Новини

Дептівський музично-фольклорний благодійний фестиваль

Image24 вересня 2011 року за ініціативи депутата Конотопської районної ради, уродженця села Дептівка В.Т.Пащенка, при підтримці обласної і районної влади, на Конотопщині відбувся Дептівський музично-фольклорний благодійний фестиваль «Ми діти твої, рідний краю».

У заході взяли участь перший заступник голови Сумської обласної ради О.А.Бояринцев, заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Л.О.Никонова, депутати облради А.М. Вербовик, О.О.Картавий, голова районної ради А.В.Боярчук, голова райдержадміністрації О.П.Луговий, депутати районної ради, сільські голови, місцеві жителі, гості, а також уродженці села Дептівка, які з'їхались з усіх куточків України.

Представники влади щирими словами привітали громаду з нагоди проведення фестивалю. «На цьому святі нас всіх об'єднало світле почуття любові. Любові до свого краю, до свого села, до храму. Сьогодні влада на всіх рівнях розуміє, що саме село – основа відродження і заможності країни, тому саме на розвиток села направлені багато державних програм. А ви показуєте приклад, як, згуртувавшись, можна зробити важливу справу», – відзначив на урочистому відкритті фестивалю перший заступник голови обласної ради.

Програма фестивалю-ярмарку була насичена цікавими та надзвичайними номерами, зокрема проводились конкурси на кращий коровай, виготовлення страв з гарбуза та сала тощо.

Своєрідного колориту святу додавали козацькі куріні, де всіх бажаючих пригощали українськими стравами. Також проводились спортивні змагання з футболу та волейболу.

На святі виступали аматори сцени та самодіяльних колективів району, області та сусідніх областей, співачка з міста Суми Євгенія Бистрицька, народний артист України Анатолій Матвійчук.

Окраса села – дерев'яна церква Різдва Богородиці, побудована у 1906 році на кошти Дептівської громади. Це унікальна за розмірами дерев'яна архітектурна споруда. Благодійні внески зібрані в рамках фестивалю, а це 22 тис. гривень, одноголосно громадою були направлені на ремонт Храму Різдва Богородиці.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Перейти до вмісту