Новини

Бій на р.Сейм

Image30 липня за підтримки першого заступника голови обласної ради О.А.Бояринцева та за участі голови районної ради А.В.Боярчука, Вирівського сільського голови М.Ф.Клінушина в с.Таранське Вирівської сільської ради Конотопського району відбулась військово-історична реконструкція бойових епізодів боротьби військ Південно-Західного фронту 1941 року.

О.А.Бояринцев та А.В.Боярчук поклали квіти до пам’ятного знаку “Воинам 5 воздушно-десантной бригады погибших в сентябре 1941 года в боях за Родину» та звернулись з вітальним словом до учасників бою та присутніх.

Цей бій – спроба взяття германськими військами важливої тактичної висоти для послідуючого наступу на Конотоп. З Білорусії, Росії, багатьох куточків України з’їхались учасники, одягнуті у німецьку форму та форму Радянських військ. Дійство пройшло на реальних місцях бойових подій, де у вересні 1941 року вела кровопролитні бої 5 повітряно-десантна бригада у складі третього повітряно-десантного корпусу 40-ї армії Південно-Західного фронту під командуванням Героя Радянського Союзу О.І.Родимцева.

Після закінчення бою всі присутні мали змогу підійти до учасників реконструкції поближче, щоб розглянути уніформу та зброю, сфотографуватися на згадку.

Image

Image

Image

Image

Image

Перейти до вмісту