бібліо-Інтернет” в рамках програми „Бібліоміст”.

Ця подія стала можливою завдяки успішній участі проекту центральної районної бібліотеки у програмі «БІБЛІОМІСТ”.

             На урочистому відкритті Інтернет–центру були присутні юні читачі, бібліотечні працівники, представники влади, громадськість.

 Почесну місію перерізання стрічки виконали голова районної ради Анатолій Васильович Боярчук і голова райдержадміністрації Олександр Петрович Луговий.

У піднесено-святковому виступі очільники району висловили слова вітань  присутнім  підкресливши, що відкриття Інтернет-центру − це великий крок вперед для сільської громади, нові можливості розвитку сільської молоді.

             Сьогодні бажаючі користуватись новітніми інформаційними технологіями – це не тільки учні, молодь, але й дорослі люди, особи поважного віку, які саме у бібліотеці, при допомозі бібліотечного працівника можуть задовільнити свої інформаційні запити і потреби. Бібліотекарі допомагають їм отримувати потрібну інформацію не тільки з інтернету, але й з книг і преси.

             Програма «Бібліоміст» впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках партнерства з Фундацією Білла та Мелінди Гейтс, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством культури і туризму України.

 Метою програми «Бібліоміст» є сприяння розвитку сучасної системи публічних бібліотек в Україні.  Програма співпрацює з центральними і місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України, щоб допомогти бібліотекам ефективніше служити потребам громад через навчання та використання сучасних технологій.

Image

Image

 

Перейти до вмісту